zaterdag 31 mei 2014

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Serieus vette voorbereidingsgame voor het aanstaande WK tussen Nederland en Ghana voor je hoelahoepenhenkie en meer van die dingen. Balpartij is vanaf 20:30 uur te zien op SBS6 maar vanaf 19:50 uur gaat met al los op het campingzendertje. Stream kun je hierrr vinden en gokken doe je weer daarrr. Mooi. Huishoudelijke taken ook weer afgerond. Op nu naar het echte werk.

Zo, en dan gaan we nu eerst eens even alle 22 WK-gangers van Ghana voor je opnoemen doen. Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dan: 1) AC Milan middenvelder Michael Essien. 2) Schalke'04 spits Kevin-Prince Boateng. 3) Juventus controleur Kwadwo Asamoah. 4) Vitesse's smaakmaker Christian Atsu. 5) Uh... pff, zoek het verder lekker zelf uit. Slechts vier belangrijke namen telt de nummer 34 op de FIFA ranglijst waar rekening mee gehouden dient te worden. Vier! De rest van die Afrika-bende loopt er gewoon als los zand bij. Dus. Kat in het bakkie. Want? Vier Ghanese kanjers tegen vier topballertjes gehuld in een oranje blauw shirt te weten: Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Paul Verhaegh plus nog wat opvulling dat naar onze mening ietsepietsie hoger kan worden aanschreven dan die slowmotion ballertjes uit de Republiek Ghana. Ja. Echt! Kijk, die Moffen en Portugezen zullen er over een paar dagen van je kanonnenvet overheen gaan walsen in dat groepje G. Dat dan weer wel. Echter dat walsen zien wij van de voetbalhumor.com vanavond niet zo snel gebeuren door den Hollander. Nope! Desalnietemin denken wij daadwerkelijk zomaar warempeltje van je waar waar waar (3x) dat ons Oranje die Ghanezen Kezen zal gaan verslaan in den Rotterdamse Badkuip. Niet met overmacht, welnee, maar geniepig met een miniem verschilletje. Ja. Tenminste, als die tweedehands autoverkopers ons aller Arjen Robben niet naar de tyfus schoppen natuurlijk. Kan zomaar allemaal. Jeweethetniet. Jeweethetverdommemaarnooit! Kijk, vroeger, ja vroeger, toen was alles anders. Toen kon je nog zeggen dat Nederland heerste over Ghana. Is nu niet meer. Huh? Okees, gaan we van je vertellen doen. Let je even op? In 1637 werd namelijk het Fort Elmina veroverd op de Portugezen. Fort Elmina? Que? WTF? Pff. Ja, Fort Elmina ja, zo noemde die Ronaldo-aanbidders hun geannexeerde Ghana-landje, kunnen wij verder ook niets aan doen. Afijn, wij Hollanders moesten dus een nieuw naampje verzinnen en al snel werd het stukje land omgedoopt tot de Nederlandse Goudkust. Yep. Vandaar natuurlijk die naam van die kutsoap die tot een paar jaar geleden nog op de buis te bewonderen was. Zo simpel is dat. Maar ja, maar net zoals het met kutsoaps vergaat moest ook in 1872 het landje Nederlandse Goudkust stoppen met bestaan. Een paar knakkertjes uit Engeland vonden het zonodig om de hele bende uit Hollandse handen te rukken en zo werd Ghana vanaf 1872 een Britse kolonie. Pas op 6 maart 1957 kwam er een eind aan de koloniale overheersing en kreeg het de naam Ghana. Mooi. Tot zover de geschiedenisles hier op de voetbalhumor.com. En zo zie je maar weer, voetbalhumor.com is er niet alleen voor de grappen en grollen maar ook om de hersens in dat koppie van je te laten tollen. Vandaar deze korte geschiedenisles. Voetbal en geschiedenis gaan immers vaak samen moet je weten, echter laten we ons nu maar weer gaan richten op de toekomst.

En die toekomst is naast een eventuele wereldtitel in 2014 bijvoorbeeld ook de van DEZEM, DEZEM, DEZEM, DEZEM en DEZEM vijf vrouwvriendelijke wezens die je prettig zwoelend aankijken zodra je op de blauwe linkjes heb weten te drukken. Hop, hop, hop, sodemieteren we er ook nog ÉÉN, TWEE, DRIE enorme giganten van YouTube muziekknallers tegenaan en de pret kan beginnen. Joehoe. Wazziedanweer. Heb plezier, hebben wij immers ook. En je weet... hatsjoe doet een koe in plaats van boe als hij niezen moet. Zo, die neem je toch maar mooi even mee. Gna. Nou, mazzel. Wij gaan foebele koekeloeren!

Oja, nog even dit. SMS het woord 'voetbal' naar 4333. Er wordt dan wel eenmalig 2,50 euro van je rekening afgeschreven maar die rijksdaalder gaat wel naar een goed doel. Het doel 'Voetbal voor Water' geeft namelijk schoolkinderen in Afrika schoon water en coacht ze spelenderwijs gezond en hygiënisch te leven. Zo. Is me dat effe van je mooi! En ach, doe je ook weer eens wat goeds. Fijn! En alvast bedankt! Kroeskuttie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten