zaterdag 3 mei 2014

Toppert alert

Toppert alert! Toppert alert! De laatste ronde alweer mensen! Nog even en dan zit het Eredivisie seizoen 2013/2014 erop. Op wat nacompetitie gebal na natuurlijk. Drie keer na maakt nanana. Boe. En we gaan weer verder. De wedstrijdjes zullen net als vorige week gelijktijdig echter nu om 18:45 uur plaatsvinden en kunnen live bekeken worden via het FOX kanaaltjes en voor de niet abonnees kan men koekeloeren op een van de vele illegale streams die je HIERRR kunt vinden en als je geen zin in kijken hebt dan kan luisteren naar het legendarische Radio 1 Langs de Lijn natuurlijk ook nog altijd. Gokken. Huh? Hoe zit het met het gokken op de balpartijtjes in die laatste ronden? Wel, uh, dat doe je dan weer DAARRR.

De laatste ronde dus. Okees, even het lijstje erbij pakken en de stand van zaken maar eens met je doornemen gaan doen dan. Ajax is kampioen. Feyenoord is tweede. Beiden mogen Champignonnen League ballen, zij dat het Feyenoord zich eerst dient te kwalificeren. Dan plaats drie en vier die recht geven op voorronde Europa League. Wel FC Twente is niet meer van de derde plaats te verdringen dus die Tukkers gaan sowieso Europees van je ballen gaan doen. Voor plek vier mogen PSV, Vitesse en Heerenveen hun mouwtjes gaan opstropen. Mocht plek vier nou niet haalbaar zijn voor twee van de drie laatstgenoemde ploegjes dan dienen zij zich als nummer vijf en zes te voegen bij de nummers zeven en acht (en dat worden sowieso FC Groningen en AZ, alleen de positie kan nog veranderen) en dan mogen zij vieren onderling gaan bepalen wie er uiteindelijk dat laatste Europese ticket mag gaan ophalen. Bekerwinnaar PEC Zwolle viert al een paar weken feest, maar ook zij zullen hoe dan ook het UEFA toernooi gaan bestormen. Eens even kijken. Spelen verder deze zaterdagavond ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Utrecht, Go Ahead Eagles en Heracles om de kat zijn kutje. Gaat helemaal nergens meer om. Moet NAC nog even gas op die lollie geven om te zorgen dat ze geen nacompetitie hoeven te spelen. Een kleine kans om geen nacompetitie te spelen geldt ook voor RKC, maar deze kans is wel heel nihil en dus zullen de Waalwijkers hoogstwaarschijnlijk genoodzaakt zijn om straks nog even door te ballen en de strijd aan te gaan met van die Jupiler ploegjes die staan te dringen om de stap naar boven te maken. En zo hopen ook NEC en Roda JC ook nog een kansje te maken op nacompetitie, echter het rechstreekse degradatiespook ligt op de loer. Voor de club uit Kerkrade ziet het er somber uit, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Mooi. Met het bovenstaande in ons achterhoofd, dan nu iets over de wedstrijdjes die komen gaan. NEC mag op bezoek bij landskampioen Ajax. Willen de Amsterdammers nog enige glans geven aan het kampioenschap en zullen ze daardoor de Nijmegenaren het zweet tussen hun bilspleten ballen of vinden ze het wel zo zo in de hoofdstad? Ja ja, want mocht vrije trappen specialist Fledderus van Roda JC het in Deventer op zijn heupen krijgen door met een paar rake trappen de punten van het spek-en-bonen spelende Go Ahead Eagles weg te kapen en NEC verliest van Ajax, pff, ja dan kan het er zomaar opeens helemaal anders uitzien. Krijg je weer blije bekkies in Kerkrade en van die zure in Nijmegen. Van die dingen dus. Zo. Is geen hondengekletter kunnen we je van vertellen doen. Maar laten we eens verder kijken wat er aan de hand is. Uhm, en dan krijgt RKC verder nog Heerenveen op bezoek en voor beide ploegen staat er dus wat op het spel en dat geldt ook voor PSV dat NAC ontvangt. Alhoewel? Als PSV met 1-0 van NAC wint dan schijnt dit zowel voor PSV als voor NAC gunstig te zijn. Dus. Bij nader inzien een salonoverwinning, zo verwachten wij. Okees. En we gaan doorrr... Mag verder Vitesse gaan proberen bij FC Utrecht dat rechtstreekse ticket voor voorronde Europees voetbal proberen te behalen. Gunnen de Domstad bewoners de Arnhemmers hun plezier of zal er toch nog worden gestreden om zodoende trainertje Jan Wouters een mooi afscheid te geven? Je weet het niet, je weet het niet. Wat we wel weten is dat de wedstrijden AZ-Feyenoord, FC Twente-PEC Zwolle, Groningen-Heracles en Cambuur-ADO van die typische 'gaap gaap' wedstrijdjes zullen worden. Dat gaat werkelijk waar nergens meer om. Man, man, man, je moet wel een heel slecht huwelijk hebben als je één van deze laatste drie wedstrijdjes gaat bezoeken. Maar ach, zoek het uit. De zon schijnt. De bal is rond. En voetbal speel je nog altijd met elf tegen elf tenzij er mensen worden uitgestuurd. Uh, ja.

Tijd voor de laatste alinea dan maar weer. Veel meer onzin kunnen we ons namelijk niet meer veroorloven. Hmm, hoe zat dat ook alweer? De laatste alinea op de voetbalhumor.com? Kom help me, hoor ik je denken. Nou, dat kunnen we van je uitleggen gaan doen, maar dat doen we eens gewoon een keertje van niet. Dus. HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf damesvarianten om je vingertoppen van bij af te likken en DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR vijf muziekstukjes van de YouTube gehaald waarvan je trommelvliezen gelukzaligmakend van je genieten zullen doen. En wat heeft dit verdomme met voetbal te maken, idioot? Pfff, toch maar even uitleggen dan. Helemaal niets! Is om je alvast in de juiste stemming te laten geraken. Meer niet. Echt niet. Werkelijk niet. Heus niet. Mooi. Dat wazziedanwelweer voor vandaag. Alhoewel. Tot slot nog even wat diepzinnigheden. Heb plezier. Met wat je ook doet. Geniet van het bier. En je als je plassen moet. Doe dan eerst je rits naar beneden. De ballen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten