zondag 9 juni 2019

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Finale Nations League tussen Portugal en Nederland voor je ei vanavond. Allemaal te zien op voetbalzender NPO 1. Vanaf 19:25 uur een voorbeschouwing, na het acht uur journaal de laatste puntjes doornemen en dan om 20:45 uur is het ballen maar. Stream nodig? Wellicht zit hierrr iets tussen. Zo niet, dan niet.

Op een mooie Pinksterdag. Als 't even kon. Hashtag #PORNED. Lekker man. Wie oh wie wordt Europees Kampioen vriendschappelijk voetballen? Want zo is het natuurlijk wel. Je kan tien miljoen winnen voor je voetbalbond plus een bekertje. Verder niets. En dat is reuze jammer. Om de Nations League serieus te houden zou de UEFA er een echte prijs aan moeten verbinden. Bijvoorbeeld winnaar is automatisch gekwalificeerd voor het eerst volgende EURO voetbaltoernooi. Zoiets. Hoe je het dan verder regelt met die winnaar in de EK-kwalificatiereeks die al gaande is, daar dienen de wijze bobo's in Zwitserland maar een oplossing voor te vinden. Echter dat is voor later een zorg. Eerst maar eens de eerste winnaar worden van dit Final Four Nations League gewriemel. Over twintig jaar weten we wat de titel van dit toernooitje waard zal zijn. Vooralsnog is het een soort van nationale supercup maar dan anders. Portugal-Nederland. Lees Ronaldo-Nederland. Portugezen hebben thuisvoordeel. Hebben een dagje extra kunnen rusten. Portugal is angstgegner als je de statistieken van de afgelopen twintig jaar erbij haalt. Doen we niet. Pakken we alleen het laatste oefenpotje erbij. 3-0 koekoek voor Oranje dahag statistiek. Wordt een eitje. Dit. Rare snuiter Ronaldo zit straks gewoon in da pocket bij onze vriend Dumfries en mocht Denzel het mannetje een keertje uit het oog verliezen stuit die engnek vervolgens op boywonder De Ligt en klasbak Virgil. Dus. Daarom. Alzo. Vandaar. Piemelhaar. Kat in het bakkie want behalve CRonnie kunnen die andere tien Portugezen er geen reet van. Tja, en nu maar hopen dat de bende niet op pingels zal uitdraaien want Cillessen jeweetzelf. Het is raadzaam om sowieso een wissel achter de hand houden. Voor laat in de verlenging. Vermeer pakt ze wel. Of toch niet, Ronald?

Laatste alinea alweer. Wat gaat de tijd toch snel als je niet in de gaten hebt dat de seconden wegtikken. Een paar lekkere wijven en toffe muziek dat internet voor je oppleuren. Hoe moet je anders zo'n laatste alinea invullen, nietwaar? Hoe moet je anders deze verder zaaddodende zondag doorkomen, welwaar? Zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf retespannende dames zo begeerlijk zo begeerlijk en zie DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR vijf trommelvlies trillende muziekpareltjes zo heerlijk zo heerlijk. Rest ons jullie een fijne voetbalavond te wensen. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten