zondag 31 januari 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Soms heb je weleens van die dagen. Van die dagen dat het... dat het... Nou ja, ik bedoel. Gewoon dat. Dat het niet helemaal. Uit je vingertjes wil komen. En vandaag lijkt zo'n dag. En dus pakte het Knulletje van de VoetbalHumor.com zijn telefoon en drukte hij een paar willekeurige toetsen in. Hij hoorde een toon die aangaf dat er ergens een telefoon overging. Benieuwd wie dat zou wezen? Hij had geen idee. Hij had zomaar lukraak wat nummertjes gekozen. Niet wetende dat...


HHKJ: Met de enige echte HansieHansie van het weggooijasje kuukelekuuk Kraayenmans Junior aan de andere kant van het lijntje. En met wie heb ik het genoegen?
KvdVH: Wel, wel, wel, mijn weledelgestrenge heer Kraayenpoot uit den Betuwe. Tref ik u zowaar aan de telefoon. Wie had dat nochtans verwacht? U niet, ik niet, doch zie... waar het lot ons doet leiden. U en ik aan de telefoon. Gij moet weten, ik jaste er zomaar, zonder er bij na te denken, tien nummertjes van je wiedewiede hopsasasa zo op dat mobiele kreng van mij, en zowaar hoor ik een stem die mij wel heel erg bekend in den oren klinkt. Gij zijt HansieHansie het voetbalorakel is het niet waar, is het wel waar? Van het Foxie foxtrot Sport betaalkanaaltje en de Voetbal Inside babbel de babbelbox enzo.
HHKJ: Zeg, wat heb jij allemaal gevreten? Met je rare praat. Ga jij eens snel je mond spoelen. Gaan we vanaf nu weer normaal lullen? De nete, anders hang ik op hoor!
KvdVH: Hansie. Ouwe paardenpiemel van me. Ga je het ons weer vertellen doen? Van het voetbal.
HHKJ: Kijk daar is hij weer. De ouwe getrouwe geitenbreier waarvoor ik wekelijks de dolle duikochtend, de dolle duikmiddag en de dolle duikavond voor onderbreek. Ik zal het je gaan vertellen. Kan ik al los?
KvdVH: Even wachten. Even die knoop eruit halen hoor. En ja, je bent los! Pang, zegt het pistool. Valse start? Nee, toch geen valse start. Brandt los, pikkennozem! Doe je haar los, schudt eens met je hoofd en laat dat bekkie maar van je tetteren.
HHKJ: Vuurwerk bij een uitlooptraining. Het moest natuurlijk een keertje misgaan. Die vrouwelijke steward probeerde het bommetje terug te schieten. Het was een harde knal. Alleen een trap heeft ze nooit kunnen uitdelen tegen het projectiel. Helaas voor haar is haar voet aan gruzelementen. Nu maar hopen dat het snel goed komt met de stoere meid. Verder mag Kazim Richards nu officieel opzouten bij Feyenoord. En niemand in Rotterdam die daar rouwig om is. Het schijnt dat Celtic 'm wil hebben. Ik zeg grote strik eromheen en vergeet niet om het postpakketje 'Kazim' voldoende te frankeren. Anders krijg je 'm weer terug. Wil je ook niet. Afijn. Kazim toedeladokie. Alhoewel ze bij Feyenoord wel een type Kazim kunnen gebruiken vandaag de dag. En wat gaat er verder gebeuren in dat hele transfercircus? Vertrekt Pietje Palenstein naar FC Bal Op Het Dak. Gaat Keesje Krulstaart voor veel te veel miljoenen naar Real Suicidaal. En blijkt Zlatomir Zweetstengel op de valreep onverwachts te verkassen naar de zandbak. Zo gaan die dingen. Deze dagen. Voetbal. Pff, zullen we het daar eens over gaan hebben? Het spelletje met dat ronde stuk leer waar tegen getrapt kan worden. Zo had PSV een gemakkelijke zaterdagavond tegen De Graafschap. Ook al werd het even nijpend voor de boeren toen de superboeren terug leken te komen. Maar ja, toen ging het gas weer op de lollie bij die Lampies en was de zege een feit. Stonden ze zowaar aan de top van de ranglijst.
KvdVH: En dat blijven ze nog even, want Ajax verspeelde zondag dure punten. Uit in Kerkrade. Gelukkig hadden ze Johnny Heitinga in de gelederen om de sfeer tijdens de busreis terug naar Amsterdam nog wat op te vrolijken.
HHKJ: Precies ja, en de Brabantse nacht was zaterdagavond lang kan ik je vertellen. Ik bedoel natuurlijk zondagochtend. De mensen gingen lam de kroegen uit om rechtstreeks richting bidpaleis te gaan. Ik zweer het je. Jaja, reken maar dat de café's blauw stonden in Eindhoven. En dus is het stuivertje wisselen. Gaan de Eindhovenaren nu aan de leiding. Maar ik voorspel je dat we dit ritueel vaker gaan zien dit seizoen. Dan zal PSV de lijst aanvoeren en dan weer Ajax. Het gaat spannend worden.
KvdVH: Maar wie houdt die schaal aan het einde van de rit omhoog?
HHKJ: Dat is de grote vraag. Feyenoord zeker niet. Die mogen namelijk met Heracles, NEC, Vitesse, FC Utrecht, AZ, FC Groningen, PEC Zwolle en Heerenveen gaan strijden om plek drie. Afgelopen weekend ging het wederom niet van een leie dakkie bij de Rotterdammers. ADO kwam op bezoek in de Kuip. En dat hebben ze geweten. Dat was VIJF-OP-EEN-RIJ voor de Rotterdammers. Tja, je kunt stellen dat het best sneu is als je als Rotterdammer na 25 april 1999 bent geboren. Dan zul je Feyenoord in je hele leven namelijk nooit een keer kampioen zien worden. Kun je boos op me worden als havenarbeider, maar die conclusie mogen we nu toch wel trekken. Bij deze wil ik dan ook alle Feyenoord-fans alvast een hart onder de riem steken voor als ze maandagochtend tezamen met hun collega's bij het koffiezetautomaat staan. Verder wist Heerenveen de Friese derby te winnen. Ook niet onbelangrijk. En oja, nog even dit. Sinds dat Ronald de Boer botox in zijn smoel laat spuiten, vind ik niet dat je Frank en Ronald nog als eeneiige tweeling mag beschouwen. Zo. Dat wilde ik nog even kwijt. Doe ermee wat je ermee wil doen. Eens kijken, wat kan ik nog meer vertellen?
KvdVH: Uh, niks meer vertellen. Jij. Klaar. Basta. Het is weer genoeg voor vandaag. Dat gelul de hele tijd. Mocht men meer willen weten van de andere partijtjes dan bekijkt men dat maar op teletekstpagina's 818 en 819. Pff, tijd om af te ronden. Volgende week veel bekervoetbal. Ga je kijken?
HHKJ: Wat dacht jij. Natuur...
KvdVH: Zal me eigenlijk een rotzorg zijn of je gaat kijken of niet. Ik ga afsluiten. Dus van je alsjeblieft BAM, hier de muziekkneiter die er potdomme weldegelijk toedoet. Ik weet niet wat jij doet maar ik ga nu hangen. Mazzel.

Tuut tuut tuut.

HHKJ: Wel potverdomme. Zeg Sofie, wat die klotenklapper van dat gastje van de VoetbalHumor.com mij zojuist flikt. Die gast moet op zijn tellen passen. Mij zomaar neerleggen. Dat stuk pulk uit mijn neus. Uh, tegen wie zeg ik dit eigenlijk? Sofie, ben je daar? Sofie? Ach, krijg allemaal toch de paardenhik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten