zondag 15 januari 2017

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben. Dat ik de wijsjes en de sijsjes van de merels ken. En dat ik mee mag doen met al wat leeft. En mee mag ademen met al wat adem heeft. Het knulletje van het fijne blogje dat er toedoet slaakte een diepe zucht. Hij was weer tot rust gekomen en dat beviel hem in zijn geheel niet. Vlug pakte hij zijn mobiele van tafel en swipete en drukte op van alles en nog wat totdat...

HHKJ: Met HansieHansie van Kraayenpoepstengel Junior de enige echte analyticus wanneer er over voetbal gebabbeld moet worden.
KvdVH: Hansie, ouwe pikkenbijter. Zijn we weer. Ik zei het knulletje...
HHKJ: ... van de voetbalhumor punt kom er maar in ja.
KvdVH: Juist ja. Zeg hoe ben jij die winterstop doorgekomen? Ik heb me...
HHKJ: Al dampend op Sofietje. Wat dacht jij? Iedere avond was het dolle duikavond in huize Kraayenkeutel. En als het aan mij ligt gaan we daar nog heerlijk mee door. Je krijgt die lach niet van mij gezicht, zingt John de Bever. Mijn Sofietje zingtkreunt dat liedje nu avond na avond uit volle borsten mee terwijl ik ritmisch maat probeer te houden en zij onderwijl mij glimlachend toekijkt. Maar volgens mij onderbrak ik je net. Het laatste wat je stamelde was: 'ik heb me...' en toen nam ik de regie over.
KvdVH: Ik heb me stierlijk verveeld deze winterstop. Alhoewel de top 2000 week tussen kerst en nieuwjaar was zoals ieder jaar weer fantastisch. Maar op voetbalgebied was het uitermate bagger. Iets anders.
HHKJ: Vertel.
KvdVH: Ben jij al benaderd door Ziggo voor een exclusief voetbalanalyse avontuur? Want wie zijn die Kieft, Van Halst en Mulder Youri nu helemaal?
HHKJ: Ze wilden me wel echter ik blijf het Foxie Sports kanaaltje en Voetbal Inside trouw. Want zo ben ik. Al schuiven ze een blanco check onder mijn ogen. En dan bedoel ik geen blanke Check van Gelder want die is na een weekje Aruba verdomme nog bruiner dan Gullit en Seedorf Youri bij elkaar. Is niet racistisch, het is een bewezen feit. Nee, Keesje Jansma en Johanna Derksen zijn nog niet van me af. Hoe graag ze misschien ook willen.
KvdVH: Laten we het over de gespeelde wedstrijden hebben.
HHKJ: Een goed plan.
KvdVH: Het was boven tegen onder.
HHKJ: Een beetje Hansie tegen Sofietje dus.
KvdVH: Uh ja. PSV-Excelsior, Roda JC-Feyenoord, PEC Zwolle-Ajax en wat er nog meer gebald werd.
HHKJ: Wat er nog meer gebald werd, zoeken die lezertjes van je maar op teletekstpagina's 818 en 819. Ben geen wandelende spreekpop moet je weten. Er komt ook een tijd van druk op de knop en we zetten die mobiele weer even voor vijf uurtjes uit.
KvdVH: Zo is dat. Wie niet tijdig zijn string laat zakken, zal waarschijnlijk in twee helfden kakken. Waar dat op slaat? Ik zou het niet weten. Laten we beginnen met de koploper. Zoals dat hoort.
HHKJ: De Rotterdammers moesten direct al hun paspoort meenemen want helemaal naar Kerkrade daar waar de ringel S er verdomme beter uit de strotten vliegt dan de goede oude westerse harde G. Met Toornstra op de plek van El Ahmadi. Want Africa Cup. Jeweetzelf. Afijn het potje. Ik vroeg me in eerste instantie af of die winterstop bij Roda JC-Feyenoord eigenlijk nou was afgelopen ja of nee. De tering. Wat een saaie rukwedstrijd was dit zeg. Sorry dat ik het zeg. Maar ik zeg het toch. Een rukwedstrijd. Roda had de bus geparkeerd en Feyenoord wist daar niet mee om te gaan. Totdat Dirkie good old Kuyt het in de 69e minuut genoeg vond. Dirkie is op weg om na Van Hanegem en Moulijn een legende te worden in Rotterdam. Dirkie gaat voor een standbeeld. Heus. En daarna was het nog even tiki-taka, Messi maak je borst maar nat. Tiki Jorgensen. Taka Elia. Wat een heerlijke goal. Zullen we het nu gaan hebben over PEC Zwolle-Ajax?
KvdVH: Ga je gang.
HHKJ: Eerst even dit. Die Tim Krul. Topaankoopje hoor! Mooi, gaan we het nu over het wedstrijdje hebben. Met Ziyech niet aanwezig bij de Africa Cup maar gewoon bij Ajax in de basis. Tja, ook hier was het in het begin cocktailprikkertjes tussen de oogjes zetten om maar niet in slaap te sussen. Wat een saaie bedoeling. Totdat Kluivert het veld betrad. Justin. Wat een talent. Die heeft de genen van zijn vader. Hoe dat ventje over dat veld dartelde.
KvdVH: Het schijnt dat West Ham United negen miljoen euro over heeft voor Joel Veltman.
HHKJ: Sinds wanneer is Stevie Wonder scout bij West Ham United? Ga ik weer verder met het potje. Jij met je irritante onderbrekingen altijd.
KvdVH: Sorry.
HHKJ: Zucht. Met of zonder Justin Kluivert, de cocktailprikkertjes braken en ik ben gewoon op de bank in slaap geflikkerd. Ergens in minuut 87 werd ik weer wakker. Stond er 1-3 op het scorebord. De tering. Heb ik weer.
KvdVH: En op zaterdagavond speelden PSV en Excelsior tegen elkaar.
HHKJ: Alsof het niets is. Met mannetje Van Ginkel gelijk maar in de basis bij die boeren. En dat hebben we geweten. PSV swingde er weer lustig op los. Liet Excelsior zich natuurlijk wel als een druilerige langzame drol van het kastje naar het muurtje tureluren, maar toch. Maar het mooiste van de zaterdagavond was natuurlijk die pass van Guardado op Propper. Zo op de stropdas. Om te likkebaarden zo lekker. Een perfecte aanname volgde. Waarna Propper vervolgens knap afmaakte. En we zagen voor het eerst dit seizoen de oranje bal. Voetbalromantiek op en top. Kijk, die Flipse Cocu mag misschien geen prater zijn, PSV heeft hij mooi aan de praat gekregen zo na de winterstop. En daar gaat om. Puntjes zijn weer binnen. Nog wel een flinke achterstand op Feyenoord. Maar wie weet?
KvdVH: Jeuk aan me reet. Genoeg. En zo veranderde er dus weinig aan de top, zei het dat Feyenoord een wedstrijdje dichter bij het einde is. Wel, de rest van de balwedstrijden leest men maar...
HHKJ: Pagina's 818 en 819. Hebben we het al over gehad. Je hoeft niet alles te herhalen. Nergens voor nodig. Krijg jij alleen maar kramp in je klauwtjes van. Jij die deze onzin iedere keer weer uitschrijft.
KvdVH: Dank je dat je mij eraan herinnert. En inderdaad, van al dat getype begin ik langzaam lepravingertjes te krijgen. Is het wel weer voldoende zo. Tijd nu voor de muzikale afsluiter van de week. De groeten. Ook aan je lieftallige vrouw.
HHKJ: Zal ik zeker doen. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten