zondag 21 januari 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Zij was toen amper achttien jaar. Blauwe ogen, fel blond haar. Ik zag haar voor de eerste keer. Haar vergeet ik nooit weer. Het gebeurde in een nachtcafé. Het was om een uur of twee. Toen ik zag dat ze binnenkwam. Stond mijn hart in vuur en vlam. Oh die nacht, die nacht. Het was een nacht vol muziek en wijn. Het was te mooi, veel te mooi, veel te mooi, veel te mooi om waar te zijn. Oho wow die nacht, die nacht. Ja het was als een droom voor mij. Het ging te snel, veel te snel, veel te snel, veel te snel voorbij. Wat ook snel voorbij ging dat waren de feestdagen in december 2017. Is het momenteel warempel alweer de vierde zondag van januari 2018. De tijd vliegt. Het eerste voetbalweekend uit de tweede seizoenshelft 2017/2018 van de Eredivisie hebben we zojuist achter de rug. En dus stond het Knulletje van het fijne blogje op uit zijn luie driezitter, pakte zijn iPhone 8S van de salontafel en begon te drukken, te swipen, totdat...

HHKJ: Met HansieHansie uw allesweter betreffende de dingen over het balletjetrap en wat er nog meer is gebeurd op de voetbalvelden dit weekeinde.
KvdVH: Yo yo Hansie, daar benne we weer. Ik zei het gekkie. Het Knulletje van de...
HHKJ: Van de Voetbalhumor.com ja. Mag ik je nog de beste wensen wensen?
KvdVH: Dat mag jij mij altijd. Al is het hartje zomer dan nog mag jij mij de beste wensen wensen. Jij mag mij altijd de beste wensen wensen, pik. En de beste wensen geldt natuurlijk ook voor jou en je lieftallige Sofie. Allemaal de beste wensen.
HHKJ: Heb je al je vingers nog?
KvdVH: Laat me even tellen. 1, 2, 3, 4, 5 en dat is 6, 7, 8, 9, en ja hoor ik heb ze alle 10 nog. Duimpje omhoog. Hoera, hoera voor mij. Maar ik heb tijdens oud en nieuw niks geen vuurwerk afgestoken. Die tijd is voorbij. De buurman steekt voor een godsvermogen een hele bende af, kijken we samen omhoog. Beide oogjes zijn ook nog in topvorm. Wat jij?
HHKJ: Ik heb ook al mijn ledematen en ogen nog. Alhoewel Sofietje en ikke flink wat vuurwerk hebben afgestoken gedurende de nieuwjaarsnacht. Ghe, ghe. Ze stond wederom in vuur en vlam. Dat schatje van me. Dolleduikavond 2.0 jeweetzelf en we rammen 'm er weer in. Het lontje brandden als nooit tevoren. Inclusief gillende keukenmeid, fonteinen, duizend knaller, van je hatsekidee. Maar uh...
KvdVH: Voetbal. Eredivisie. Tweede seizoenshelft. Jaartal 2018. Vertel het ons maestro.
HHKJ: Juist ja, voetbal. Dat is hetgeen waar jij mij voor belt. Het is weer begonnen. En ik heb genoten. Maar ik heb me ook geergerd. Kunstgras, stuiter de stuiter. Zucht. Kan alleen in Nederland. Mickey Mouse schijnt een rechtzaak te willen aanspannen tegen de KNVB om zo zijn naam gezuiverd te krijgen. Die mouse wil helemaal niets meer met die Eredivisie te maken hebben joh. Kwik, Kwek en Kwak schijnen interesse te hebben. De Kwik, Kwek en Kwak competitie. Klinkt ook lekker toch?
KvdVH: Op zaterdagavond waren daar de potjes...
HHKJ: Zaterdagavond lik me reet. Ajax-Feyenoord op het zondagprogramma. Daar wil ik het met je over hebben. Flikker op met je zaterdagavond. Pietje Tagliafico, de Argentijnse messenslijper bij de Amsterdammers. En Feyenoord helaas nog zonder Pietje van Persie, de magistrale balvirtuoos. Die zal maandag zijn handtekening zetten.
KvdVH: De Klassieker der klassiekers. Natuurlijk. Wat kan ons die andere potjes schelen? Lees die bende maar op teletekstpagina's 818 en 819. Gaan wij hier verder met Ajax-Feyenoord. Vertel het ons Hansie, was het nog wat?
HHKJ: Was het nog wat, zegt-ie. Zondagochtend zat hij nog vol hoop bij De Tafel van Kees.
KvdVH: Wie?
HHKJ: Jan de Jong, de nieuwe directeur van Feyenoord. Nou, ik kan je vertellen die heeft een kutavond. Ajax was heer en meester in de eigen Johan Cruyff Arena. De Rotterdammers hadden niets, maar dan ook helemaal niets, te vertellen. Zonder uitsupporters werd er aan de wedstrijd begonnen. Maar eerst die opkomst. Hoe mooi. Zowel Feyenoord als Ajax met een shirt aan met de tekst 'Sterkte Willem'. Want Willem is ziek. Jammer dat die droeftoeter wederom in dat stadion zat om de boel te verstieren. Werkelijk, wie verzint dat? Afijn, laat ik het over het potje voetbal hebben. Eerste helft was geen ruk aan. Kan ik kort over zijn. Heb ik de hand van Ten Hag niet gezien. Jij? Tweede helft kwamen de Mokummers goed uit de startblokken. Van der Beek en Huntelaar. Bam, bam, binnen drie minuten heel die competitie voor Feyenoord naar de gallemiezen geschoten. Kreeg Jørgensen vervolgens zijn tweede gele kaart. Tja, toen was het helemaal gelopen zaak.
KvdVH: Wedden dat Robin van Persie de eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord in de basis begint?
HHKJ: Kennertje hoor, jij. En nu even je bek houden, ja? Bijdehandje. Ajax balde het wedstrijdje vervolgens netjes uit. Had geen kind aan die tien havenpikkies. De Rotterdammers moeten zich vanaf nu volledig richten op de beker. De competitie is voor hen verloren. Zelfs PEC staat nog boven ze. Godbetert PEC! P. E. C. Hoor je me?
KvdVH: Ja, ik hoor je. Nog iets korts over Heracles-PSV?
HHKJ: Nee, maar ik zeg je dit. PSV wordt dit seizoen gewoon kampioen. Met saai afbraakvoetbal. Maar wel kampioen. Schrijf dat maar op.
KvdVH: Mooi, en dan houden we er mee op hier in... waar oh waar zal het Knulletje van de Voetbalhumor.com toch wonen? Voor jou een vraag, voor mij een weet.
HHKJ: Maandag zit ik weer bij mijn vrienden van Voetbal Inside.
KvdVH: Moet jij weten. Hmm, eens kijken. Is het nu tijd voor het muzikale pareltje van de week. Wat te denken van deze?
HHKJ: Klinkt lekker.
KvdVH: Weet je wat ook lekker klinkt?
HHKJ: Nou?
KvdVH: De toon die je hoort als ik op verbreken druk. Mazzel.

Tuut. Tuut. Tuut. Tuut.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten