zondag 6 oktober 2019

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Ik heb geen cent te makken en ik heb nooit een vak geleerd. Ik kijk niet uit m'n doppen en mijn handen staan verkeerd. Ik ben niet moeders mooiste en ik ben niet al te vlug. En als je mij een tientje leent, zie je het nooit meer terug. Maar ik ben wel een lief kereltje, zei het Knulletje van het mooiste blogje van dit oneindige Wereld Wijde Web hardop. Daar zat hij dan, op zijn driezitter, voor zich uit te staren, naar niets. Totdat? Totdat hij zijn iPhone 11 op tafel zag liggen en zich geen moment bedacht. De eredivisiewedstrijden waren immers gespeeld. Vlug pakte hij zijn mobiele van de salontafel en begon te drukken, te swipen, naar links, naar rechts, totdat...

HHKJ: Met de enige echte voetbalkenner die dit kleine landje lief is. Daar spreek je mee, mijn waardige gesprekspartner aan de andere kant van het lijntje. Ik zei het gekkie, ik zei het HansieHansie van de Van Kraayensteijn Junior Kukeleku.
KvdVH: HansieHansie, pikomhoog. Gast. Jij hier. Fijn je stem weer te horen.
HHKJ: Dat is geheel wederzijds. Ik neem aan dat ik spreek met het Knulletje van...
KvdVH: ... van de voetbalhumor.com ja. Dat ontiegelijk leuke geinige blogje dat zo af en toe van die geinige post op zijn website zet. Eredivisie. Daar wil ik het me je over hebben.
HHKJ: Brand los.
KvdVH: Laat ik het zo samenvatten, het was dit keer niet moeilijk om het totoformulier in zijn geheel juist te hebben. Het was allemaal een beetje voorspelbaar. Grote club tegen kleine club, Europees gespeeld tegen niet Europees gevoetbald. Een eenvoudige zaak. En overal was het pleurisweer.
HHKJ: Fortuna-Feyenoord had je ook goed?
KvdVH: Ja, had ik ook goed. Ik had alles goed. Wie de voetbalkwaliteiten van die Rotterdammers een beetje kent, vult zonder na te denken een eentje voor Fortuna in. Evenals Vitesse, Sparta, Groningen, Heracles en Heerenveen. Allemaal een eentje. Willem 2-AZ een drietje. Need I say more?
HHKJ: Dus je bent nu een rijk man?
KvdVH: Als ik het totoformulier bij kruidenier Sjaak hier om de hoek had ingeleverd wel ja.
HHKJ: Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
KvdVH: Kamelenkutje met paardenhaar. Al met al een gezapig voetbalweekend. Echter dat is mijn mening.
HHKJ: En toch heb ik genoten.
KvdVH: Met je hand rondom je kloten neem ik aan. Nou, kom op. Ga eens van je vertellen doen. Daar word je immers dik voor betaald. Weet je wat, slaan we de vrijdag- en de zaterdagavond gemakshalve over. Hé verrek, zondag alweer? Vertel eens iets over ADO-Ajax. Het is woord is aan jou.
HHKJ: Zonder Amsterdammers in de hofstad dus burgemeestertroela Krikke had het lekker rustaagh. Of toch niet? Ahh boe. Allemaal leuk hoor zo'n Haags kwartiertje maar wat heb je eraan als die Amsterdammers die andere vijf kwartier de bal hebben? Wisten die Mokumers er toch nog een paar in te schieten. Kortom, tel uit je winst.
KvdVH: Vervolgens stond Fortuna tegen Feyenoord op het programma.
HHKJ: Oftwel, Fortuna Sittard versus Feyenoord Siddert. Vrouwe Fortuna kwam snel op voorsprong. Ik neem aan dat Felix Passlak nog wel even de kosten van die FOX microfoon voor zijn rekening neemt? Aparte manier van juichen. Wat een eikel. Het spel ging op en neer. Fortuna bleek van een ander formaat dan Porto. Grote vraag is: haalt Japie Stam de de kerst? Maar even tussen jou en mij. We moeten wel eerlijk zijn. 4-2 was ietwat geflatteerd. Het had ook zomaar 9-2 kunnen zijn. Zo'n Botteghin. Man, man, man. Ik zeg opsluiten in de bezemkast en nooit meer eruit halen.
KvdVH: Tja, als Feyenoorder heb je morgen weer een ouderwetse kutmaandag voor de boeg. Veel succes bij het koffiezetapparaat Rotterdammers! En we gaan verder. PSV-VVV. Je moet wel een kronkel in je koppie hebben gehad om daar vooraf geen eentje in te vullen.
HHKJ: Met de staart tussen hun benen konden ze terug naar Venlo. De lampies van Van Bommel hadden het in eerste instantie lastig tegen VVV. Zonder Ihattaren in verband met het overlijden van zijn vader. Langs deze weg alle sterkte aan Mohamed en alle nabestaanden met dit enorme verlies. Het was slordig wat PSV liet zien. Er zat geen tempo achter. Echter PSV heeft Bergwijn, heeft Dumfries, heeft Malen, jeweetzelf.
KvdVH: Gefeliciteerd Eindhoven. Tenslotte Willen 2-AZ.
HHKJ: Zoals jij al had voorspeld eindigde dit spannende potje in een gelijkspel.
KvdVH: En hoe de rest van de partijtjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Maandagavond schuif je weer gezellig aan bij je vrienden van Veronica Inside.
HHKJ: Klopt helemaal. Gaan we daar gewoon weer verder met slap ouwehoeren over voetbal en dingetjes en dolle duikavonden. Koekoek doet mijn kookwekker zonder dat er verdomme een vogeltje uitkomt. Hoe raar is dat? Aanstaande week weer veel interlandgeweld op de velden. Inclusief Oranje. Eerst donderdag Noord Ierland thuis, vervolgens zondag Wit Rusland uit. Nu al zin in.
KvdVH: Zes punten in de knip.
HHKJ: Zo is dat.
KvdVH: Is dit het muzikale pareltje om de week mee af te sluiten. Zeg ik: de mazzel.
HHKJ: Zeg ik: tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten