zondag 1 december 2019

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Als ik de pagina kon omslaan. Na verloop van tijd zou ik herschikken. Gewoon een dag of twee. Sluit mijn, sluit mijn, sluit mijn ogen. Maar ik kon geen manier vinden. Dus ik neem genoegen met één dag. Om in jou te geloven. Vertel me, vertel me, vertel me leugens. Over leugens gesproken, wie ook altijd onzin verteld is HansieHansie van de Van Poepchinees Junior uit de Betuwe. Het Knulletje van het fijne blogje dacht niet na. Hij pakte zijn iPhone 11 van tafel en begon te drukken, te tikken, te swipen, te schuiven, te, te, te veel om op te noemen totdat...

HHKJ: Met de enige echte HansieHansie van de Kraayenstijn Junior, uw allesweter betreffende het mooiste balspelletje hier op aard.
KvdVH: Hansie, fijne pik. Kunnen we het even kort over de EURO 2020 loting hebben? Oranje in groep C. Oekraïne en Oostenrijk zijn sowieso de tegenstanders. Het vierde team in de poule van de Nederland is Roemenië, als Roemenië zich plaatst. Anders is het de winnaar van de play-offs tussen Georgië, Wit-Rusland, Kosovo en Macedonië. Dat weten we pas ergens in maart 2020.
HHKJ: Kortom de knockout-fase bereiken is een eitje. Drie wedstrijden thuis in de Johan Cruijff Arena. Oekraïne en Oostenrijk kun je hebben met je ogen dicht en wie het ook wordt van die nono landen die je zojuist noemde het zal een walk-over zijn. Oranje eerste in poule C en daarna zien we weer verder. Het wordt een heuse pretzomer voor iedereen die Holland lief is.
KvdVH: Duitsland, Portugal en Frankrijk in groep F.
HHKJ: Mijn lol kan niet groot genoeg zijn.
KvdVH: Iets anders. Circus Slutsky sluit voorgoed de deuren.
HHKJ: Dat is jammer want ik vond het wel een aimabele vent.
KvdVH: Die een-tweetjes van jou met hem waren stuitend hilarisch leuk.
HHKJ: Hoezo stuitend?
KvdVH: Ik begrijp dat je ze nooit hebt teruggekeken?
HHKJ: Ik kijk nooit dingen van mezelf terug.
KvdVH: Boe! Laten we over het echte voetbal hebben. Het leer dat rolt over het groene gras. Jumpen we direct door naar de zondagpotjes. Begonnen we met Ajax op bezoek bij FC Twente.
HHKJ: Noem het Twente vs Twente 2, waarbij ik Ajax in dit geval Twente 2 noem. Ik zeg Ziyech, ik zeg Tadic, ik zeg Promes. Allemaal opgeleid door Twente. Vroeger hadden we Ronald de Boer die zich hervond bij de Tukkers om zich daarna in de kijker te spelen in Amsterdam. En niet te vergeten Robbie Wiellaart.
KvdVH: Robbie wie?
HHKJ: Wiellaart.
KvdVH: En doorrr. Iets over de wedstrijd graag.
HHKJ: Binnen twintig minuten stond het 2-0. Voor Twente. Promes viel geblesseerd uit bij Ajax. Daarna werden de Amsterdammers wakker. Met smaakmaker Noa Lang in de gelederen. Kanonnen wat zal die gozer lekker slapen vanavond. Met de wedstrijdbal op zijn hoofdkussen heerlijk dromend in zijn bedje. Ajax won zonder groots te voetballen.
KvdVH: Feyenoord kreeg PEC op bezoek.
HHKJ: De nummer negen tegen de nummer vijftien. Tenminste vooraf aan het fluitsignaal van de scheids. Het was een kopie van de wedstrijd tegen Rangers van afgelopen donderdag. Feyenoord speelde een fantastische eerste helft en daarna kwam het uit de kleedkamer alsof ze met zijn allen hadden zitten blowen. De Rotterdammers mochten blij zijn dat PEC die gelijkmaker er niet in hebben getikt.
KvdVH: AZ-VVV werd gelijktijdig aan Feyenoord-PEC gespeeld.
HHKJ: Was geen flikker aan. Deze pot. AZ speelde slecht, VVV kon niet beter. De Alkmaarders wonnen wel door een mooie pegel van... en nu ga ik heel even spieken op mijn briefje... komt-ie: Yukinari Sugawara.
KvdVH: Hoeveel punten krijg je daarvoor bij Scrabble?
HHKJ: Drie keer woordwaarde, plus een letter Y die op drie maal de letterwaarde ligt. Ik ga voor de hoogste score.
KvdVH: Proficiat. Nog snel iets over PSV.
HHKJ: Zondagavond acht uur Emmen uit. Dank je de koekoek. Ik heb fijn Keizersvrouwen, Zondag met Lubach en Harkum op NPO3 gekeken. Zoek het uit met je Emmen-PSV. Tss.
KvdVH: Oke. Houden we het met zijn allen voor gezien. Hoe de rest van de wedstrijden zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Volgende week weinig voetbal doordeweeks.
HHKJ: Maar donderdag komt wel in hiuze Kraayemans Sinterklaas even langs. Dat wordt dolle pakjesavond. Samen met mijn Sofietje. En jij, ga jij het nog vieren?
KvdVH: Met cadeautjes en gedicht. Geen gedoe met surprises dit jaar. Hoor wie klopt daar kinderen. Het is een vreemde zeker. Die verdwaalt is zeker. Ik zal hem eerst een vragen naar zijn naam.
HHKJ: HansieHansie van de Van Kraayenstijn Junior, had ik al gezegd.
KvdVH: Juist. Knal ik er nog snel het muziekpareltje van de week er tegenaan. Wazzieweer.
HHKJ: Pandabeer.
KvdVH: De mazzel en tot volgende week.
HHKJ: Op je piemel huist een teek. De groeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten