zondag 3 augustus 2014

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Het gaat weer beginnen mensen. Ballieballie op de groene Hollandse velden. Wat te denken van de kraker Ajax-PEC Zwolle zomaar voor je giecheltje? Partijtje leertrappen om de Johan Cruijff-cup. De traditionele aftrap van het nieuwe voetbalseizoen! Vanaf 18:00 uur te zien op het openbare FOX-kanaaltje maar vanaf 17:00 uur wordt er al naar de Amsterdam Arena geschakeld voor sfeerbeelden en een uitgebreide voorbeschouwing. Goeie vraag: Naar welk kanaaltje moet ik eigenlijk zappen als ik op FOX wil afstemmen, normaal gesproken kijk ik namelijk nooit naar die Simpson-zender dus vandaar? Antwoord: Zoek het lekker zelf uit! Een eventuele stream kun je hierrr vinden, maar deze is dus eigenlijk niet nodig. Gokken doe je weer daarrr.

Waren we drie weken geleden nog aan het genieten van de WK-finale Duitsland-Argentiniƫ, vanaf vandaag zullen we weer handenwrijvend het vaderlandse voetbal gaan beminnen. Te beginnen met het potje om de JC-schaal. Kampioen tegen de winnaar van de KNVB-beker. Zo. En wat moet dat dan wel niet worden gaan? Remember de KNVB-bekerfinale van afgelopen seizoen waarin de Zwollenaren die arrogante Amsterdammertjes zomaar pardoes zonder boe of bah met wonderschoon tikkietakkie voetbal helemaal zoekscheel speelden en er met het cuppie vandoor gingen. 1-5!!! Dat was de stand die na 90 minuten op het scorebord stond te blinken. En die Ron Jans maar met een doos vol tissues continue het vocht van zijn eikeltje wegvegen doen, zo opgewonden als hij toen wel niet was. Pff. Frankie de Boer daarentegen keek wat norsig uit zijn doppen, maar ach of Frankie wint of verliest nors uit zijn oogdoppen staren doet meneertje al zijn hele leven lang. Dus.

Je kunt mijn rug op! Huh? Je bedoelt met dit toppert alertje verder, hoor ik je vertwijfeld fluisteren doen? Nope, de kinders die straks als ballenjongen gaan fungeren. Niks geen van je hand in hand dat veld opwandelen straks, maar gewoon van je hup doe eens bukkie bukkie jij raar maf voetballertje in de catacomben en dan maar springen doen op dat ruggetje. Van die dingen ja. Eens kijken of de hamstringspieren van de balvirtuozen dat gaan houden. Gna, moet natuurlijk niet zomaar opeens dit trolletje opduiken en in zijn enthousiasme op het ruggetje van laten we zeggen Davy Klaassen paardje paardje, "huuuh" doet een paardje, in galop willen gaan doen. Geheid dat het Ajax-aanvoerdertje dan met een driedubbele rughernia de rest van het voetbalseizoen van zijn dure FOX-abonnementje kan gaan genieten. Maar daar gaan we allemaal niet van uit. Wij gaan uit van een leuke pot voetbal waarbij het vandaag eens niet te hopen is, dat de krakerpot wordt onderbroken door vuurwerkvandalen. Moet Sarremans weer die pauperbende corrigeren enzo. Moet je gewoon niet willen. Nope, gewoon trappen tegen dat leer en lol maken.

En over lol maken gesproken. Pret kunnen we, zoals een regelmatige lezer van dit soort 'toppert alert' stukjes natuurlijk allang weet, het beste laten overkomen in de laatste alinea van dit stukje onzingebrabbel. En de jolijt komt deze keer van DEZE, DEZE, DEZE, DEZE en DEZE, vijf heerlijke tietenschepsels. Knallen we er ook nog van je PATS, BOEM, PIEF, PAF, POEF, vijf oortintelende YouTubies tegenaan en de cirkel is weer helemaal rond. Zo, en nu jij weer! Wij gaan zometeen foebele koekeloeren met bier en chips binnen handbereik. Als je niet arm bent dan ben je rijk. Of iets er tussenin. Wat een gezeik. Lekker belangrijk. Foebele dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten