zondag 18 oktober 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

En dit keer hoefde er eens niet gewacht te worden totdat de voetbalmaestro zijn telefoon opnam. Vrijwel direct na het indrukken van het laatste nummertje van het telefoonnummer van de blonde belhamel werd in de Betuwe de telefoon opgenomen. HansieHansie van de Van Kraayenklungel bleek al met smacht te wachten. Heel kort hadden de twee voetballiefhebbertjes het nog over Oranje, maar dat stukje non-informatie bleek niet voldoende inhoud te bevatten om de bende op het wonderbaarlijke blogje neer te kalken dat voetbalhumor.com schijnt te heten. Nee, al snel werd er overgeschakeld naar de meer belangrijkere dingen. Het leven zelf en natuurlijk het wel en wezen van de potjes in de Eredivisie.


KvdVH: Jij bent een echt haantje hè, Hansie?
HHKJ: Ze zeggen het.
KvdVH: En je Sophietje is een lekker kippetje?
HHKJ: Ook dat. Maar na een dolle duikavond legt ze weer geen eieren. Ha. Dus eigenlijk gaat dat niet helemaal op. Van dat kippetje.
KvdVH: Gekkie. Nog van je boem boem boem kedeng kedeng gedaan?
HHKJ: Zegt hij. Over gekkies gesproken. Maf. En nee, we hebben vandaag eens niet van je boem boem boem kedeng kedeng gedaan. Ik zei tegen mijn Sophietje: Meid, hou die beentjes van je maar bij elkaar, want anders gaat ie fluiten. Het is net een neusfluit joh. Echt. Morgen weer een dag. Toch? Maar uh, zullen we het over voetbal gaan hebben, jij geile paardenbeffer die je d'r bent? En dan bedoel ik echt voetbal hè. Dus niets over die Oranje shit.
KvdVH: Wat jij wilt. Het is jou dag, pik.
HHKJ: Gaat-ie dan. De spruit is eruit en we noemen hem Xess Xava. Aldus Wesley en Yolanthe. Xess Xava Sneijder om precies te zijn. Afgekort XXS. Extra Extra Small. Super makkelijk als de belhamel straks met zijn kersverse ouders kleertjes gaat kopen. Hoeven ze zo zijn kledingmaat niet te vergeten. Toch?
KvdVH: Zucht. Uh, echt voetbal zei je toch? Kom, laten we het daar over gaan hebben. Dat gezeik eromheen altijd. Wat een geneuzel. Alsof men daarop zit te wachten?
HHKJ: Hmm, jij wilt dat ik van je ratelslangen babbelen gaat doen over de Eredivisie, nietwaar?
KvdVH: Zou prettig zijn. Het blogje waar deze onzin op neer wordt gekalkt draagt toch de naam 'voetbal' in zijn domeinnaam. Dus ja, iets over de vaderlandse voetbalcompetitie zou wellicht fijn zijn voor de lezertjes.
HHKJ: Laten we bij het begin beginnen. Wel zo handig. Heracles-Ajax. De topper van dit weekend. Werd op zaterdagavond gespeeld. Hoe zouden de Oranje-kleuters van Ajax zich gaan revancheren? Dat was de grote vraag. Wel, en dat hebben we geweten. Wat een potje effectiviteit van die Amsterdammers daar op het kunstgras van Almelo zeg. Was daar eerst de wereldgoal van El Ghazi. Pff, had die gast dat afgelopen dinsdag niet kunnen doen? Vervolgens knalde Gudelj direct daarna met een flinke pegel de tweede erin. Wat een heerlijke goals waren dat zeg. Tussendoor nog een elleboogje van Bazoer. En toen was het eigenlijk al klaar. Wedstrijdje gespeeld. En het was niet eens dat Heracles zo rot speelde. Nee. Maar ja. Die Amsterdammers hielden controlle. Kunnen we kort over zijn. Staan gewoon bovenaan. Eet een banaan. Hoe vind je die? 5 December valt weer vroeg dit jaar.
KvdVH: Ja, ja, ja. Jij met je rijmerijtjes van hoempapa vanillevla. Aardbijenvla kan ook lekker zijn. Om over chocoladevla nog maar te zwijgen. Dat zwijgen rijmt dan wel weer niet op zijn. Afijn. Ha, en dat rijmt dan weer wel. Kom, laten we verder gaan. Waar was je gebleven? Oja, Heracles-Ajax.
HHKJ: En wat voor paddo's heb jij wel niet gegeten? Sodetering. Nog even iets over dat Heracles publiek. Wat een sneu volk. Niet allemaal natuurlijk, maar de harde kern. Eerst die Diederik Boer met een golfballetje proberen als hole-in-one te gebruiken en daarna is zijn moeder weer een... Nou ja, rijmen kun je zelf hebben we zojuist vernomen. Maar wat hadden die achterlijken gesnoven joh? Wat groeit er allemaal tussen die kunstgrassprietjes wat wij niet mogen weten? Nou?
KvdVH: Hmm, vertel nu maar iets over PSV-Excelsior ofzo.
HHKJ: Oh, PSV-Excelsior zeg je? Doen we dat toch. PSV zette zichzelf zwaar voor lul tegen Excelsior en zag de zege in blessuretijd vervliegen. Toedeladokie en tot ziens. Uiteindelijk bleek de lichtshow voor de wedstrijd het enige hoogtepunt van de avond. Woensdag wacht de VFL Wolfsburg. Champions League. Pff, hoe zal dat gaan aflopen voor die lampies? Uh, schrijf jij er nog zo'n leuk toppert alertje over?
KvdVH: Maar natuurlijk schrijf ik daar nog zo'n fijn toppert alertje over. De toppert alertjes van voetbalhumor.com dienen immers als de ultieme voorbeschouwing. Maar dat is voor later deze week. Terug weer naar de Eredivisie. Want. Alhoewel. Eerst even dit. Op zondagochtend zat je eerst nog even bij je FOX-vriendjes aan De Tafel Van Kees. Even onder ons HansieHansie. Een kort vraagje tussendoor. Wie is nou jou favoriete FOX Sports collega?
HHKJ: Tja, dat kan er natuurlijk maar eentje zijn.
KvdVH: Agossie. Belle Hélène. Het schatje. Het poepie. Het hondje Rin Tin Tin kom eens hierrrrrrrrr.
HHKJ: Uh ja. Maar na bij Kees aan tafel te hebben gezeten, waar Marc Overmars flink zat te broekpoepen, ging ik gewoon weer verder met het kijken naar die leuke Eredivisie potjes. Wat te denken van Heerenveen-Feyenoord? Ik ga gewoon door, zoals je merkt. Zou de bondscoach ook hier op de tribune hebben gezeten, of was hij zich mentaal aan het voorbereiden op Jong Ajax dat maandagavond tegen Almere City moet spelen? Je weet het niet. Je weet het verdomme niet.
KvdVH: Danny Blind zat er gewoon hoor. In het Abe Lenstra stadion. Samen met Marco van Basten.
HHKJ: Oh, nou ja. Wat flikkert mij dat. Het was sowieso een lekker potje voetbal wat Feyenoord op de mat neerlegde. Gna, de wedstrijd stond in het teken van de gehandicaptensport. Dat was te zien. Bij die Friezen. De tering. Wat een wervelshow van die Rotterdammers. Die eerste helft. Met topscorer Dirkie Kuyt. En man van de wedstrijd de Zweed Simon Gustafson: dé motor in de Feyenoord-machine. Kunnen ze die gast niet naturaliseren? Ideaal om op te stellen in Oranje, zou ik zo zeggen.
KvdVH: Kortom samenvattend?
HHKJ: Uh. Ach weet je, als die eerste vijf doelpunten er niet in waren gegaan, had je een heel andere wedstrijd gekregen. Uiteindelijk bleek het zingen van het volkslied het enige hoogtepunt voor die Friezen te zijn. Dus. Nou. Poe, poe, poe. Ajax en Feyenoord staan nog steeds bovenaan. Eens kijken. Wat meer?
KvdVH: Iets kort over PEC Zwolle-Vitesse graag. Maar wel kort, want het wordt alweer veels te lang. Dit babbeltje tussen jou en mij.
HHKJ: PEC werd thuis flink afgedroogd door een goed spelend Vitesse. De bende eindigde maar liefst in 1-5. Verder was het een...
KvdVH: Verder was het klaar. Enniewee. Genoeg informatie weer HansieHansie. Thanks voor de input! Resultaten van de andere balpartijtjes kijkt men maar op de teletekstpagina's 818 en 819. We kunnen niet bezig blijven, nietwaar? Ik heb meer te doen. Jij hebt meer te doen. Maar wat we doen dat blijft de grote vraag. Dus. Tijd nu voor de knetterende muziekkneiter. En zeg ik 'dag' tegen jou.
HHKJ: Zeg ik tegen jou: Foe Yong Hai Five baby.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten