zondag 17 januari 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

De telefoon ging over in huize Kraayenmans. "Excuses Sofie," HansieHansie verontschuldigde zich bij zijn lieftallige vrouw, "dit belangrijke telefoontje moet ik opnemen. Gaan we straks weer verder waar we mee bezig waren. Oké?" Sofie werd getracteerd op een sensuele knipoog.

HHKJ: Met de overgevoelige HansieHansie, uw voetbalanalist die er toedoet op dezer dagen van ballieballie op de groenwitte grasveldjes.
KvdVH: Ja ja, daar is hij weer hoor mensen. De enige echte Kraayenpoot. Nog de beste wensen voor 2016 pik, op deze 24e kerstdag!
HHKJ: Van hetzelfde. Van hetzelfde. Hè, lekker hoor. Zijn we weer. Gaan we weer fijn heerlijk over voetbal ouwehoeren. Van je blablabla en we nemen nog een slok. Wat kan ons het rotten hoelaat het is, zuipen zullen we!
KvdVH: Uh ja, zo te horen ben je met je goede been uit bed gestapt, Hansie. Was Sofietje weer in opperste staat van opwinding?
HHKJ: Was? Is zal je bedoelen. Ik heb de dolle duikochtend/middag/avond, of hoe je het ook noemen wil, even gestaakt. Straks gaan we weer gezellig verder. Maar eerst...
KvdVH: Maar eerst de belangrijke zaken! Zoals het voetbalgebeuren. De eerste voetbalronde na de winterstop.
HHKJ: Precies. En ik heb genoten. Zal ik maar direct van je vertellen doen? Of wil je nog meer onzinnige intro kwijt?
KvdVH: Ga je gang Hansie, dit blogje is vanaf nu voor eventjes voor jou.
HHKJ: Totdat jij stop zegt.
KvdVH: Totdat ik stop zeg, ja. Hup hup, doe nu maar van je babbelen doen jij.
HHKJ: Gaat-ie dan. Beginnen we met Kazim Richards. Pietje liet zich weer gelden hoor afgelopen week. Hij was weer eens boos. Nu op een AD journalist. Omdat het artikel van de beste man hem niet zo zinde. Als die arme AD-reporter een stap naar voren had gedaan was hij neer gegaan, aldus het oh zo schattige mislukkelingetje van Feyenoord. Maar laten we het over voetbal gaan hebben. Weg met die randverschijnselen. Ik zeg Feyenoord-PSV. Dat was nog eens fijn beginnen zo in het nieuwe jaar. Voorafgaand aan het spektakel potje wist Ajax zakelijk van ADO te winnen, dus de heren voetbalacteurs uit Rotjeknor en Lampiestad wisten waar ze aan toe waren. Er diende namelijk gewonnen te worden. Maar ja zeg. Echt, ik zweer het je. De tering. De kans dat er ooit een Elfstedentocht komt, is vele malen groter dan dat Feyenoord ooit nog een keer kampioen wordt. De Rotterdammers hebben het af laten weten. En die lampies gingen lekker. Afijn, we kunnen nu dus concluderen dat de titelstrijd gaat tussen Ajax en PSV. Feyenoord is definitief afgehaakt. Dan nog iets over Ajax-ADO. Dat Ajax de betere was, had ik al verteld. Maar kan er verdomme eens ingegrepen worden als een groot deel van het publiek oerwoudgeluiden maakt. Zo'n scheidsrechter moet dat toch ook horen? Ik zeg stap gewoon van dat veld af. Gewoon kappen met die wedstrijd en drie punten in mindering voor de ploeg wiens aanhang zich hier schuldig aan maakt. Moet jij zien, ben je er geheid binnen de kortste keren vanaf. Ik erger me groen en geel aan die oerwoudgeluiden. Heus. Oja, nog even dit. Hadden we op de zaterdagavond ook nog scheidsrechter Martin van den Kerkhof bij PEC Zwolle-Heerenveen. Wat had die gast gesnoven joh? Dat meneertje een 1-tje had ingevuld bij de toto laat zich raden. Man, man, man, zo'n vent verziekt toch de hele wedstrijd. Daar kan ik me echt kwaad om maken. Het is maar goed dat de videoscheidsrechter zijn intrede gaat doen volgend seizoen. Hmm, wat verder? Eens kijken hoor.
KvdVH: STOP!
HHKJ: Uh oké, en die andere wedstrijden die...
KvdVH: Die laten we lekker voor wat ze zijn. Uitslagen en standen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Onze lezertjes zijn slim zat om het verslag van hun favoriete cluppie ergens te lezen. We kunnen namelijk niet alles op dit blogje plempen. Kijk, het is reuze interessant wat je allemaal te vertellen hebt hoor Hansie, maar zo'n topic mag nou eenmaal niet te langdradig zijn. Ik wil graag dat de lezertjes de volgende keer wederom ons gesprekje lezen. Do you snap?
HHKJ: I think dat ik je door heb.
KvdVH: Iets anders. Maandag schuif je weer aan bij je vrienden van Voetbal Inside.
HHKJ: Uh nee, Jan Boskamp mag maandagavond weer eens uit mijn nek lullen.
KvdVH: Aha kijk, ook leuk. Nou, heb in ieder geval plezier met de dingen die je gaat doen deze week. Ga ik nu hangen. Het was weer beregezellig. Echter aan al het leuke komt een einde. Maar voordat ik afsluit, knal ik er eerst een joekel van een muziekkneiter tegenaan. Zo. Dat was dan dat. Ben ik nu klaar. De groeten!"
HHKJ: Met handen en voeten. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten