dinsdag 26 juli 2016

Toppert alert!

Toppert alert! Toppert alert! Voorronde Champignonnen League festijn tussen Ajax en PAOK Saloniki voor je moelieboelie vanavond. Balpartijtje is te zien op voetbalzender bij Ajax sponsor Ziggo. Kanaaltje 14 voor de abonnee. Aanvang 20:45 uur. Vanaf 20:15 uur vindt er een half uur durende voorbeschouwing plaatst. Een eventuele stream mocht je die nodig hebben, is hierrr te vinden. Genoeg blablabla. Tijd nu voor de heerlijke voorbeschouwing die er verdomme toe doet.

Het EK spektakel debacle is alweer zo'n twee-en-halve week voorbij. Pietje Ronaldo ligt welverdiend met zijn supermodellen Badr Hari op een badlaken van de zon te genieten. Echter Ajax mag aan de bak. Tegen de middelmatige Griek. Tja, dat krijg je er nu eenmaal van als je als voetbalploegje niet meer serieus wordt genomen in de wereld van de grote jongens. Dan moet je namelijk voorronde ballieballie doen om er straks eventueel nog een beetje bij te kunnen horen. Ach ja. Ajax-PAOK Saloniki. Hoe gezellig gaat dat worden in de binnenstad? Zomaar op een luizige warme dinsdag zomeravond. Het echte werk gaat beginnen. Het voorbereidende getrut tegen amateur AFC is vergeten. Kersverse coach Petertje Bosz mag vanavond gaan zweten. Terwijl wij lui op de bank. Genieten van onze eigen transpirende stank. Met een heerlijk koud pilsje in onze klauwen. Miauwen op alles wat een bal aanraakt. Davy Klaassen vs Diego Biseswar. Amin Younes vs Garry Rodrigues. Heiko Westermann vs Stefanos Athanasiadis. Om maar wat namen te noemen. Moeten de Mokummers het vanavond ook nog stellen zonder Pietje Bazoer en zonder EK-ganger Pietje Milik. Pff, het valt allemaal niet mee. Nee. Maar uh, wat we weten we nou eigenlijk van dat PAOK Saloniki? Niet veel. Zijn we eerlijk in. Nou ja, het zijn over het algemeen ouwe lullen van spelers die weten hoe het spelletje inmiddels gespeeld moet worden. Maar het kunnen ook heethoofden zijn die hard en gemeen voetbal kunnen spelen. De Amsterdammertjes zijn gewaarschuwd. Dus geen tikkie breed en geen tikkie terug geklooi graag, anders krijg je de spreekwoordelijke deksel geheid op je neus. Gewoon druk zetten. Ook vallen de mussen van de bloedhitte van dat Arena-dak. Jaja, de mouwtjes dienen opgestroopt te worden tot aan den schouder, pas dan kan er gewonnen worden van die Griekse reetkevers. Hmm. Winnaar over de twee balpartijtjes is er echter nog lang niet want mocht het tweeluik gewonnen worden, staat potdomme het volgende voorronde potje alweer te wachten. Is wat? En dat alles voor een ticket voor de lucratieve groepsfase van de Champions League. Tjongejonge, wat een gedoe. Zucht. Nee, dan PSV. De landskampioen wacht rustig lui achterover hangend af tot het de koker in gaat. Afijn. Negentig minuten een balletje zien rollen, is al met al niet verkeerd op zo'n saaie doordeweekse dinsdag, nietwaar?

Mooi, is het nu tijd voor tieten en muziek. Jawel, we zijn het nog niet verleerd mensen. Zo'n laatste alinea van zo'n toppert alertje dient namelijk in stijl te worden afgesloten. Althans dat vinden wij. Vandaar HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf spetters van kannonnen van geilteefjes voor je opgezocht en van je DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR vijf heerlijk klinkende muziekdeuntjes van dat YouTube geplukt. Gewoon omdat het kan. Niets meer, niets minder. Adieu. De mazzel. See you later aligator. Auf Wiedersehen. Heb een fijne voetbalavond. Wij gaan foebele koeloeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten