zondag 6 november 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

Ik heb geen woorden meer te zeggen. Ik heb geen zin om uit te leggen. Dat ik soms dingen zit te denken. Zonder dat een mens het ziet. Maar het zal je maar gebeuren. Dat je met lege handen staat. Wie bijt er van zich af. Wie heeft er met een mond vol tanden tegenpraat. Wie geen mond vol tanden tegenpraat heeft, is degene die schuil ging achter het contact dat pontificaal op de mobiele van het knulletje van het fijne voetbalblogje opblonk. Het knulletje drukte op het groene knopje totdat...

HHKJ: Met HansieHansie van Kraayenstein Junior uw deskundige met accurate kennis wanneer er over voetbal gepraat dient te worden.
KvdVH: Zozo, toe maar. Ha die Kraayenmans, jij malle parkietenbeffer die je d'r verdomme bent. Ik zei het gekkie. Het Knulletje van de Voetbalhumor.com aan de andere kant van het lijntje. Zeg, gaan we dure woorden gebruiken? Met je accurate.
HHKJ: Juist ja. Ik had je stem al herkend. Met twee keer woordwaarde bij het woordje 'accurate'. Was ik nog even vergeten te melden. Jammer dat er geen X inzit.
KvdVH: Of een Q.
HHKJ: Of een Q ja, die leveren ook altijd flink wat punten op. Maar die twee C's zijn ook niet mis kan ik je vertellen.
KvdVH: Wat ook flink wat punten oplevert zijn deze.
HHKJ: Welke?
KvdVH: Je moet klikken op het woordje 'deze'. Komt de clou naar voren.
HHKJ: Oh je probeert weer leuk te doen. Eens kijken hoor. Zo de nete. Bij deze zeg ik je, ik zou mijn neus weleens tussen deze willen...
KvdVh: Ach jongen je hebt Sofietje toch? Het prinsesje waarmee je dag in dag uit dolle duikavond kunt spelen?
HHKJ: Daar heb je honderd procent gelijk in. Trouwens bij overspel zijn er, zoals je wellicht zelf weet, geen winnaars...
KvdVh: Maar deelnemen is belangrijker dan winnen.
HHKJ: Dat zijn jouw woorden pik. Dat zijn jouw woorden. Nu we toch bezig zijn met blablabla. Sofietje heeft van de week een schelp op de binnenkant van haar bovenbeen laten tatoeëren. En als je je oor er op legt dan ruik je de zee.
KvdVH: Zullen we het over de wedstrijdjes in de Eredivisie gaan hebben?
HHKJ: Lijkt me een goed plan. Dat onzinnige geleuter van jou er altijd tussendoor.
KvdVH: PSV-FC Twente. Laten we daar eens mee beginnen.
HHKJ: Energie Direct versus Pure Energie. Het enige wat we misten waren de Duracel batterijen in de reten van de spelers. Was dat gebeurd, hadden we eventueel van een leuke pot voetbal kunnen genieten.
KvdVH: Echter?
HHKJ: Echter de Duracel batterijen waren uitverkocht of iets dergelijks. Of er zaten van die Philips ultralights in. Kan ook. In die achterwerken van ze. Maar hard rennen deden die ballertjes nou niet bepaald.
KvdVH: Hadden waarschijnlijk ook eens zin in een relaxte zaterdagavond.
HHKJ: Maar wat koop ik daarvoor? Met mijn FOX-abonnementje van vele euro's zo duur jaja. Wat is er verdomme met die Luuk de Jong aan de hand joh? Raakt geen ene pepernoot meer sinds zijn broer de selectie is komen versterken. Versterken in wat eigenlijk? Siem houdt de bank aardig warm. En Willems doet dat ook. Onze Carlton. Die is het ook even kwijt. Hoe het spelletje gespeeld dient te worden.
KvdVH: Afijn, het potje eindigde in een gelijkspel. Wederom een doelpuntje van City-huurling...
HHKJ: Ünal. Let op. Dat gastje wordt nog een keertje opgepikt door Guardiola. Voor Twente is het echter te hopen dat het nog even duurt. Maar even over PSV. Och, och, och, wat een gestuntel zeg van die boeren. Week in week uit. Keer op keer. Zes thuiswedstrijden vier doelpunten. Het schijnt dat je bij thuiswedstrijden van PSV alleen nog voor de lichtshow hoeft te betalen. Het baggervoetbal krijg je er gratis bij.
KvdVH: Haalt Cocu de kerst?
HHKJ: Hmm, de houdbaarheid van Philip Cocu is net als zijn kapsel. Over datum.
KvdVH: Een andere topper was AZ-Ajax. Althans op papier. Want de Alkmaarders zijn de laatste tijd een beetje uit vorm. Echter daar was deze wedstrijd niets van te merken. Ik vond het een leuke pot voe...
HHKJ: Ga jij het vertellen of ga ik het doen? Waarom bel je me eigenlijk als je zelf al vertelt hoe het een en ander is afgelopen. Als jij de boel zo graag wilt vertellen, ga je gang zou ik zeggen. Hang ik nu op.
KvdVH: Sorry Hansie, sorry. Het was niet mijn bedoeling om je prietpraat over te nemen. Maar ja, het moet toch een gesprekje lijken, dit tussen ons tweeën. Anders krijg je van die eindeloze ellenlange monologen. En dat wil niemand. Nou, ja de mensjes in Noord Korea misschien. Alhoewel die hebben niet zoveel te zeggen. Die moeten het gewoon aanhoren. Maar we dwalen af.
HHKJ: Ja, daar heb je ook wel een beetje gelijk in. Weet je wat?
KvdVH: Nou?
HHKJ: Zand erover. Laten we het als echte heren regelen.
KvdVH: Precies. Wel. Geregeld. Bij deze. Steek je hand eens uit?
HHKJ: Ik steek nu mijn hand uit.
KvdVH: Dan schudden we elkaar nu virtueel de hand. Gewoon via de telefoon. Jij in de Betuwe en ik, het Knulletje van de Voetbalhumor.com, hier vanuit mijn flatje van vier bij vier op vierhoog in... in... Ha, dat ga ik, zei de gek, natuurlijk niet vertellen. Gaat niemand geen ene reet aan waar ik woon. Staan morgen al die fans aan de voordeur te hengelen om een handtekening enzo. Ja dank je de koekoek. Pff, heb ik geen zin in. Laat mij nou maar gewoon mij zijn. Heb ik mijn handen al vol aan. Aan mezelf. Druk baasje dat ik ben. Uh, waar waren we? Ja. AZ-Ajax. Heb je nog genoten Kraayenmans?
HHKJ: Tja, wat moet ik er eigenlijk over vertellen. Weet je. Op papier is AZ-Ajax natuurlijk een topper. Maar ja, die Alkmaarders zijn de laatste tijd een beetje uit vorm. Echter daar was deze wedstrijd niets van te merken. Ik vond het een leuke pot voetbal.
KvdVH: Je haalt me de woorden uit mijn mond.
HHKJ: Zijn we het toch nog met elkaar eens.
KvdVH: Wij echte heren komen er altijd wel uit. Ga verder.
HHKJ: Ja, want die Dolberg die wordt met de week beter en beter. Wat een pareltje van een spits is dat toch. Die Bosz mag in zijn handjes wrijven met zo'n ventje. Hij schijnt privéles van Bergkamp te krijgen. En dat is te zien. Verder heeft die Ziyech heerlijk zijn draai gevonden in Amsterdam. Man, man, man, wat een ballertjes zijn het toch. Trouwens die Ziyech is die Danny Blind nu wel heel erg aan het fokken hoor. Eerst voor Marokko kiezen en nu zijn kop verdomme Hollands blond laten schilderen. Dat is een trap na als je het mij vraagt.
KvdVH: Ik vraag je niks. Maar wat wel is, is dat je met dit soort talenten dwarsliggers als El Ghazi en Gudelj natuurlijk gemakkelijk naar huis kunt sturen. Want El Ghazi te bijdehand en Gudelj heeft motivatieproblemen. Maar wel zeuren als het salaris per ongeluk een dag te laat wordt overgemaakt. Tss. Overigens heb ik Ziyech niet gezien. Evenals Dolberg. Beiden gassies zaten flink in de tang bij die AZ-defensie.
HHKJ: Nou, het is allemaal leuk en aardig hoor dat verwijderen van El Ghazi en Gudelj uit de selectie. Maar Traore op het vliegtuig naar Londen zetten had natuurlijk als eerste moeten gebeuren.
KvdVH: Hij scoorde wel een mooi doelpunt.
HHKJ: Ja dat wel ja. Nee, dan die Daley Klaassen. Is zijn vriendin misschien al weken uit de rode periode ofzo? Man man man, de fut is er helemaal uit bij die gozer.
KvdVH: Volgens mij scoorde hij ook.
HHKJ: Kan allemaal wel zo zijn, maar laat mij nou verdomme eens mijn verhaaltje afmaken. Dat irritante gezeik van jou er steeds tussendoor. Flikker op met je virtuele herenhand. Stop 'm in je reet. Rot op. Ga weg. Weet ik het. Moet ik ophangen?
KvdVH: Ga door Hansie, ga door. Laat je niet afleiden.
HHKJ: Zucht. En wat te denken van die Muhren van AZ. Normaliter invaller maar dit keer mocht hij het achter de spits proberen van trainertje Van den Brom. Die zit ook op voetballen hoor. Die Muhren. Iedere vrije trap rondom de zestien is een halve goal als hij erachter staat.
KvdVH: Jammer alleen dat hij dit keer geen vrije trap rondom het zestien meter gebied heeft gekregen. Het knulletje werd ook gewisseld.
HHKJ: Ja, dat was wel een beetje jammer ja. Maar je begrijpt wat ik bedoel.
KvdVH: Niet echt nee. Maar dat maakt niets uit joh. Ik zeg Weghorst.
HHKJ: Ik zeg Woutje. Maakt samen Woutje Weghorst. De doelpuntenmachine. Afijn, ik heb een vermakelijke partij voetbal gezien. De punten werden eerlijk verdeeld tussen Alkmaar en Amsterdam. Go Ahead-Feyenoord nog gezien?
KvdVH: Uh ja, ik heb...
HHKJ: Mooi, ik ook. Was ook een fijne wedstrijd hoor. Tenminste als je uit Deventer komt. De 52e minuut. Het eerbetoon aan de moeder van Feyenoorder Vilhena. Dat was prachtig.
KvdVH: Tja, dan besef je ineens weer dat voetbal ook maar een spelletje is.
HHKJ: Precies. Maar potverdomme zeg. Die Rotterdamse stoomlocomotief die haperde weer flink hoor. En dan niet met excuses komen dat je met een veredeld B-elftal op kwam dagen. Dikke duh, de Eagles hadden ook geblesseerden. Feyenoord werd te kakken gezet door de Go Ahead. Vorige week hebben ze ook al punten verspeeld. Pff. Gaat niet goed daar in Rotterdam. Maar ik zeg het je. Die huldiging op de Coolsingel zal er ergens in mei 2017 heus wel komen. Omdat ze tweede zijn geworden. Want man, man, man.
KvdVH: Conclusie.
HHKJ: Conclusie?
KvdVH: Ja, conclusie ja.
HHKJ: Nou ja uh, en dus lopen Ajax en PSV doodleuk een puntje in.
KvdVH: Genoeg. De rest leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Wel...
HHKJ: Ho, wacht. Voordat je afsluit. Want er gaat weer doordeweeks interland gebald worden. Jaja. Nadat de nacht tevoren de strijd tussen Hillary en Trump is beslist komen woensdag heel plezant onze zuiderburen op bezoek. Een vriendschappelijk potje dat geen vriendschappelijk pot zal gaan worden, voorspel ik je. Die Belgen willen ons vernederen. Tja, en dan zondag voor het eggie uit tegen het almachtige Luxemburg. Ga je nog toppert alertjes maken? Vorige week heb ik ze namelijk gemist.
KvdVH: Vorige week had ik even geen behoefte om toppert alertjes te schrijven Hansie. Ach, heb je weleens.
HHKJ: Als je het maar niet te vaak hebt.
KvdVH: Nope. Anders lopen de lezertjes weg. Weet ik. De lezertjes van dit fijne blogje willen namelijk wel weten waar ze aan toe zijn. Dus. Maar deze week zullen ze weer verschijnen hoor. De voorbeschouwinkjes die er verdomme toedoen.
HHKJ: Ik geniet vooral altijd van de laatste alinea bij die toppert alertjes van je.
KvdVH: Weet ik toch, vunzige viezerik die d'r bent. Maar we zullen het gaan zien wat Danny Blind ons nu weer te bieden heeft. Ik ben bang dat het niet veel soeps is, maar je weet nooit. Ik ben er nu wel klaar mee. Het is een lang stukkie geworden. De tandjes. Als de lezertjes nu maar niet zijn afgehaakt. Denk het niet, anders missen ze veel. En dat willen ze niet. Leer mij mijn lezertjes kennen. Ha. Wel, tijd nu voor de muzikale afsluiter van de week. Zeg ik voor nu: de mazzel HansieHansie. Het was me weer een waar genoegen.
HHKJ: Wederzijds. De groeten. Tot de volgende keer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten