zondag 14 mei 2017

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Onder mijn dak zit af en toe een kronkel. Onder mijn dak voel ik mij soms niet wel. Onder mijn dak hoor ik af en toe geronkel. Onder mijn dak werkt het soms niet snel. Een, twee, drie, vier, gelukkig had het Knulletje van het fijne blogje ze nog op een rijtje. Nou ja, een beetje. Vlug pakte hij zijn mobiele van tafel en begon te swipen en te drukken als een kokusmakreel op het droge op zoek naar adem of wat dan ook. Totdat...

HHKJ: Met HansieHansie uw voetbalanalist die er verdomme toedoet.
KvdVH: Hansie, ouwe paardenbeffer van me. Nog iets leuks meegemaakt van de week?
HHKJ: Nou dat is misschien leuk om te vertellen. Wat mij van de week gebeurde. Ik moest naar de dokter voor een onderzoekje. Dus die dokter zei: "Nou meneer Kraay kleedt u zich maar uit en gaat u daar maar even liggen." Dus ik kleed me uit en ga op die tafel van 'm liggen. Afijn die pillenpik begint want te knijpen en te voelen en hij zegt plots: "Och meneer Kraay, het is helemaal niet erg hoor als je hier een stijve piemel van krijgt." Ik keek die witjas ietwat verbaasd aan en zei: "Maar dokter ik heb helemaal geen stijve piemel." Waarop die dokter zei: "Nee, maar ik wel." Helemaal van de lampenkutje joh, die witboord.
KvdVH: Oké interessant. En met Sofietje gaat ook alles goed?
HHKJ: Waar wil je eigenlijk heen? Moeten we het niet over voetbal hebben ofzo? Feye...
KvdVH: Dat ook. Straks. Eerst wil ik de lezertjes van dit heerlijke blogje wat te weten laten komen over het reilen en zeilen in de familie Kraayenmans. Het verhaal achter de blonde kuif zeg maar.
HHKJ: Ja me zuster.
KvdVH: Je zuster op een houtvlot. Over je zuster gesproken. Heeft Van der Gijp nog aan je zus gezeten?
HHKJ: Uh, vroeger misschien. Maar mijn zuster is al jarenlang gelukkig getrouwd dus Gijpie kan misschien wel willen, maar dat zal er niet inzitten voor hem. Trouwens wist je dat mijn zus Olympisch kampioen accu slingeren in de categorie 80 ampère is? Was ergens in het jaar 19... even denken hoor...
KvdVH: Nee, en daar wil ik en de lezertjes ook helemaal niets van weten. Is het nu tijd voor...
HHKJ: Oh, begint het eindelijk boeiend te worden, haakt meneertje af. Dan niet joh. Waar is het tijd voor? Feyenoord? Dirkie hattrick Kuyt? Zeg het maar. Raggen we die er toch even doorheen. Of nee, ik heb overigens weinig tijd, dus haast is geboden. Gaat-ie dan: KOMEN WIJ UIT ROTTERDAM?
KvdVH: KEN JE DAT NIET HOREN DAN?
HHKJ: Mooi, en dat was dan de samenvatting van dit voetbalweekend. Feyenoord kampioen. Samba aan de Maas olé, olé. Rotterdam gefeliciteerd! Werd wel eens tijd na achttien jaar.
KvdVH: En hoe de rest van de balpartijtjes zijn gespeeld leest men maar op teletekst 818 en 819. Lekker kort stukkie zo. Ook wel eens fijn, nietwaar?
HHKJ: Precies. Het hoeft niet altijd langdradig saai te zijn.
KvdVH: Mooi, knal ik er nog even snel een heerlijk muziekpareltje tegenaan. Zijn we er nu wel klaar mee.
HHKJ: Het was me weer een waar genoegen.
KvdVH: Mazzel HansieHansie.
HHKJ: De ballen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten