zondag 21 januari 2018

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! En we gaan weer beginnen mensen. Eredivisie seizoenshelft 2 seizoen 2017/2018. En hoe gaan we beginnen? Gelijk maar een heuse Klassieker voor je patat vandaag. Ajax-Feyenoord. Allemaal te aanschouwen bij onze betaalvriendjes van FOX Sports. Eerst een vette lange fijne voorbeschouwing, vervolgens zal er vanaf halfdrie tegen het leer worden getrapt. Geen FOX Sports tot je beschikking? Probeer een van deze streams. En anders gewoon NPO Radio 1 'Langs de Lijn' luisteren. Ook leuk. Zoek het uit.

De kalkoen is uitgescheten, het vuurwerk is afgestoken, de feestdagen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo gaan die dingen. Je staat 's ochtends moeizaam op, eet een ontbijtje, drinkt wat koffie tussendoor, de maag krijgt trek in lunch, het biertje smaakt heerlijk helder, 's avonds een verrukkelijke maaltijd, wijnflessen worden ontkurkt, vermoeid kukel je je bed weer in, heerlijk dromen in luilekkerland en ondertussen groeit je baard en zijn we weer een dag verder. Het is zoals het is. Het leven hier op aard. Man, man, man, die fucking winterstop. De grote haat van iedere voetballiefhebber. Maar dan verschijnt plots dat lachje op het gelaat wanneer je leest/hoort dat het balletje weer van je rollen gaat doen. En hoe? Direct maar Ajax-Feyenoord, vette clash voor je sodemieter, hoera, hoera, hoe lekker is dat? Klassiekertje waar Mozart en Bach hun vingertjes bij af hadden gelikt. Het is heus. Bij de Amsterdammertjes heeft men flink huisgehouden. Kerstfeest het feest van vrede hier en vrede overal. Echter geen vrede in Amsterdam zo bleek. Zo zijn mannetje Keizer en allesbepaler dekselse Bergkamp inmiddels wiebelen en mag restaurateur Ten Hag nu proberen de Amsterdammers langs PSV te krijgen. Inclusief versterking Pietje Tagliafico, de Argentijnse messenslijper voor op de linksbackpositie. Alhoewel net koud uit Maradona-land, meneertje kan zo meedoen vandaag, want wie is er verdomme niet beter dan mama's kindje Dijks? Bij de Rotterdammers was het ietwat stiller rondom de kerstboom. Alhoewel? Dat kroketten Kramertje mag opzouten dat kon je bij zijn entree twee-en-half jaar geleden al voorspellen. Keepertje Vermeer pleitte naar Brugge. Van dat laatste kunnen ze in Rotterdam nog weleens spijt krijgen. Totdat daar plots menneke Van Geel konijn Pietje van Persie uit de hoge hoed toverde. De magistrale balvirtuoos van weleer. In topvorm bij Feyenoord, Arsenal, United en Oranje, op een zijspoor geraakt bij Fenerbahce. Hoopt als veteraan voor flink wat minder poen op Kuyt-achtige wijze zijn oude liefde nog van waarde te kunnen zijn. Tenminste dat is de bedoeling. Niet dit jaar, want dit jaar is voor de Rotterdammers het dalletje na de gevierde successen van vorig jaar. Maar wie weet mogelijk volgend jaar. The Flying Dutchman zal de Klassieker aan zich voorbij moeten laten gaan want maandag zal pas de handtekening worden gezet. Over de Amsterdammertjes nog iets kort. Die houden de moed er goed in. Willen het de gedoodverfde kampioenskandidaat uit Eindhoven lastig gaan maken. Moet dat saaie zakelijke PSV wel zo af en toe wat puntjes morsen anders is het vechten tegen de bierkaai. We gaan het zien. Eerst even deze gigantische 020 vs 010 afwachten. Daarna babbelen we verder. Dus. Ajax-Feyenoord. Conclusie? Ajax moet om in de race te blijven. Feyenoord moet om dit seizoen niet helemaal in treurnis te laten dompelen.

Laatste alinea alweer. Afronden deze bende. Even geen voetbal maar wel HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf prachtige dinnetjes voor je opgezocht. Even dat brein fris laten resetten alvorens kijken naar al dat voetbalgeweld dat straks komen gaat. Knallen we er ook wat muziekpareltjes tegenaan. Eens kijken. Wat te denken van DEZE, DEZE, DEZE, DEZE en DEZE vijf prettige luistervinkjes op deze zondagmorgen, zondagmiddag, ach weten wij veel wanneer je dit stukkie tekst leest, van dat YouTube kanaaltje afgeplukt. Laten wij nu in koor een harde boer. Dat lucht op. Wel genoeg geluld, genoeg gekalkt. Wij gaan foebele koekeloeren mensen. Met flink veel bier en bitterballen en al dat andere lekkers wat slecht is voor een mensenlichaam. Enjoy, heb een fijne wedstrijd en dat de beste moge winnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten