zondag 28 augustus 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

Hé, ik heb geen probleem. Ik heb alles gefixt. 'K wou nog iets zeggen, maar ik weet niet meer. Dan was het zeker niets. De dag is nog jong, ze trilt in de zon. Ik tel de echo's in het trappenhuis. 'K hoor iemand zingen. Hé... ik wil alleen maar zwemmen. Maar ja, vindt maar eens een zwembad op vier hoog. Afijn, het knulletje van het fijne voetbalblogje pakte zijn mobiele van tafel, drukte vervolgens een paar toetsen in en wachtte af op hetgeen dat gebeuren zou.

HHKJ: Met HansieHansie uw analyticus die er toedoet.
KvdVH: Met het Knulletje van de...
HHKJ: Voetbalhumor.com.
KvdVH: Juist ja. Zeg Hansie, wat was je vrijdagavond toch aan het zeulen joh met lieve Hélène?
HHKJ: Ik vond dat deze schoonheid even aan de Voetbal Inside kijkertjes getoond moest worden. Zag ze er niet heerlijk uit?
KvdVH En of ze er heerlijk uitzag. Potdomme. Dank je wel nog hiervoor. Het staren naar het TV-kastje werd er een stuk beter op toen ze in beeld kwam.
HHKJ: Oh, dus ik begrijp hieruit dat jij mij er niet goed uit vindt zien?
KvdVH: Dat zeg ik niet maar naar Hélène kijk ik natuurlijk veel liever.
HHKJ: Hmm, oké. Zullen we het maar over voetbal gaan hebben want ik heb weer veel gezien dit weekend.
KvdVH: Vertel het ons.
HHKJ: Na de domper tegen Rostov wil Ajax plots wel Ziyech hebben. Pff, dan willen ze hem weer niet, dan weer wel, dan hebben ze weer genoeg middenvelders dus hoeven ze hem weer niet en nu willen ze hem weer wel. Snap jij het nog? Wat een soap is het toch aan het worden daar in Amsterdam. Maar ik zeg het je, zonder Ziyech wordt Ajax in ieder geval geen kampioen.
KvdVH: Feit is wel dat met Ziyech ze ook niet zullen overwinteren in de Champignonnen League. Zoveel is zeker.
HHKJ: Ja, dat ook. Mafkees. Afijn, moesten Petertje Bosz en zijn knulletjes op zondagmiddag ook nog naar Deventer om tegen het plaatselijke Go Ahead Eagles te ballen. Uh, laten we de rollen eens om draaien. Wat vond jij van deze wedstrijd?
KvdVH: Uh, ja, uh, ik kan er weinig over vertellen moet ik bekennen, want ik heb naar formule 1 met Max Verstappen gekeken.
HHKJ: En dat noemt zich VOETBALhumor.com. Met de nadruk op VOETBAL. Beetje formule 1 zitten kijken terwijl er spannende potjes worden afgewerkt.
KvdVH: Zo spannend kon het allemaal niet zijn. Wel, vertel op. Hoe was de wedstrijd.
HHKJ: Ajax won weer eens een keertje. Verder was het niet veel bijzonders. Ik had eigenlijk ook beter naar Max Verstappen kunnen kijken, bedenk ik me nu.
KvdVH: Hmm, oké. Was er op zaterdagavond ook nog de Rotterdamse broederstrijd tussen Feyenoord en Excelsior. Een boeiende pot.
HHKJ: Wat je zegt. Leken de Kralingers in eerste instantie voor een sensatie te gaan zorgen, was daar plots opa Kuyt. Opa mijn klote. De jeugd heeft de toekomst. Zo ook voor Dirkie. Die haalde dit weekend eens even fijn de trekker over. En toen ging het gas op de lollie. Ik zeg begin maar alvast met die Coolsingel autovrij te maken, komen die slingers later vanzelf wel. Feyenoord gaat als een malle.
KvdVH: Nog iets over PSV misschien?
HHKJ: PSV dacht wat Ajax kan dat kunnen wij ook. Kut voetballen. 0-0. Volgens Sofie leek ik vannacht op PSV. Wilde-ie er ook niet in. Pff, heb ik weer. Luuk de Jong mistte zijn zoveelste pingel. En dat tegen 10 man. Want die Bacuna van Groningen. Wat een oetlul. Na vijf minuten had je al door dat hij het einde van de wedstrijd niet ging halen. Na 32 minuten mocht meneertje eraf. Twee keer dom geel. En dan nog boos zijn ook. Wat een sneue droeftoeter. Dat is hij. Moesten die groenwitten ook nog dat pleuris eind in de bus terugrijden. Ik heb met ze te doen.
KvdVH: Mooi. Het was dus het weekend van de gemiste pingels. Tja, we leren het nooit. En dan mag Oranje deze week nog oefenen tegen de rugridders van Europa. Wil ik nog even gezegd hebben. Maar dat zien we donderdag allemaal wel. Genoeg geouwehoerd voor vandaag. De rest van de uitslagen kijkt men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Tijd om af te sluiten. Tijd nu voor de muziekkneiter van de week. Wat dacht je van deze?
HHKJ: Die klinkt lekker in het gehoor. Daar maak je me weer blij mee.
KvdVH: Dat doet me deugt. Wel, spreek je volgende keer weer Hansie. Mazzel.
HHKJ: De ballen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten