zondag 13 september 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

KvdVH: Zo. Ik heb de hoorn in mijn hand mensen en hoor een telefoon overgaan aan de andere kant van de lijn. Eén keer, twee keer, drie keer, vier keer, vijf keer, zes keer, zeven keer.
HHKJ: Met HansieHansie.
KvdVH: Waarom duurde dat zolang?
HHKJ: Ik moest even mijn pispartij afmaken. Vandaar. Ik loop nog een beetje na te druppelen in mijn boxershort, moet je weten.
KvdVH: Gadverdamme. En je hebt je handen waarschijnlijk ook niet gewassen?
HHKJ: Uh nee, ik heb er alles aan gedaan om jou niet in die malle voicemailmolen te doen belanden.
KvdVH: Hmm, dat is dan wel weer nobel van je. Maar laten we het eens gaan hebben over de Eredivisie potjes die dit weekeinde zijn gespeeld. Nog genoten?
HHKJ: Mwah. Om eerlijk te zijn was het nogal een zoutloze voetbalronde. Een ronde zonder een echte uitschieter. Heb je weleens. Zo heb ik zaterdagavond alleen de samenvattingen kunnen bekijken, want ik moest naar een verjaardagsfeestje. En zoals je weet, verjaardagsfeestjes gaan voor de hele klote voetballerij. Tenminste als het een leuk feestje betreft. Vandaar dat ik de samenvattingen had opgenomen en die heb ik vervolgens om drie uur 's nachts met mijn lamme kop direct maar even bekeken. Sofietje, die ook mee was gegaan naar dat feestje, ging slapen. Ze was moe van het autorijden, zei ze. Ach ja. Afijn, ik dus FC Twente-Ajax koekeloeren. En ik moet zeggen met een stuk in mijn kraag viel dat allemaal reuze mee. Zeker als zo'n potje door zo'n samenvatting slechts acht minuten duurt. En er gebeurde een hoop in die acht minuten. Dat FC Twente ging in het begin als een dolle. Ze stegen boven zichzelf uit. Noem het het René Hake effect. Die Amsterdammertjes liepen er in eerste instantie maar een beetje als figuranten bij daar in die Grolsch Veste. Echt. En die Cillessen maar vissen. Totdat Ajax wakker werd. Uiteindelijk wisten die gassies van Frank de Boer toch nog een puntje mee naar Amsterdam te nemen. Ze kwamen knap terug. Die Ajacieden. Mag gezegd worden. Maar een dubieuze pingel was het wel. Joh, die Sanogo ging al liggen voordat keepertje Drommel zijn jatten had uitgestoken. Maar. Eerlijk is eerlijk. Al met al heb ik naar een vermakelijke potje voetbal zitten kijken. Heb ik die nacht ook nog de samenvatting van Cambuur tegen PSV zitten gluren. Met van die kleine spleetoogjes hè! Maar Luuk de Jong hield mij wakker. Een loepzuivere hattrick voor de man in vorm. Die heeft het naar zijn zin hoor daar in Eindhoven. Cambuur werd simpel met een love game opzij gezet. Tja, en toen...
KvdVH: En toen ging je pitten, gok ik zo?
HHKJ: Jij bent goed in gokken zeg. Na die twee potjes in samenvattingsvorm te hebben gezien, schoof ik lekker dicht tegen mijn Sofietje aan. Niets geen dolle duikavond dit keer, gewoon rust pakken. Met mijn loodzware katerharses. Want. Op zondagochtend moest ik natuurlijk ook nog even aanschuiven bij de Tafel van Kees. Terwijl ik nog niet helemaal hersteld was hè? Van die hele zuiperij van de avond daarvoor. Pff, viel niet mee. Maar we hebben het gered. En toen 's middags weer als een doldwaze naar huis karren om die zondag balpartijtjes te aanschouwen. Eens kijken. Welke potjes heb ik zondag ook alweer gezien?
KvdVH: Een beetje rap graag. We lopen uit. Anders wordt dit weer zo'n item met een ellenlange brei van zinnetjes enzo. Zit men niet op te wachten. Dus. Hup, to the point graag. Even alleen het belangrijkste noemen.
HHKJ: Dan noem ik de Derby van het Noorden. FC Groningen-Heerenveen. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het helemaal los daar in de Euroborg. Dat Groningen walste over Heerenveen heen. Zonder tractor, maar wel met mooi opportunistisch aanvallend voetbal. Tja, kunnen we met zijn allen 'wie niet wint die is een Fries' gaan zingen. Of 'springt' in plaats van 'wint'. Wat kan mij het rotten. Het was appeltje eitje voor de boeren uit Groningen. Uh, wil ik ook nog even snel iets kwijt over Feyenoord-Willem II. Een slechte wedstrijd van het niveau 'zeer laag'. Ja, dat was het. Het was niet best. Met Kazim Richards op de bank. Dat dan weer wel. Zo zie ik het graag. Jammer dat alleen die Kramer geblesseerd uitviel. Zitten we de eerst komende weken verdomme wederom met die mafkees van een Kazim opgescheept. Is wat? Had verder scheidsrechter Pietje Liesveld last van het virus dat Kuipvrees schijnt te heten. Hij had namelijk in het begin direct rood moeten geven aan die Bilal Basaçikoglu. Een tackle met gestrekt been met de noppen vooruit. Is gewoon bah. Verder zeg ik plakplaatje Van der Wiel nooit meer oproepen voor Oranje en gewoon voortaan Rick Karsdorp selecteren voor de rechtsback positie. Wat speelde dat gassie goed zeg. Verdedigend perfect en dat strooide maar met mooie passes. Afijn. Feyenoord won. Nipt. Kanonskogel van Elia. Eens even kijken. FC Utrecht-Vitesse was een leuke...
KvdVH: Niets eens even kijken. Ik ga je onderbreken HansieHansie. Genoeg voor vandaag. De resultaten van de andere balpartijtjes kan men op teletekst 818 en 819 lezen.
HHKJ: Hmm, ik had nog graag willen vertellen over...
KvdVH: Blablabla. Ga je van de week nog Champignonnen League kijken?
HHKJ: Ja, en ik heb...
KvdVH: Mooi. Houden we er nu mee op voor vandaag. Genoeg is genoeg. Leg jij zo je telefoon op de hoorn, doe ik hetzelfde. Spreek je volgende week weer Hansie. Knal ik er voor nu een fijne muziekkneiter tegenaan.
HHKJ: Maar...
KvdVH: Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten