zondag 20 september 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

KvdVH: Wat zou HansieHansie over de gespeelde Eredivisie wedstrijdjes te vertellen hebben? En de rest van de voetballerij dingetjes die hebben plaatsgevonden dit weekend. Om daar achter te komen rest ons niets anders dan de telefoon van de haak te nemen en hem eens te gaan bellen.
HHKJ: Met de enige echte Van Kraayenmans Kuukelekuuk Junior aan de andere kant van de lijn. Met wie heb ik het genoegen?
KvdVH: Hé leipe bladsprinkhaan, je hebt het genoegen om met het Knulletje van de VoetbalHumor te mogen spreken.
HHKJ: Och, als ik dat geweten had...
KvdVH: Dan had je waarschijnlijk niet opgenomen, maar dat heb je nu wel want ik belde je vandaag eens anoniem. Dus.
HHKJ: Wat wil je weten, pik?
KvdVH: Natuurlijk alles over het voetbalgebeuren van dit weekend. Maar eerst even dit. Hoe zit dat nou met jou, HansieHansie. Als jij 's ochtends wakker wordt, en Sofietje kruip dicht tegen je aan, gebeurt er dan nog weleens wat tussen je benen? Of is het op jouw leeftijd inmiddels allemaal wat ingekakt? Zou zo maar kunnen. Je zal de eerste niet zijn.
HHKJ: Hoor dat. Man, ik val iedere ochtend zowat flauw van al dat bloed dat continue van mijn hersens naar mijn snikkel daalt. Maak je over mij maar geen zorgen. Als puntje bij paaltje komt. Of nee, laat dat ge-'je' maar weg. Twee keer. Haha. Als punt bij paal komt. Echt. Zo'n grote joekel van halleluja kedeng kedeng. Iedere ochtend. Heus. En daar gaan we weer. Sofietje en ikke, zegt de gek. Van je hop hop hop.
KvdVH: Je bedoelt een ochtenderectie? Alsof je aan het kamperen bent in je eigen slaapkamer. Met een tentstok zo vrolijk rechtopstaand en zie die lakens dan eens fijn wapperen.
HHKJ: Ja precies, dat ja. Jij en ik noemen het een ochtenderectie, maar mijn Sofietje die noemt het altijd ontbijt op bed.
KvdVH: Jij halfgare viespeuk die je d'r bent. Ghe, ghe, ghe. Genoeg intro voor vandaag. Kom, laten we de gespeelde voetbalpotje eens doornemen. Te beginnen bij...
HHKJ: Te beginnen bij de toppers van potjes die gespeeld zijn in de Premier League. Wat te denken van Chelsea-Arsenal en Southampton-Manchester United? Mourinho versus Wenger en Koeman versus Van Gaal. Als ik die Wenger was geweest had ik die Mourinho een flinke pofferd op zijn neus gegeven.
KvdVH: Waarom?
HHKJ: Gewoon, omdat het Mourinho is. Afijn, Chelsea won weer eens een keer. Tegen de negen man van Arsenal. Bij de tweestrijd tussen Koeman en Van Gaal won de laatste. Maar het werd nog wel even spannend in de slotminuten. Hmm, benieuwd of ze saampjes na afloop toch nog gezellig een wijntje hebben gedronken.
KvdVH: En nu iets over de Eredivisie graag?
HHKJ: Eredivisie. Schakel, schakel. Doen we dat toch. Eén stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almelo is altijd wat te doen. Kan die Luuk de Jong wel na 120 seconden dat balletje in dat netje koppen, maar dat maakt allemaal geen tiethaar uit. Heracles-PSV gezien? Op het kutgras. Zonder 'ns' ertussen ja. Want kunstgras blijft in mijn ogen gewoon kutgras. Dat je het weet. Die Eindhovenaren waren geloof ik nog helemaal in de zevende hemel van die overwinning op United joh. Maar ja, Heracles is natuurlijk niet zo'n kleuterklas als dat ploegje van Van Gaal. Dat moge duidelijk zijn. Het was.. Wat zeg ik? Het is nog immer feest in Almelo. Ik zweer het je. Voorzitter Jan Smit en Tom Egbers lopen nog steeds voorop in de polonaise. Is wat allemaal? Liet benenbreker Moreno zich weer zien. Het is ronduit schandalig, maar wederom kreeg meneertje geen rood. Roda-Feyenoord dan. Op kutgras! Gaan we weer. Hmm, maar het was wel een leuke pot om naar te kijken. Kijk, Roda uit is altijd lastig voor die Rotterdammers. Ja. Met Elia gewoon in de basis. Hoe achterlijk is dat? Die gast hadden ze moeten schorsen! Maar nee. KNVB. Moeilijk gevalletje. Procedurefout. Poeh, poeh, poeh. Standje van de trainer. En gewoon opstellen die knul. Een goed voorbeeld weer voor de voetballende jeugd. Niet dus! En die Kazim Richards zat de hele tijd te genieten. In de dugout. Van Kramer. Wordt verder Karsdorp met de week beter en beter. Danny Blind let je op! En wat is er met die Toornstra gebeurd? Is zijn verkering uit ofzo? Nou ja, die halve Duitsers van Roda maakte toch nog mooi gelijk. En daar bleef het bij. Konden Gio en zijn makkers dat hele pleuris eind weer terug met de bus. Ik denk niet dat er veel gezongen is. Wat jij? Of nee, laat ik mijn betoog afmaken. Want Excelsior-Ajax. Ook op kutgras. Man, man, man. Die Mickey Mouse competitie begint steeds meer op fucking hockey te lijken joh! Echt. Die Woudestein gassies werden helemaal zoekscheel getikt. Verder Zwolle-ADO en Cambuur-Twente. Op kutgras. What da fuck! Pff, sodemieter op. Zoek het uit. Vermoei mij er niet mee. Gras is gras. Kunst is kunst. En verder...
KvdVH: En verder niets. We zijn er klaar mee. Hoe de rest van de partijtjes zijn afgelopen bekijkt men maar op de teletekstpagina's 818 en 819. Ik moet deze lulkoek ook nog in de juiste zinnetjes weten neer te zetten. Op het voetbalblogje dat er potverdomme jazekers wel toe doet. Hé! Gaat ook tijd in zitten. Wat denk je wel? Ik heb verdomme wel meer te doen. Het is voor mij ook zondag!
HHKJ: Snap ik volkomen. Maar toch jammer dat we dan bepaalde zaken zoals...
KvdVH: Dat is dan reuze jammer van die bepaalde zaken. Zeg, maandag schijn je weer je voetbalonzin te mogen uitspreken bij de heren van Voetbal Inside. Kots je daar toch die bepaalde zaken over...
HHKJ: Uh, ja. Sorry dat ik je onderbreek. Maar ach, dat doe jij ook zo vaak bij mij. Laat mij toch eens uitspreken. Verdomme! Altijd maar die hinderlijke onderbrekingen. Om moe van te worden. Dus. Maandag mag ik weer naar Voetbal Inside ja. Heb ik nu al zin in. Ook al zit die biologische gehaktbal van een Wilfred Genee met zijn zelfgekweekte ruftradijsjes aan tafel. Ik zal me gaan vermaken. Daar kun je van op aan. Wat die Genee ook te zieken heeft. Ik zal me niet uit mijn tent laten lokken. Gun ik die gast gewoonweg niet.
KvdVH: Fijn om te weten, Kraayenmans. Mooi. Houden we er nu mee op. Het was weer gezellig. Spreek je volgende week weer. Knal ik er voor nu nog zo'n heerlijke muziekgigant tegenaan. Mazzel.
HHKJ: Tot volgende week!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten