zondag 6 december 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Pakjesavond of geen pakjesavond. Er werd gevoetbald. Met of zonder chocoladeletter in je mik. Boe. Hoogste tijd om even met de Kraayenmans na te babbelen over de balpartijtjes die gespeeld zijn.

KvdVH: En HansieHansie, nog wat gekregen van de goede Sint?
HHKJ: Nou en of. Ik ben weer verwend.
KvdVH: Door Sofie?
HHKJ: Nee, dit keer door Sinterklaas. Echt. Ik heb een chocoladeletter, een speculaaspop, een taaitaaipop, een opblaaspop, nog wat...
KvdVH: Onze lezertjes zitten niet te wachten op hetgeen jij allemaal gekregen hebt. Goed, Sintterklaas zijn zak is weer leeg. Volgend jaar heeft hij wederom een volle. Iets anders. Nog voetbalwedstrijdjes gezien?
HHKJ: Uh, ja. Dat begon al op vrijdagavond. Wonnen die groengele van ADO gewoon van het Brom Brom ploegje daar in Alkmaar zeg. Wie had dat gedacht? Wat waren die Alkmaarders in godsnaam aan het doen joh? Die zijn al een paar weken flink van het padje hoor. Ik zeg snel die Ron Vlaar vastleggen.
KvdVH: Vervolgens de zaterdagavond.
HHKJ: Precies. Zei ik tegen Sofie nadat ik al die lekkernijen had gekregen: "En fuck vanaf nu die hele pakjesavond." Ha! Mocht Sinterklaas van mij die staf in zijn reet steken. Jawel! Want er moest natuurlijk wel voetbal gekeken worden. Ik zeg Vitesse-PSV. Op papier toch wel de topper van dit weekend. Die lampenkappen kwamen een partijtje goed weg. Vitesse was stukken beter, maar doordat ene goaltje in de laatste minuut van Hendrix doet PSV nog volop mee om de titel. Totaal onverdiend, maar wie maalt daar nog om in Eindhoven? Kreeg die kale pipo ook nog wat bier over zijn bolletje heen. PSV ging met een goed gevoel huiswaarts. Het is echter wel te hopen dat die lampies het dinsdag beter gaan doen als...
KvdVH: ... als ze Champignonnen League ballieballie moeten doen tegen CSKA Moskou ja. Daar verschijnt dinsdag een leuk toppert alertje over op dit blogje. Hoeven we het nu dus niet over te hebben. Nog meer gezien?
HHKJ: Oké, wat jij wil. Ajax-Heerenveen dan. Heb ik Foppe wederom zien huilen. Heus. Dit keer omdat Heerenveen geen pepernoot raakte. Man, man, man, wat waren die Friezen toch allemaal aan het klooien. Het leek meer op klunen dan op voetbal wat ze deden. Werkelijk. Terwijl Ajax er weer flink op los schoot. Frankie de Boer van je lachen doen. Dat ploegje van 'm begint nu goede resultaten te koppelen aan een vermakelijke speelwijze. En dat is wat ze willen zien daar in dat Mokemse. Drie keer vijf goals op rij. Het is weer ouderwets genieten geblazen in de Arena. Afijn, Ajax had een simpele avond. Het pakte Heerenveen helemaal in. En dat op pakjesavond. Hihi. Verscheen er na de wedstrijd plotst een grote strik om dat Heerenveen heen zeg. Hup, nog een extra postzegel erop en zeiden de Ajax-fans vervolgens: "toedeladoekie, totziens, het was leuk en tot een volgende keer maar weer." Werden Foppe en co weer terug naar dat maffe Friesland van ze gestuurd. Tja, en toen?
KvdVH: En toen werd het plots zondag. Je doet even je oogjes dicht, doet ze weer open, blijkt dat er zomaar acht uur van je leven verdwenen zijn. Maar wie kan dat wat donderen?
HHKJ: Niemand. Vooral niet als Feyenoord-Heracles op het programma staat. Het zondagse balpartijtje waar ze zelfs in Staphorst de TV voor aanzetten. Maar eerst zag ik Cambuur weer eens de vernieling in worden gevoetbald. Door Willem II. Hoelang gaat Jan de Jonge dit volhouden? Hmm, laten we het maar snel over Feyenoord-Heracles hebben. Vooraf klaagden die Heracliden over competitievervalsing omdat de Adidas Euro 2016 bal waarmee werd gespeeld - dat stuk leer dat Oranje niet zal aanraken aanstaande zomer - een stuk lichter is dan de ballen die men doorgaans gebruikt in de Eredivisie. Pff, wat een gelul. Alsof dat fucking kunstgras in Almelo geen competitievervalsing is. Tja, wat mot je ermee? Met deze onzin. Niets. Weten we sinds zondag ook dat Terence Kongolo fan van Barbie en Ken is. Ha, ha, ha, wat een onderbroekenlol. Probeerde Gustafson een imitatie van Lee Towers te doen. Weten we dat Wout Weghorst graag de moeder van Michiel Kramer fucking wil neuken. Is wat allemaal? En viel de rode kaart uiteindelijk aan Heracles zijde. Gezellig voetbaldagje hoor! Het was niet bepaald het dagje van scheidsrechter Bas Nijhuis. Kuipvrees? Wie zal het zeggen? Ik denk dat Vincent Bijlo het niet veel slechter had gedaan. Maar dit terzijde. Oja, en wisten die Rotterdammers er nog paar in te prikken. Ook niet onbelangrijk om te vermelden, lijkt mij zo. Eens kijken...
KvdVH: Niks eens kijken. Hoe de rest van wedstrijdjes zijn afgelopen bekijkt men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Genoeg voor vandaag. Ik heb vernomen dat je maandagavond weer te gast bent bij je vrienden van de Voetbal Inside?
HHKJ: Yes. Plus aansluitend nog een verlenging middels de derde helft van het programma via de website of app. Ik voorspel een ordinaire vunzige afterparty.
KvdVH: Zo zo, dat wordt dan een lange ruk voor je, HansieHansie.
HHKJ: Dat kun je wel zeggen. Vooral als die geile Sensi in de verlenging ook nog een keer langskomt. Ha, ik zeg een verlenging in mijn broekje. Kiele kiele kiele. Nou, ik heb wel zin in die onsmakelijkheden hoor. Wat jij?
KvdVH: Wat ik? Ik knal er nu een spetterende muziekkneiter tegenaan. Afsluiten met deze bende. Mazzel. Tot volgende week!
HHKJ: Oh. Uh. Ja. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten