zondag 5 maart 2017

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

Oh, hoe kom ik hier vandaan. Was ik maar niet weggegaan. Ik hoor de branding in m'n hoofd. Had ik eerder maar geloofd. Wat die stem toen heeft voorspeld. Dat geluk verdwijnt voor geld. Mist en regen, westenwind. Zeg mij of ik 't ooit weer vind. In het contactenlijstje had hij echter al gevonden wat hij moest vinden. En dus swipete het Knulletje van het fijne blogje het verbinden knopje naar rechts totdat...

HHKJ: Met de enige echte HansieHansie van de Van kukelestijn uw spraakwater wanneer er over voetbal geluld dient te worden.
KvdVH: Ik zie een ster, hij staat nog ver.
HHKJ: Heb je het nou over mij? Maar je ziet me helemaal niet joh.
KvdVH: Maar strakjes komt-ie dichterbij.
HHKJ: Ik kom helemaal niet dichterbij. Ik praat alleen over voetbal.
KvdVH: Ik zie een lach, een lieve lach.
HHKJ: Heb je een foto van mij in je handen ofzo, mafkees?
KvdVH: Die is alleen bestemd voor mij.
HHKJ: Voor nu wel ja. Beetje slap ouwehoeren over ballieballie en de hele rataplan. Straks als we de telefoon weer hebben neergelegd ben ik er alleen nog maar voor mij lieftallige echtgenoot.
KvdVH: Dolle duikavond?
HHKJ: Dolle duikochtend, dolle duikmiddag, dolle duikavond, dolle duiknacht. Ik ben van alle markten thuis.
KvdVH: 05-03-2017: De dag dat Feyenoord zijn 15e landstitel verloor.
HHKJ: Tja, wie zal het zeggen? Hoe moet dit verder met de havenpikkies. Ajax ruikt bloed. Maarrr....
KvdVH: Ik zeg het je. De kans dat er dit jaar nog een Elfstedentocht komt, is verdomme groter dan dat Feyenoord ooit nog eens een keer kampioen gaat worden. Dit geloof je toch niet?
HHKJ: Niet zo overdrijven.
KvdVH: De Rotterdamse derby. De balpartij op het Kasteel. Een sprookje van prinsen en prinsessen op het witte paard. Het Kasteel, daar waar de ridders ten strijde gingen en de jonkvrouwen gezellig met elkaar thee dronken.
HHKJ: Het SP AR TA lied was nog niet afgelopen of Sparta had de eerste er al in liggen. Ridder Pogba. Het oudere broertje van. Echter zijn kapsel verraadde dat-ie stiekem voor Feyenoord was. Desalnietemin. Feyenoord had het lastig. Het speelde niet als een kampioen. Het speelde gewoon ronduit kut. Zo eerlijk moet je zijn. Stress in de voetjes? Tja, en Makkelie voelde zijn horloge niet trillen. Dus.
KvdVH: 05-03-2017: De dag dat Ajax zijn 34e landstitel won. Alhoewel? Slechts een puntje ingelopen op de Rotterdammers.
HHKJ: Gekkenhuis.
KvdVH: Ajax ging op bezoek in Grunningen.
HHKJ: Vooraf denk je, puntverlies ligt op de loer voor de Amsterdammers.
KvdVH: Maar niet als je weet dat je concurent zojuist op zijn sodemieter heeft gekregen. Man, man, man.
HHKJ: Tja, na de blunder van Onana, alhoewel hij kreeg echt een tik, had ik zoiets van... waar kijk ik eigenlijk naar? Eredivisie. Een grote speeltuincompetitie. Dat is het. En toen was daar Klaassen. Altijd weer Klaassen. Afijn, is Ajax zoals je zei toch een puntje ingelopen op Feyenoord. Zo kun je het ook zien. Maar is dat genoeg? Ik weet het niet. Nog even dit. Heb je 12 miljoen uitgegeven voor een Braziliaans talentje. Moet zo'n Neres misschien eerst wennen aan het Ajax spelletje ofzo? Welk Ajax spelletje? Echt. Laten we verder gaan. Want ik weet het niet meer.
KvdVH: PSV-Roda JC.
HHKJ: Wat is daarmee?
KvdVH: 05-03-2017: De dag dat PSV zijn 24e landstitel won. Ach, weet ik veel wat ik lul. Vanaf dit weekend is alles nog mogelijk. Pff, PSV-Roda JC. Daar wil ik het nu met je over hebben.
HHKJ: Jij bent de baas. Gaan we het toch over PSV-Roda hebben. Hetgeen wat op het veld gebeurde was maar zo zo en de mensjes op de tribune leken ook meer dood dan levend. Echter het was wel eenrichtingsverkeer in de Eindhovense zeikregen. Niet echt veel aan.
KvdVH: Hmm, lekker dan.
HHKJ: Tja, ik kan moeilijk gaan liegen. Kan ik wel, maar zo ben ik niet.
KvdVH: PSV won simpel.
HHKJ: Ja, en Roda verloor dik. Die conclusie kun je dan wel trekken. Ha. Ach joh, dat Kerkrade had helemaal niets te vertellen. Hadden carnaval nog in de benen. Evenzo die lampies. Het was een matig zaterdagavondpotje, maar de doelpunten vlogen om je oren. Roda speelde zonder geloof en PSV vond het allemaal wel welletjes.
KvdVH: Wel welletjes. Is dat het tegenovergestelde van niet nietjes?
HHKJ: Hmm, zou ik niet weten. Ik ben geen neerlandicus.
KvdVH: En dus luidt de vraag: wie wordt er kampioen?
HHKJ: Moeilijk.
KvdVH: Laat ook maar. We stoppen ermee. Klaar. Ophouden nu.
HHKJ: Zadel je je lezertjes weer af met de teletekstpagina's 818 en 819?
KvdVH: Precies. Voor het wel en wee van de rest van de balpartijtjes. Dat gesodemieter altijd. Ik heb geen uren de tijd. Dacht je dat ik dit fulltime deed ofzo, dit gezever op de voetbalhumor.com website?
HHKJ: Het is toch een beetje je kindje?
KvdVH: Ja dus, die schop je toch ook bijtijds weer naar zijn of haar nest als er plezier moet worden gemaakt.
HHKJ: Dat is ook wel weer waar. Zeg, gaan we aanstaande week weer fijn Champions League kijken. De terugwedstrijdjes.
KvdVH: Ja, dat wordt weer gezellig. Met wellicht nog een toppert alertje. Moet ik nog even zien. Ben er nog niet uit. Eens kijken. Wordt dit het muziekpareltje van de week.
HHKJ: Oh die mag er zijn.
KvdVH: Juist ja en je vrouwtje ook. Mazzel.
HHKJ: En je blijft met je jatjes van mijn Sofietje af. Er is er maar een die zijn grijpgrage tengels aan de boezem van...
KvdVH: Tot volgende week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten