zondag 15 oktober 2017

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Ik heb zo'n trekkie trekkie trekkie in een spekkie voor mijn bekkie met een flesje Sinas dat is geen flauwekul. Geef me roze witte gele, het kan me echt geen donder schelen. En nu opgesodemieterd met je Sinas. Bier. Bier is wat we willen hebben. Vlug pakte het Knulletje van het fijne blogje zijn flesje bier van tafel, nam een paar slokken, zette het flesje weer terug op de onderzetter en zag zijn mobiele liggen. Vlug pakte het Knulletje van het fijne blogje zijn mobiele van tafel, swipte wat over zijn iPhone 8S, drukte op het contact waarmee hij verbinding wilde leggen totdat...

HHKJ: Met HansieHansie van de Kraayenpiemelotje Junior uw analist als er over voetbal nabeschouwd dient te worden.
KvdVH: Fijn weekend gehad, Hansie?
HHKJ: Als we daar het Knulletje van de Voetbalhumor punt kom niet hebben. Een fijn weekend, zegt-ie. Ikke wel. Wederom een weekendje Eredivisie. Doet me deugt. Altijd geinig na zo'n interlandperiode nietwaar?
KvdVH: Alleen jammer dat het van die kutpotjes waren. Nummer hoog tegen nummer laag. Dat soort dingen. Niet echt smaakmakers van wedstrijden. Terwijl in Engeland en Spanje de krakers om je oren vlogen. Maar ach, je kunt niet alles hebben. Volgende week is het bij ons spektakel. Staat de kraker Feyenoord-Ajax op het programma.
HHKJ: Zoals je zegt. Dat is pas volgende week. Ga ik het nu toch even over die boutpotjes hebben. Even van je analyseren doen. Zoals alleen ik kan.
KvdVH: Doe wat je niet laten kunt.
HHKJ: Of wil je eerst nog over andere dingen babbelen?
KvdVH: Zoals?
HHKJ: Tja uh, weet ik veel. Jij bent van de inleidingen. Jouw blogje. Dit. Normaal gesproken vraag je eerst altijd een hoop onzin. De hemd van mijn lijf. Niet alleen gericht op mij maar ook gericht op mijn wijf. Maar van mijn lieftallige Sofietje blijf je met je tengeltjes af. Die is van mij.
KvdVH: Uhmmm. Wat moet ik hierop antwoorden? Normaal gesproken ja. Heb je een punt. Vraag ik je van alles en nog wat. Om de sfeer er een beetje in te brengen. Je kent het wel. Echter vandaag is niet normaal. Dus.
HHKJ: Dus kan ik gewoon van start gaan?
KvdVH: Jij kan gewoon van start gaan. De zaterdagavond. Begin daar eens mee.
HHKJ: Ajax-Sparta. Eenrichtingsverkeer voetbal. Was niet veel aan. De Amsterdammers wonnen de partij op zestig procent van hun kunnen. Sparta kon niet beter. Een eigen doelpunt brak de wedstrijd. Later nog één. Dan hoef je niet veel te doen om te winnen. Wordt het een eitje. Ajax had geen kind aan die Rotterdammers. Niet raar opkijken als Het Kasteel volgend jaar weer door Eerste Divisie clubs zal worden bezocht.
KvdVH: Later op de avond kon men genieten van Feyenoord-PEC. Ik niet, want ik keek naar dat Spaanse geweld. Dus vertel. Wat heb ik gemist?
HHKJ: Niets. Feyenoord-PEC Zwolle. Eenrichtingsverkeer voetbal. Was niet veel aan. De Rotterdammers speelden de partij op zestig procent van hun kunnen. Hadden ze beter op tachtig of misschien wel honderd procent kunnen doen. Zwolle kon niet beter. 0-0, haar op je lul. Zo'n wedstrijd. Het was werkelijk waar geen flikker aan. Feyenoord heeft dure punten verloren. Wat moet dat worden als dinsdag Shakhtar en volgende week Ajax op bezoek komen? Ik zie het somber in voor die havenpikkies. Gaan die titel niet prolongeren. Durf ik nu al een goede fles wijn op te zetten.
KvdVH: Oké, dat was de zaterdagavond. Gingen we vervolgens heerlijk slapieslapie doen, werden we de zondagochtend met stralend weer wakker. Even uitrekken. Oogjes wrijven, lekkere wijven, verrotte knieschijven. "En wie ben jij?" vroeg ik aan de spetter die naast mij lag. Was ze niet van gediend. Ze huppelde de deur uit. In haar zijde stringetje. Maar ach, de zon scheen. Een gekleurde huid kon ze wel gebruiken. Vervolgens croissantje, koppie koffie. Tandjes poetsen, heerlijk douchen. Koud biertje uit de koelkast opentrekken en laat dat gele vocht maar dat gehemelte in verdwijnen. En 's middags weer fijn voetballen kijken. VVV-PSV. Om maar iets te noemen.
HHKJ: Hmm, mijn indeling van de zondagochtend zag er iets anders uit echter daar ga ik jou niet mee lastigvallen. Het wordt een beetje eentonig. Want VVV-PSV. Gaan we weer. Eenrichtingsverkeer voetbal. Was niet veel aan. De lampies wonnen de partij op zestig procent van hun kunnen. Venlo kon niet beter.
KvdVH: Je lult uit je nek Kraay. Toevallig heb ik deze wedstrijd gezien. Was een boeiende pot voetbal. De tering. Waar betaal ik je in hemelsnaam voor? Toch niet voor slap gelul? Weet niet of ik deze week je factuurtje uitbetaal. Tenzij...
HHKJ: Tenzij wat? Ik factuurtje sturen, jij die centen uitbetalen. Of anders neem ik volgende week die telefoon niet op. En dan? Mag jezelf je analyse verzinnen. Gaat je lezertjes kosten hoor.
KvdVH: Ga nou maar verder. Met die prutpotjes. Wat een suf weekend hebben we achter de rug zeg. Man, man, man.
HHKJ: Uiteindelijk wist PSV te winnen in Venlo. Vraag niet hoe, maar ze wonnen. Staan de Eindhovenaren vijf punten los van de concurrentie. Carnaval valt vroeg dit jaar in lampenland. Even over Isimat. Dat kan toch niet? Met dat korfbalverdedigen dat hij doet. Eredivisieonwaardig die gast. En dan scheidrechter Makkelie. Die had zijn dag nie. Een pingel die geen pingel is. Geen pingel die wel een pingel is. Hoekschoppen die zomaar worden weggegeven. Dat gestrooi met rode kaarten. Geel was voldoende geweest. Pff, de man floot zijn eigen wedstrijd. Iedereen doet maar wat. Ik ook. Zo babbel ik de hele tijd. Jij luistert. Zo doen we allemaal wat. En verder heb ik niets meer te vertellen
KvdVH: En verder heeft hij niets meer te vertellen. Zucht. Je had er volgens mij niet zoveel zin in vandaag HansieHansie. Hommeles thuis?
HHKJ: Nee, dat niet. Maar je had gelijk. Prutpotjes. Een saaie voetbalronde deze week. Laten we er mee ophouden.
KvdVH: Hoe de rest van de balpartijtjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Zit je maandag nog bij je vrienden van Voetbal Inside?
HHKJ: Is de paus katholiek?
KvdVH: Ja.
HHKJ: Dat bedoel ik. Maandagavond ga ik hoogstpersoonlijk die enorme paardenlul feliciteren met zijn Zilveren Televisier-Ster. Verdient-ie. Meen ik echt. Maar het blijft natuurlijk wel een paardenlul. Een enorme grote. Hoeveel sterren hij ook nog in de toekomst moge winnen.
KvdVH: Hebben we ook nog de nodige Europese balwedstrijden in het verschiet.
HHKJ: Het kan niet op. Feyenoord dat tegen Shakhtar CL-punten moet gaan binnenhalen.
KvdVH: Daar verschijnt dinsdag een toppert alertje over. Gaan we nu niet teveel aan wijden. Anders kan dat leuke toppert alertje ook de Recycle Bin in. Is ook zonde van mijn spaarzame tijd.
HHKJ: Jij bent de baas.
KvdVH: Dat dat duidelijk is. Mooi, is het nu tijd voor de muzikale afsluiter.
HHKJ: Dus als ik dag zeg, zeg jij...
KvdVH: De mazzel Hansie. Spreek je volgende week weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten