woensdag 23 juni 2021

Wo 23 juni 2021

Toppert alert! Toppert alert! Op het programma vandaag vier wedstrijdjes uit de groepsfase. EURO 20201 jeweetzelf. Allemaal te zien op voetbalzenders NPO1, NPO2 en NPO3.

18:00 uur: Zweden vs Polen (E) - NPO2
Beide landen spelen oersaai voetbal. Slaapverwekkend. Zweden is reeds geplaats. Alleen op welke plaats ze zullen eindigen is nog niet bekend. Winnen die IKEA-boeren winnen ze de groep. Eventueel gelijkspelen en Slowakije wint niet van Spanje en Zweden wint de groep ook. Zelfs Polen heeft nog een kans om zich te plaatsen. Mocht Polen vanavond winnen kunnen zij gewoon verder ballen in de knock-out fase. Op welke plek ze terechtkomen hangt weer af van het resultaat tussen Slowakije en Spanje. Koekoek, ben je er nog? Als, als, als. Kortom het is reuze spannend in groep E. Wie weet wat voor verrassingen eruit zullen voortvloeien. Plaats van handeling Sint-Petersburg (Rusland). Onze voorspelling? Een gelijkspelletje. X, Zweden dus.

18:00 uur: Slowakije vs Spanje (E) - NPO1
De nete wat stelt dat Spanje flink teleur zeg. Die gasten hebben momenteel slechts twee punten doordat ze tweemaal gelijkspeelden tegen Zweden en Polen. Spanje moet vrezen voor een vroegtijdige aftocht. Het is code rood voor één van de vooraf voorspelde favorieten. Vandaag zal er gewonnen moeten worden van Slowakije (om zodoende minstens tweede in de groep te worden) anders liggen die armoedige paellavreters er gewoon uit. Slowakije heeft aan een punt genoeg om tweede te worden. En waarom zou dat niet kunnen lukken? Laten we alsjeblieft hopen op een spektakel potje. Spanjaarden hebben wederom thuisvoordeel. Ze doen er weliswaar geen reet mee. Maar toch. Sevilla is da place to be. Onze voorspelling? Spanje zal toch wel een keertje weten te winnen?

21:00 uur: Duitsland vs Hongarije (F) - NPO3
In groep F is alles nog open. De Hongaren hielden afgelopen zaterdag wereldkampioen Frankrijk verrassend op 1-1 waardoor ze nog volop meedoen. Mochten ze winnen van der Mannschaft komen ze op vier punten en eindigen die gekke goulashvreters derde in de groep des doods. Bovendien ben je met vier punten sowieso een beste derde en kun je gewoon meedoen aan de achtste finale. Echter. Wij. Van. De. Voetbalhumor.com. Denken. Niet. Dat. Hongarije. Van. Duitsland. Wint. Bij een gelijkspel van de Duitsers (en de Portugezen winnen niet van Frankrijk) wordt Duitsland überhaupt tweede. Bij winst van de mofjes is het zelfs mogelijk voor onze oosterbuurtjes om groepswinnaar te worden. Nou ja. Spanning en sensatie staat ons te wachten. In Munchen, Duitsland. Neunzig minuten Nägelkauen an der Stuhlkante. Onze voorspelling? Duitsers winnen. Game. Set. Match. Fertig. Tschüss. X, gelijkspel dus.

21:00 uur: Portugal vs Frankrijk (F) - NPO1
In groep F is alles nog open. Herhaling, herhaling. Frankrijk verspeelde een punt tegen de op papier kansloze Hongaren. Portugal ging ten onder tegen de Duitsers. De Portugezen hebben aan een puntje genoeg om zodoende op vier punten te eindigen wat volstaat aan minstens een derde plek die toegang verleent tot de achtste finale. Echter de Fransen willen eerste in de groep worden. Wanneer die stokbroodvreters die Portugezen weten te verslaan zal de eerste plek veilig zijn. Bij een gelijkspel zou zomaar Duitsland eerste in de groep kunnen worden en moeten de Fransen weer met plek twee genoegen nemen. Afijn, speculaties, voorgebabbel, blablabla. Voor Oranje is het meest gunstige dat... ja dahag, dikke lul drie bier. Kunnen we een hoop wiskundige formules loslaten over hoe zus en wat als die weer zo. We wachten gewoon rustig af. En spelen WE straks in de achtste finale tegen een topfavoriet uit groep F dan is dat toch lekker zo. Als je kampioen wilt worden dien je van iedereen te moeten winnen. Rond een uur of elf vanavond weten we meer. In het Puskas stadion te Boekarest, Hongarije. Ook dat nog. Fenomeen Ronaldo vs fenomeen Mbappé. Onze voorspelling? Wij denken toch een gelijkspelletje. Tja, en dan? Maak je borst maar vast nat voor zondag. X, gelijkspel dus.

Laatste alinea
Laatste alinea alweer. Zie om die reden HIERRR, HIERRR en HIERRR drie bloedschone dames kijkzelf en zie DAARRR, DAARRR en DAARRR drie heerlijke muziekpareltjes die je trommelvliezen doen laten tintelen. Om alvast in de stemming te komen. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten