dinsdag 29 juni 2021

Di 29 juni 2021

Toppert alert! Toppert alert! Op het programma vanavond de twee laatste wedstrijdjes uit de achtste finale. De dood of de gladiolen. Wie mag verder ballen, wie moet naar huis? EURO 20201 jeweetzelf. Allemaal te zien op voetbalzender NPO1.

18:00 uur: Engeland vs Duitsland (44)
Duitse fans zijn niet welkom in Engeland om de klassieker bij te wonen. De maatregel heeft te maken met de geldende protocollen rond het coronavirus. Of te wel stadion Wembley zit straks vol met Engelsen. Een heuse twaalfde man. Of die Duitsers daar mee zitten is de vraag. Die spelen toch hun eigen wedstrijd. Spelen ze net zo belabberd als dat ze deden tegen Hongarije vliegen ze eruit. Halen de mofjes het niveau dat ze behaalden tegen Portugal dan kan het spannend worden. De Engelsen spelen voor de vierde maal thuis. Toch een voordeel. Kroatië en Tsjechië werden in de groepsfase redelijk eenvoudig aan de kant gezet. Tegen de passievolle Schotten was het iets lastiger. Als er een kans is voor de Engelsen om de Duitsers te verslaan dan is het nu wel. Engeland heeft een mooie lichting. Wordt het de avond van Raheem Sterling (Manchester City) of van Robin Gosens (Atalanta Bergamo)? Ach, het is zoals Gary Lineker ooit zo mooi verwoorde. "Voetbal is een eenvoudig spel: 22 spelers lopen 90 minuten achter een bal en aan het eind winnen de Duitsers." Pot staat onder leiding van onze ref Danny Makkelie. Onze voorspelling? En toch gaat Engeland door.

21:00 uur: Zweden vs Oekraïne (43)
Het is dat het een achtste knock-out potje is anders hadden we dit afgedankt als een teletekstwedstrijd. Zweden heeft het knap gedaan in de groepsfase door Spanje onder zich te houden. Slowakije en Polen werden zoals verwacht netjes weggezet. Oekraïne heeft het Oranje lastig gemaakt in de openingswedstrijd. Het had zomaar een gelijkspel kunnen worden. Met mazzel wisten die Oostblokkers zich als laatste beste derde nog te kwalificeren voor de knock-out fase. En ja kun je eerste, tweede of derde zijn geworden in de groepsfase vanavond beginnen we gewoon op 0-0. Weet de Zweedse linker middenvelder Emil Forsberg (RB Leipzig) ze er wederom in te prikken of schiet Oekraïens aanvaller Roman Yaremchuk (KAA Gent) ze erin? Onze voorspelling? Uiteindelijk gaat Zweden door. X, Oekraïne dus.

Laatste alinea
Laatste alinea alweer. Weet jij wat er te gebeuren staat. Zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie schitterende vrouwwezens allemachtig zijn ze niet prachtig en zie hoor DAARRR, DAARRR, en DAARR drie fonkelende muziekstukje die je oorschelpjes zullen doen wijd openzetten. Om alvast in de stemming te komen. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten