zondag 19 oktober 2014

HansieHansie vs RickyPikkie

We zeggen schrijven het maar direct. Klikken is niet mogelijk op het plaatje onder deze tekst. Dus niets geen geluidsfragment. Het babbeltje tussen de Funniest Home Video presentator en de Veronica DeeJee zijn volledig verzonnen. Dat je het weet. Nou, gaat-ie dan.

Tring. Tring. RickyPikkie, de Veronica DeeJee, had zojuist tien cijfertjes gedrukt op zijn telefoontoestel en warempel jawel ergens in Nederland ging zowaar een telefoon over. De techniek staat niet voor niets dezer dagen. Kraayenstein: "Met HansieHansie, uw voetbalouwehoer indien daar om gevraagd wordt. Met wie heb ik het genoegen?" RickyPikkie: "Je spreekt met de enige echte RickyPikkie, de man die..." RickyPikkie had graag zijn zin willen afmaken maar de Kraayenspringplank onderbrak hem: "Ha die RickyPikkie. Zeg hoe is het met jou? Met mij gaat het super. Niet normaal hoe lekker het wel niet met mij gaat." RickyPikkie: "Laten we het niet over mij hebben, want wie ben ik wel niet helemaal?" Kraayenhenkie: "Je wilt het dus over mij hebben? Wel dat komt goed uit. Heb je even?" RickyPikkie: "Nee, ik heb niet even, ik heb eigenlijk maar heel kort moet je weten. Zometeen moet ik die muziekknallert er nog uitgooien en dan ga ik maar weer eens op huis aan. Vandaar dat ik je wil vragen het over het afgelopen eredivisieweekend te hebben. Maar kort, want nogmaals ik heb weinig tijd. Toet toet, ga je gang mafkees." Kraayenbengel: "Stop je klabanus in de vleesportemonnee van een pekinees. Ha! Voetbal. Laten we het daar eens over gaan hebben. PSV-AZ. Retteketet. Het eerste toppertje van afgelopen weekend. En de formatie van Bassie en Brommetje of Brommetje en Bassie, wat jij wilt, werd helemaal van de leipelotje weggetikt daar in Eindhoven. Dat passje van Willems. Ik begon spontaan te lekken en daar heb ik geen handen voor hoeven te gebruiken, kan ik je vertellen. Ha. Wat een nieuw veld en nieuwe schoenen al niet kan doen met die ballertjes van PSV. Reken maar dat Cocu genoten heeft daar op de eretribune. Ik denk zomaar dat Philip volgende week weer op de tribune gaat zitten. Dat-ie gewoon zegt tegen Faber: 'pik, je deed het zo leuk, volgende week doen we hetzelfde recept. Jij beneden, ik boven en we vertellen niets aan onze vrouwen.' Ja, zoiets zal Cocu tegen Faber gaan zeggen, denk ik zomaar. Wat jij RickyPikkie?" RickyPikkie: "Twente-Ajax. Heb je daar nog iets over te zeggen? Pff, dat onzingezeik van jou de hele tijd. Hup hup, voor de draad ermee. Twente-Ajax. Nu." Kraayensnavel: "Oh, meneertje wilt door. Meneertje vindt mijn analyse niet goed genoeg. Weet je wat jij kan krijgen?" RickyPikkie: "De analyse van Twente-Ajax mag ik hopen." Kraayensnikkel: "Precies. Twente-Ajax. De tweede topper van dit weekend. De eerste helft was voor Twente, de tweede voor Ajax. Nou ja, de laatste twintig minuten waren voor Ajax, daarvoor was het bagger wat die Amsterdamse formatie qua voetbalspel neerzette. Ajax heeft de toekomst hoor ik ze altijd zeggen. Ja, dat bijveldje waarop ze trainen, maar echte talenten zie ik er nog niet zo snel doorbreken. En die Overmars maar die kluis met centen op slot houden. Dat wordt aan het eind van de rit geen vijfde keer feestvieren voor die Amsterdammers. Twente-Ajax, een 1-1 gelijkspelletje." RickyPikkie: "Nog meer?" Kraayenmalloot: "Wil ik het ook nog even over Heerenveen-Cambuur hebben. Dat Friese onderonsje was bijvoorbaat op papier al een topper, maar ook op het veld lieten de ballertjes wat zien. Scheidsrechter Richard Liesveld had nog maar net gefloten voor het 'it giet oan' en binnen negen seconden floot meneertje zowaar nog een keer en legde de bal op de stip. Paf. De snelste pingel ooit gegeven in de historie van de eredivisie. En daarna was het een waar spektakel voor de toeschouwers. Dacht je eerst dat Heerenveen dat potje met twee vingers in de neus ging winnen, deelden de Lodeweges-ballertjes en de Cambuurjongetjes uiteindelijk toch de punten. Ha, Cambuurjongetjes. Vat je hem? Van de malle zo gevat als ik weer ben vandaag. Boe. En klaar ermee. Voor de rest van die wedstrijdjes die gespeeld zijn gaat men maar op zoek op teletekstpagina 818 ofzo. Nou okees, okees, efkes kort dan. Vitesse was op stoom, Mannetje Manu pakte voor Feyenoord de drie puntjes, NAC en ADO gaven elkaar een hand voor een remise, de IJsselderby werd verrassend gewonnen door de Eagles, ging Utrecht er in Dordrecht met de volle buit vandoor, verraste Excelsior vriend en vijand door in het hoge noorden Groningen op gelijke hoogte te houden, pff even ademhalen hoor, 1, 2, 3, en daar ga ik weer, waren verder Koeman en Pellè respectievelijk manager en player of the month in Engeland, die twee gaan lekker daar op dat eilandje, en wist Sneijdertje met twee rake schoten het Fenerbahçe van Dirkie Kuijt naar de vernieling te schieten. Dus. Nou, was het wel weer zo. Pff, ik heb een droge muil gekregen van al dat gelul. Uche uche, ik moet er gewoon van hoesten." RickyPikkie: "Okees. Wel..." Kraayenpietje: "DJ Hardwell!" RickyPikkie: "...uh ja, dat ook, maar dan is het nu tijd om er langzaam een eind aan te breien. Maandagavond schijn je bij Voetbal International te zitten." Kraayennest: "Dat klopt als een bus die stilstaat voor de halte zodat je op je gemak kunt instappen. Maandagavond schuif ik weer gezellig aan bij de heren René, Johan en klootviool Wilfred." RickyPikkie: "Dank voor deze informatie HansieHansie. Mooi, zijn we er voor deze week wel doorheen. Volgende week weer een nieuwe week. Met veel voetbal waar..." Kraayenteen: "Mag ik je heel even onderbreken RickyPikkie. Deze week is het een topweek qua voetbal betreft. Er staan ons vele mooie potjes te wachten in de Champignonnen League. Van die..." RickyPikkie: "En de tijd is om HansieHansie. Sorry maar helaas. Ach dat knakkertje van de voetbalhumor.com zal heus wel weer los gaan op al die balpartijtjes die er komen gaan. Wees maar gerust. Die fabuleuze voorbeschouwingen zijn bij hem immers in goede handen moet je weten. Dit gezegd hebbende, sluiten we nu deze bende af. Ja. HansieHansie, het was me weer een waar genoegen. Zeg ik voor nu de ballen en tot ziens maar weer aan iedereen die het horen lezen wil. Maar dat doe ik niet voordat ik er een fijne muziekkneiter tegenaan hebt gegooid. Wacht dacht je dan? Nou. Kroeskuttie dan maar."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten