zondag 22 maart 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: Zitten de eredivisiepartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus om eens te gaan bellen met de enige echte voetbalanalist die er toedoet. Bellen met niemand minder dan HansieHansie Kraayensteijn van Kutje Junior. Hang je al Kraayennest?
HHKJ: Man, ik hang al een kwartier en jij maar niets tegen me zeggen. Ik wilde bijna de hoorn weer op de haak gooien. Echt.
KvdVH: Nee, dat mag je strakjes pas doen blonde kaketoe van me. Eerst mag je je visie gaan verkondigen over de balwedstrijdjes die zijn gespeeld in de vaderlandse competitie.
HHKJ: Daar ben ik blij om. Dat ik dat podium van je krijg. Mag ik al aanvangen? Want ik wil het kort houden vandaag.
KvdVH: Oh, hoezo?
HHKJ: Omdat Sofietje zo heet is als de kolen in mijn open haard. Ha! En daar wil ik graag gebruik van maken. Daarom. De dolle duikavond is er gisteravond ook bij ingeschoten moet je weten.
KvdVH: Dus jij hebt een open haard branden momenteel? En dat terwijl het buiten gewoon lentewarm is? De narcissen komen verdomme uit hun knoppen. Hmm, apart.
HHKJ: Nee, ik heb geen kacheltje branden. Ik lulde maar wat lukraak uit mijn nek om de boel wat in de juiste stemming te krijgen. Zeg kunnen we het over voetbal hebben? Ik heb veel gezien van het weekend.
KvdVH: Daar bel ik voor. En omdat jij het kort wilt houden beperken we ons maar tot Feyenoord-PSV. De rest kan mij gestolen worden.
HHKJ: Dus niets over AZ, Vitesse, Heerenveen en Ajax die ook nog volop meedoen in de bovenste regionen? Hmm. Niets over de andere cluppies? Pff. Niets over Steve Mokone de Zwarte Meteoor van Heracles die is overleden? Tss. En niets over Foeke Booy die is ontslagen bij Go Ahead Eagles? Ik zeg je dit. De enige echte kerel op dat trainingsveld van de Adelaarshorst was Foeke Booy, voor de rest zijn het allemaal maar mietjes. Echt. Ha, vat je hem? Booy. Haal een 'o' weg uit zijn naam en wat krijg je dan? Hihi. Ach, laat ook maar. Dat ik mijn eigen grappen moet gaan uitleggen. Zucht. Diepe diepe zucht. Maar niets over dit alles dus. Omdat jij dat zo wilt. Jammer. Heel jammer. Maar jij bent de baas. Nou. Feyenoord-PSV dan maar. Lexie Immers had die bal al na elf seconden in dat netje kunnen prikken. Maar ja, Lexie Immers hè. En dan weet iedereen hoelaat het is. Man, wat een begin. Vervolgens zakte de bende een beetje ineen. Leken de ballertjes te genieten van het lentezonnetje. Tja. Totdat een poeier van Maher op de lat iedereen weer wakker schrok. De tweede helft begon echter niet veel beter. Ik zweer het je. Een potje suf simultaan dammen tussen een stelletje debielen was verdomme nog een stuk aantrekkelijker dan Feyenoord-PSV. Tot aan de 58e minuut. Volley van Achahbar. De Kuip ontplofte. En daarna volley nummer twee. Nogmaals Achahbar. Zo. Wat een voetballer is dat zeg! Prikte Depay er aan de andere kant ook nog eentje in om de boel nog wat spannender te maken. Kortom ik heb genoten. En ach, wordt PSV toch gewoon een weekje later kampioen. Alsof ze in Eindhoven daar van wakker liggen. Niet dus. Zo, en nu jij weer.
KvdVH: Dat was het?
HHKJ: Vond je het niet genoeg? Ik zei toch dat ik het kort ging houden, mafkees. Kijk, ik kan je natuurlijk ook vertellen dat het retespannend gaat worden onderin. Die ploegjes die daar vertoeven, blijven maar verliezen. Behalve het NAC van Maaskantje. Dat wist toch maar mooi met countervoetbal in een zinderende pot van Utrecht te winnen. In Utrecht nota bene! Heb je die Erik Falkenburg gezien? Die legde ze er gemakkelijk in.
KvdVH: Genoeg. Ik ben er klaar mee. Je wordt weer bedankt voor je fijne bijdrage HansieHansie. Gaan we nu weer over tot de orde van de dag. Zeg ik tot ziens tegen jou en...
HHKJ: Nog even dit. En Bast Dost prikt er zaterdag tegen de Turken twee in. Let op mijn woorden! Gebeurt allemaal in de tweede helft, want in de eerste helft heeft Klaas Jan er al eentje ingeprikt. Dat je dat alvast weet.
KvdVH: Nogmaals bedankt Kraayenmans. Jij gekkie toch. Spreek je volgende week weer. Knal ik er voor nu nog een gigantische muziekpareltje tegenaan. Kroeskuttie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten