zondag 10 april 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, als jij me aankijkt lieve schat. Wat moet ik zonder jou beginnen? Hoor je het bonzen van mijn hart. De telefoon ging. Een onbekend nummer belde met de mobiele van KvdVH. Hij negeerde de oproep, liet de onbekende beller achter met zijn nono-voicemail aankondiging. Zelf drukte hij tien nummertjes in om uiteindelijk op het belknopje te drukken. Aan de andere kant van de lijn hoorde hij plots een bekende stem.

HHKJ: Met de enige echte analist met voetbalverstand hier aan de andere kant van het lijntje.
KvdVH: HansiePansie gast, ouwe trekpop, alles kits achter de rits?
HHKJ: Alles kits achter de rits hier in de mooie Betuwe waar de natuur nog gewoon de natuur schijnt te zijn. Bomen krijgen bladeren, de knoppen van de bloemetjes komen uit, de knoppen van Sofietje floepen eruit. Ik geniet van de lente. Wat is dit toch een prachtig jaargetijde.
KvdVH: Laten we het over voetbal gaan hebben. Met nog vijf speelrondes voor de boeg kwamen in de eredivisie zaterdagavond de titelkandidaten Ajax en PSV in actie. Ajax, dat na de winterstop nog ongeslagen is, begon de avond met een voorsprong van twee punten op PSV. De Amsterdammers speelden de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur en PSV ontving het kwakkelende Willem II.
HHKJ: Kortom het weekend van de prutswedstrijden. Een weekend waarbij je alle wedstrijden op het totoformulier bij voorbaat allemaal goed hebt maar dat de bende je uiteindelijk geen tiethaar opbrengt. Omdat de quotering van de wedkantoortjes je niet echt hielpen. Met allemaal van die nietszeggende potjes op het programma waarvan je vantevoren dacht we hadden natuurlijk ook een gezellig Risk avondje/middagje met familie en/of vrienden kunnen organiseren. Zo'n weekend was het op voetbalgebied.
KvdVH: Dus je hebt niet genoten?
HHKJ: Jawel. Van mijn hand rondom mijn kloten. Ha, wat dacht jij. Maar qua voetbal was het gewoon zozo.
KvdVH: Maar kun je er wel iets over vertellen?
HHKJ: Dat kan ik wel ja. Ajax won, vraag niet hoe maar het won. PSV won, vraag niet hoe maar het won. En dat met nog maar vier wedstrijdjes te gaan. Het verschil blijft twee punten. En zo ploeteren we voort. Als Ajax alle vier de potjes wint worden ze kampioen en mogen ze zich diep schamen in Eindhoven. Deed Arias nog een Erik Pietersje. Die gast zei doodleuk na afloop dat scheidsrechter Nijhuis had gezegd: "En nu de ruit." Tja, dan krijg je dat natuurlijk allemaal. Afijn, op zondag hadden we nog de FC Ziyech tegen Feyenoord. Dat was wel een geinig potje. Evenals Heerenveen tegen AZ. Ik zeg: gefeliciteerd Feyenoord en gefeliciteerd Heerenveen. Echter waar ik het meest van heb genoten, is van het Premier League voetbal. Was daar eerst de pot Sunderland-Leicester City en vervolgens Tottenham tegen het United van ons malle Louistje. En de Ranieri-brigade dendert maar vrolijk door. Wie kan ze nog stoppen? Ik zeg het je: niemand.
KvdVH: Fijn. Bedankt. En de rest leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Is het nu wel weer genoeg voor vandaag. Maandagavond schuif je weer aan bij je voetbalvrienden van Voetbal Inside.
HHKJ: Dat heb je helemaal juist. Ga ik die zeikstraal van een Wilfred even testen op zijn voetbalkennis. De arrogante kwal mag dan wel leuk het spelletje Matchwinner presenteren, maar wat weet die omhooggevallen pipo er nou zelf van?
KvdVH: We gaan het zien Hansie. We gaan het zien. Knal ik er voor de verandering nu maar eens een gigant van een muziekkneiter tegenaan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Spreek je volgende week weer ouwe reus.
HHKJ: Is goed. We faxen. En vergeet je stukkies niet van de week, want we krijgen de CL-returnpotjes. Mazzel.
KvdVH: Ik zal eraan denken. Groeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten