zondag 18 december 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

Maar ik had het hok toch goed dicht gedaan. Zoals ik dat elke avond deed. Ik was de vorige avond zelfs nog terug gegaan. Ik weet ook niet waarom ik dat deed. Ik had heel lang voor het hok gestaan. Alsof ik wist, wat ik nu weet. Wat het Knulletje van de Voetbalhumor.com niets wist was of HansieHansie het Betuwe orakel thuis zou zijn. Hij nam de gok, pakte zijn mobiele van tafel en zocht naar het contact waar de jasjesgooier zich achter schuil hield.

HHKJ: Met HansieHansie het voetbalorakel uit de Betuwe Junior Kraayenpikkie van jeweetwel.
KvdVH: Ha die nozemse geitenbreier van me. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Feyenoord heeft van Vitesse gewonnen. De Rotterdammers zijn winterkampioen blablabla. Applaus. Diepe buiging. Klap, klap, klap. Hulde. Wie weet of we die Coolsingel in 2017 nog een keer onveilig gaan maken met zijn allen. Allemaal leuk en aardig maar ik wil het vandaag over Ajax-PSV hebben. De topper van dit weekend.
HHKJ: Oh, daar gaat mijn voorbereiding.
KvdVH: Wat nou voorbereiding? Flikker op met je voorbereiding. Jij en een voorbereiding. Tss, laat me niet lachen. Je kletst toch maar wat uit je nek. Iedere keer weer. En dat geeft niets. Is leuk. Vind ik. Vinden de lezertjes. Vinden je fans. Vind iedereen. Dat spontane onverwachte kletsgeleuter maakt voor mij HansieHansie 'roekoe roekoe' Kraayenmans Junior.
HHKJ: Een Kraay doet geen roekoe hoor.
KvdVH: Maar een duif wel. Dus vertel. Ajax-PSV. Heb je genoten? Met je vingers rondom je kloten. Of was het huilen met de pet op. Vertel het ons. Wij zijn een en al oor.
HHKJ: Op social media ging het gelijk hard tegen hard. Siem de Jong was de pispaal. Kun je doen hoor, maar hou het wel leuk. Afijn, na de warming-up was het dan eindelijk tijd voor het potje voetbal waar iedereen op zat te wachten. Gio en de gehele Feyenoordselectie zaten gezellig achterover aan het bier. En de rest van voetbalbeminnend Nederland had er ook zin in. Ajax-PSV. Laten we het daar eens over gaan hebben.
KvdVH: Om eerlijk te zijn. Van dat hele PSV. Pff. Daar werd ik nou echt niet warm van.
HHKJ: Waar word jij eigenlijk wel warm van?
KvdVH: Koorts.
HHKJ: Uh ja. Zal ik verder gaan?
KvdVH: Weet je waarom blinden nooit bungeejumpen?
HHKJ: Gaan we het nou nog over Ajax-PSV hebben of hoe zit dat?
KvdVH: Wil je het weten of niet?
HHKJ: Waarom blinden nooit bungeejumpen?
KvdVH:Ja.
HHKJ: Zucht. Zeg het maar.
KvdVH: Dat vinden hun honden niet zo plezierig. Maar, ga verder. Ajax-PSV. Daar was je mee bezig.
HHKJ: Uh ja. De wedstrijd. Want over die lul met die megafoon die continue de thuiswedstrijden van Ajax verziekt, wil ik het niet over hebben. Het potje was nog maar een paar minuten oud en Pietje Dolberg en El Ghazi waren al helemaal naar zijn toedeladokie. Guardado was de dader. Knietje hier, schopje daar. Het schijnt dat de Mexicaan Badr Hari en Rico Verhoeven al heeft uitgedaagd. Ik zweer het je. Die Guardado is een Van Bommel 2.0. Verder was er veel vuurwerk, er was strijd en die strijd was soms ook wat verhit. Maar vermakelijk was het allemaal wel. En ik maar denken dat vuurpijlen pas op 1 januari middernacht mochten worden afgestoken. Daar dacht Klaassen mooi anders over. De tandjes. Die ramde die bal er aardig in. Kwam Siem de Jong er nog in. Afijn, dat uitfluiten is hij inmiddels wel gewend. Ha. De Eindhovenaren moesten komen, de Amsterdammers kregen de meeste kansen. Het werd een slijtageslag. En toen boem. Ja hoor. Siem de Jong. Hoe verzin je het? De ex-Ajacied die er een puntje uitsleepte voor de Brabanders. Die gaat niet meer uitgefloten worden hoor door die maffe PSV-fans. Kan ik je verzekeren. Heeft ze even vakkundig de mond gesnoerd.
KvdVH: En genoeg. Klaar. Gaan we nu kerstfeest vieren en zoek de uitslagen en standen van de andere gespeelde partijtjes maar op teletekstpagina's 818 en 819.
HHKJ: Als ik je niet meer spreek. Heb een fijn uiteinde.
KvdVH: Spreek je volgend jaar weer Hansie. Je kersttoelage kun je ophalen bij de plaatselijke Leger de Heils. Die hebben nog wel een paar onafgekluifde kippenpootjes voor je klaarliggen. Zeg ik voor nu: de mazzel. Maar niet voordat ik de muzikale uitsmijter van de week eruit hebben gejannest. Zo. De ballen Hansie.
HHKJ: Het ga je goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten