zondag 7 mei 2017

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Tenminste als je Rotterdammer bent natuurlijk. Excelsior-Feyenoord is da game waar het vandaag allemaal om draait. 14:30 uur zal het leer van je rollen gaan doen op het plastic grasveldje van Woudestein. Balpartij is live te aanschouwen via het FOX Sports kanaaltje (vanaf 12:00 uur begint de voorbeschouwing), te beluisteren via radio 1 Langs de Lijn (altijd spannend) of te bezichtigen via één van de vele illegale streams (gratis en voor nop). Kan allemaal. De techniek staat weer voor niets vandaag. Wat leven we toch in een wondere wereld mensen. Dikke duh. Genoeg getreuzeld. Op nu naar de voorbeschouwing die er verdomme toedoet.

Gaat het vandaag dan eindelijk gebeuren? Feyenoord kampioen! De laatste keer dat dat gebeurde was potverdomme in de vorige eeuw. In 1999 betaalden we nog met harde guldens. De Twin Towers stonden nog. En Feyenoord? Feyenoord werd kampioen van Nederland. Achttien jaar lang hebben die Rotterdammers met pijn in hun hart moeten toezien hoe die titel negen keer naar Eindhoven, zes keer naar Amsterdam, één keer naar Alkmaar en één keer naar Enschede ging. Ieder seizoen begonnen die havenpikkies steevast met goede hoop, echter als het einde naderde was er steeds weer die teleurstelling. Het was het altijd net niet. Wist je bij voorbaat. Dat die Rotterdammers uiteindelijk zouden afhaken. Die laatste stap. Dat vasthouden. Niet kunnen aanklampen. De dip die je wist die ging komen. Dat je zomaar acht potjes achter elkaar verloor. Van die dingen. Nee, dan dit seizoen. Na speelronde 1 bovenaan staan om vervolgens die koppositie nooit meer af te staan. Hoe knap is dat? De Amsterdammers hijgden nog even in het nekkie maar werden vakkundig afgeschud. Echter vandaag is dan de dag. Gaat heel Rotterdam richting Woudestein. Op bezoek bij de kleine Kralingse broer die theoretisch nog een puntje nodig schijnt te hebben om zo nacompetitie te ontwijken. Feyenoord moet winnen of Ajax moet verliezen en een volksfeest dat zijn weerga niet kent kan losbarsten in Rotterdam Zuid. Benieuwd hoeveel fonteinen er heel zullen blijven. De Coolsingel is da place to be waar de mensenmassa zal zijn. Maar ja, je weet het maar nooit. Feyenoord is Feyenoord. De buit is pas binnen als het laatste fluitsignaal geklonken heeft en het scorebord een gunstige uitslag voor de Rotterdammers laat zien. Jeweetzelf. We gaan het meemaken. Alle potjes zullen gelijktijdig om 14:30 uur beginnen om competitievervalsing tegen te gaan. Rond 16:15 uur weten we meer.

Mooi. Sluiten we dit toppert alertje af met de beruchte laatste alinea. Want zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf prachtexemplaren van dames die het wit uit je ogen doen toveren. Pleuren we er ook nog wat klinkende muzikale liederen tegenaan. Even dat YouTube kanaaltje raadplegen hoor. Yes, gevonden. Vijf stuks. Allemaal gevalletjes voor volumestandje 10. Zie DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR. Om zodoende een beetje in de stemming te komen. Het opwarmertje voor 14:30 uur. Wel. Have fun. Heb plezier. Heb van alles. Vergeet het bier niet koud te zetten! Niet onbelangrijk. Wij gaan foebele koekeloeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten