woensdag 10 mei 2023

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Eerste halve finale CL-wedstrijd tussen AC Milan en Internazionale op het programma vandaag. Allemaal te zien op voetbalzenders RTL7 en Ziggo Sport. Rond 21.00 uur kun je gaan zitten voor dit wonderlijke schouwspel.

Na jaren waarin Italiaanse clubs een bescheiden rol speelden in de Champions League staan er weer twee clubs in de halve finale. Het is ook nog een derby: stadsgenoten AC Milan en Internazionale nemen het tegen elkaar op. In de jaren 80 en 90 en in het eerste decennium van deze eeuw kwam dat vaker voor, maar de afgelopen jaren speelden de Italianen een bescheiden rol. Dit jaar treffen stadsgenoten AC Milan en Internazionale elkaar in halve finale. De Milanese clubs delen hetzelfde stadion, maar dat betekent niet dat er sprake is van een vriendschappelijke band: het zijn elkaars grootste rivalen. Bij Inter staat onze trots Dumfries doorgaans in de basis, De Vrij moet het meestal doen met een plek op de bank. Beide ploegen wonnen een van de twee onderlinge competitieduels en ook op de ranglijst ontlopen ze elkaar nauwelijks. Bovendien wisten beide ploegen afgelopen weekend in de Serie A hun duel met 2-0 te winnen. Kortom, het belooft dan ook spannend te gaan worden. Onze voorspelling? Een catenaccio gelijkspelletje.

Laatste alinea. Daarom zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie aangename damesexemplaren en hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie hemelse muziekstukjes om de woensdag mee door te komen voordat het spektakel beginnen gaat. Joehoe, wij gaan foebele koeleren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten