zondag 1 november 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

KVDVH: Hoor wie bel ik kind'ren. Hoor wie bel ik kind'ren. Hoor wie bel ik waar ik me niet voor schaam. Het is een vreemd'ling zeker. Die verdwaalt is zeker. Ik zal eens even vragen naar zijn naam.
HHKJ: Met HansieHansie.
KVDVH: Als we daar onze gigant niet hebben.
HHKJ: Dat zou ik ook van jou kunnen zeggen.
KVDVH: Zeg het dan?
HHKJ: Als we daar onze gigant niet hebben.
KVDVH: Jaja, daar ben ik weer. Het Knulletje van de VoetbalHumor.com. Het gassie die steeds maar weer van die leuke geinige lachendingetjes weet te verzinnen en het dan op zijn voetbalblogje plempt. Daar is-ie dan. Uw gigant der giganten. Maar laten we het eens niet over mij hebben, maar over de dingen die zich hebben afgespeeld op de groene grasweide. Dus. Vertel, HansieHansie.
HHKJ: Of kunstgrasweide. Want ook daar is op gevoetbald. Zo. Ben je eindelijk klaar met jezelf aan het ophemelen? Lijpe geilpinguin die d'r bent. Voetbal. Laten we het daar eens over gaan hebben. Het wonderbaarlijke spelletje met de bal. Dat is hetgeen waar jij mij voor belt. Toch? Want als jij me ergens anders voor belt, zeg het me nu, hang ik gelijk weer op.
KVDVH: Ga je gang, HansieHansie. Ik liet mij even gaan. Excuses voor mijn schaamteloze zelfverheerlijking. Voetbal. Ja. Dat is hetgeen waarvoor ik bel. Precies.
HHKJ: Wel, laten we beginnen dan. Qua programma was het deze week een beetje saai. Geen uitschieters van wedstrijden dit keer. Alhoewel, dit weekend hadden we de Friese derby. En die was allerminst saai. Ha. Wat lul ik toch weer raar uit mijn bakkes?
KVDVH: Zijn we gewend, HansieHansie. Maar ga door.
HHKJ: Uhhh, ja. Maar over die Friezen later meer. Eerst de zaterdagwedstrijden. Beginnen we met Ajax-Roda JC. Dat potje was snel beslist door de bliksemstart van de Amsterdammers. Daarna voetbalden de boys van Frankie de Boer de wedstrijd rustig uit. Met veel doelpunten. Het werd een 'bagel' zoals ze dat zo mooi in het tennis noemen. Kreeg koffiejuffrouw Heitinga ook nog een paar speelminuten. Iedereen blij. Mocht later op de avond PSV op bezoek bij hekkensluiter De Graafschap. Het duel tussen de gebroeders Pröpper. Ook voor de lampies werd het een 'game set and match' overwinning. Maar makkelijk ging het allemaal niet. In een krankzinnige wedstrijd wisten de boeren uit Doetinchem nog een 3-0 achterstand om te buigen, echter daarna deden de boeren uit Eindhoven er een schepje bovenop. En dus staat De Graafschap weer wat vaster op de laatste plaats. Tja.
KVDVH: Zondag. Vertel eens wat over de zondagpotjes?
HHKJ: Oh, je hebt haast zo blijkt. Hmm.
KVDVH: ADO-Feyenoord. Heerenveen-Cambuur. Hop hop hop. Doe maar van je vertellen doen.
HHKJ: Rustig. Over de groen-gelen tegen de rood-witten. Altijd leuke potjes tussen die twee. Lekker hard. Met Lex Immers op de tribune tussen zijn vriendjes van Midden-Noord. Benieuwd of hij zijn tatoeage nog moest laten zien. En met een onzichtbare Michiel Kramer tegen zijn oude club. Die gast had het even niet hoor. Dus mocht Kazim komen opdraven. Was ook niet veel. Het was sowieso niet veel. Echter. Ik miste de Haagse Tieten. Dat was jammer. Afijn, werd de wedstrijd beslist door Sven van Beek die een Veltmannetje deed. Dat wordt aan het einde van het seizoen geen huldiging op de Coolsingel voor die Rotterdammers hoor, ben ik bang. Het wordt eerder treuren in die sneue Koopgoot van ze. Ik zweer het je. Gio pisboos natuurlijk. Die was niet te genieten. Kanonnen, wat een off day had dat Feyenoord zeg. En dan komt volgende week wederom Ajax op visite. Pff. Nou ja, het is in ieder geval spannend aan de top van de Eredivisie. Daarna was het de beurt aan de kraker van het weekend: Heerenveen-Cambuur. Riepen we met zijn allen "IT GIET OAN!" Werd het Friese volkslied nog gespeeld. Het was weer heerlijk hoor! En wederom een eigen doelpunt hè! Een beetje knullig wordt het wel allemaal. Trouwens dat rugnummer drie moeten ze ook maar eens afschaffen. Ik zeg Veltman, ik zeg Van Beek en ik zeg Dammers. Och, och, och. Maar ja. Uh, Heerenveen won en Cambuur mocht zijn wonden likken. Foppe heeft zich niet laat foppen en gaat nog even door tot de Kerst. Dat is wel zeker. Mooi. Wel. Nou. Dat was dan de Friese Derby effe snel in het kort. Eens kijken wat was er nog meer? Van AZ-NEC heb ik niets kunnen zien. Dus.
KVDVH: Genoeg. Want om te zien hoe de andere potjes zijn afgelopen, kijkt men maar op de teletekstpagina's 818 en 819. Tijd voor anderen dingen nu. Tijd nu voor...
HHKJ: Sorry dat ik je onderbreek. Want tot slot nog even dit. Ja. Moet ik even aan de mensen kwijt.
KVDVH: Wat?
HHKJ: Nou, onze vriend Jose Mourinho blijkt opeens The Not So Happy One, is malle Louistje nog steeds zoekende en dan hebben we natuurlijk deze week ook nog de verschillende Champions- en Europa League balpartijtjes die langskomen. Dat wordt weer genieten dins-, woens- en donderdag. Heb je je toppert alertjes al af?
KVDVH: Toppert alertje. Ik doe er maar eentje deze week. En nee, het is nog niet af. Maar verschijnen doet-ie wel. Daar kun je van op aan. Verklap ik alvast dat het vanaf dinsdagochtend op het blogje zal staan.
HHKJ: Aha, PSV-Wolfsburg dus. Een fijne Champions League pot. Hmm, snap ik wel dat je daar een leuke voorbeschouwing van maakt.
KVDVH: Fijn dat je het snapt, pik. Zeg, we moeten maar eens gaan afsluiten, vind je niet? Genoeg geleuterd. Zeg ik dag tegen jou, zeg ik dag tegen de lezertjes en knal ik er nog snel een heerlijk muziekpareltje tegenaan. Mazzel.
HHKJ: Doei doei, iedereen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten