zondag 20 oktober 2019

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Zo nu en dan word ik een beetje eenzaam. En je komt nooit rond. (Draai je om) zo nu en dan word ik een beetje moe. Van het luisteren naar het geluid van mijn tranen. (Draai je om) zo nu en dan word ik een beetje nerveus. Dat het beste van alle jaren voorbij is gegaan. (Draai je om) zo nu en dan word ik een beetje doodsbang. En dan zie ik de blik in je ogen. (Draai je om, heldere ogen) zo nu en dan val ik uit elkaar. (Draai je om, heldere ogen) zo nu en dan val ik uit elkaar. En ik heb je nu nodig vanavond. Wie ik ook nu nodig heb, zo bedacht het Knulletje van dit fantastische blogje, dat is de kenner van het favoriete spelletje met de bal, wonende op de Betuwe, samen met zijn lieftallige Sofie. Het Knulletje hield op met treuzelen, pakte zijn iPhone 11 van tafel en begon te drukken, te swipen, te, te, te, teveel om te noemen, totdat...

HHKJ: Met de enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior, analist der analisten wanneer het om het spelletje voetbal gaat.
KvdVH: Hansie, geile flierefluiter. Onze razende FOX-reporter die niet weet wanneer-ie live en wanneer-ie niet live op de beeldbuis verschijnt. Dit belletje is live, dat je het weet. Ja ja, daar zijn we weer na een weekje saai interlandvoetbal.
HHKJ: Ik zal je bekennen: ik heb je gemist. Het is echt, het is heus, het is niet gelogen.
KvdVH: Jij vind het fijn om zo af en toe mijn zwoele hese stem te horen?
HHKJ: Ja, zo eerlijk ben ik. Doe ik verder niet moeilijk over.
KvdVH: Om eerlijk te zeggen vond ik het wel fijn zo'n rustig weekendje. Even geen gelul aan mijn kop, even geen stukkie moeten tikken waar verdomme een heuse deadline op zit.
HHKJ: Dus jij hebt mijn stem...
KvdVH: ...die heb ik niet gemist, nee. Maar nu ik je weer spreek voelt het stiekem aangenaam in mijn rechteroor.
HHKJ: Kijk eens aan. Zeg?
KvdVH: Zeg het eens?
HHKJ: Eredivisie doen?
KvdVH: Een prima idee. Op zaterdagavond begonnen we met hekkensluiter RKC dat koploper Ajax op bezoek kreeg.
HHKJ: Waalwijk stond op zijn kop.
KvdVH: Stonden ze dat maar in Waalwijk, had ik kunnen schrijven: Op zaterdagavond begonnen we met koploper RKC dat hekkensluiter Ajax op bezoek kreeg. Niets van dat alles.
HHKJ: Jij spoort echt niet hè?
KvdVH: De NS wel dan? Nou, vooruit. Vertel eens wat over dat potje tussen Waalwijk en Amsterdam.
HHKJ: Ajax speelde duidelijk met de rem erop. Veel invallers aan Amsterdamse zijde. Woensdag wacht immers Chelsea. Champions League. Het was saai wat de Mokumers lieten zien, RKC viel niets te verwijten. Het was plichtmatig, eigenlijk geen reet aan. Het enige vuurwerk moest van buiten het stadion komen. Op de parkeerplaats werden wat illegale pakketjes afgestoken. Oud & Nieuw viel vroeg dit jaar in Waalwijk. De tandjes wat een teringherrie was dat. Stond ook nog het uitvak door Ajax-fakkels in de fik. Afijn, toch werd de klus door Ajax geklaard. Met de hakken over de sloot weliswaar. De Waalwijkers verdienden misschien wel een punt, echter ze blijven nog immer met een schlemielig puntje onderaan de lijst staan.
KvdVH: Gelijktijdig aan de wedstrijd tussen RKC en Ajax speelden AZ en Heerenveen hun potje voetbal.
HHKJ: Deze pot heb ik in samenvatting gezien. Het waren leuke hoogtepunten. Kregen die kaaskoppen gewoon van je kaboem op de kloterik zeg. Had ik niet zien aankomen. Tegen Heerenveen. De Friezen waren on fire. AZ verliest de aansluiting met de top twee, uh herstel, één.
KvdVH: Want Utrecht-PSV, de topper van dit weekeinde, eindigde in...
HHKJ: ...in een overwinning voor de Domstad bewoners. Was met recht een topper. Deze pot. Op papier. Op het veld. Op van alles. Utreg scoorde, PSV deelde uit. Met negen man moesten de lampies de wedstrijd uitspelen. Utrecht drie punten, plus alle respect. De boys van Brommetje voetbalden aanvallend, leuk, speels, noem het frivool.
KvdVH: Is dit een viool of een altviool? Ik vind die twee altijd lastig te onderscheiden.
HHKJ: Kunnen we alsjeblieft doorgaan?
KvdVH: Vitesse ging ook lekker.
HHKJ: Staan nu derde. Of gedeeld tweede. Hoe je het ook wilt noemen. Ze haalden flink uit in Venlo. De Arnhemmers hebben AZ voorbijgestreefd, PSV is achterhaald, wie weet kunnen ze het Ajax nog moeilijk maken.
KvdVH: En tenslotte speelde Feyenoord op zondag zijn balduel tegen Heracles.
HHKJ: Eindelijk speelde Senesi. De man van zeven miljoen. Ik dacht even dat de Rotterdammers een kat in de zak hadden gekocht. Echter deze jonge Argentijn wist die bal in de meeste gevallen naar de juiste kleur te spelen.
KvdVH: En daar was alles mee gezegd. Echt opvallen deed-ie niet. Nee, dan Toornstra. De nete wat een streep was dat. Hij raakte 'm aardig.
HHKJ: Wat schiet je ermee op als Heracles er ook eentje in het netje legt? Feyenoord liep een puntje in op PSV. Laten we het positief bekijken. Voor de Rotterdammers is het te hopen dat dat nieuwe stadion zo spoedig mogelijk komt. Is iedereen tenminste gelijk van zijn Kuipvrees af. Jeetje wat een wanvertoning was het weer. Conclusie? De strijd om de koppositie in het linkerrijtje is door het gelijke spel tegen Heracles gewonnen door Feyenoord. Of zoiets.
KvdVH: Volgende week Ajax-Feyenoord.
HHKJ: Deze jongen doet nu al handenwrijven.
KvdVH: Mooi. Genoeg. Klaar. Hoe de rest van de balpartijen zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Maandagavond schijn je weer bij de heren van Veronica Inside te mogen aanschuiven?
HHKJ: Klopt als een trolleybus. Even de heertjes van de juiste repliek dienen. Vinden ze niet erg. Met hun bek open luisteren ze altijd graag naar de dingen die ik te vertellen heb.
KvdVH: Want jij hebt altijd veel te vertellen?
HHKJ: En altijd kundig. Vooral dat. Zijn ze dol op. Wilfredje, René en ome Johan. Word ik op geselecteerd. Op mijn vakmanschap. Waarom betaal jij altijd mijn factuurtjes? Blijkbaar vertel ik geen onzin, anders had ik dat astronomische bedrag nooit wekelijks op mijn rekening gekregen.
KvdVH: Het blogje wordt zo aardig gevuld ja. Volgende week schijnt er ook weer Europees gebald te worden.
HHKJ: Dins- en woensdag Champions League. Ajax-Chelsea wordt woensdag op de vroege avond gespeeld. Vertrek bijtijds van werk om niets te hoeven missen. Donderdag zullen PSV, Feyenoord en AZ gaan knallen in de Europe League.
KvdVH: Sluiten we af met de muzikale afsluiter van de week.
HHKJ: Ik word er vrolijk van.
KvdVH: Een vrolijke HansieHansie doet mij deugt. Doe de groeten aan Sofie. De mazzel Hansie. Ook namens alle lezertjes.
HHKJ: Kroeskuttie, stelletje laaielichters. Tot volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten