zondag 11 juli 2021

Zo 11 juli 2021 (2)

Toppert alert! Toppert alert! Wie mag zich tronen tot Europees Kampioen voetbal? Op het programma vanavond Italië vs Engeland. Finale EURO 20201 jeweetzelf. Allemaal te zien op voetbalzender NPO1.

21:00 uur: Italië vs Engeland (51)
De apotheose van een schitterend Europees kampioenschap is een affiche waar iedere voetballiefhebber blij van wordt. Engeland ontvangt op vertrouwd terrein Italië. Het gastland tegen de beste ploeg van EURO 202001. Dat de Italianen in de finale staan mag een klein wonder heten na het zien van de halve finale. Door. Het. Oog. Van. De. Naald. Pingels werden beter genomen dan de Spanjaarden die goed tegenspel boden. Dat de Engelsen in de finale staan mag een klein wonder heten na het zien van de halve finale. Door. Het. Oog. Van. De. Naald. Een Makkelie gegeven penalty besliste de wedstrijd waardoor de Denen huiswaarts werden gestuurd. Afijn, deze finale. Italië vs Engeland. We hebben er zin in. Een prachtfinale. We verwachten een epische strijd. Alhoewel we nog geen minuut hebben genoten van het Engelse spel dit toernooi. Iedere voetballiefhebber wil Jack Grealish (Aston Villa) in de basis bij de Engelsen, trainer Gareth Southgate stelt gewoon doodleuk zijn 'Marten de Roons' Declan Rice (West Ham United) en Kalvin Phillips (Leed United) op. Voor de Engelsen maakt het sowieso niet uit wie Southgate opstelt in de basis, voor de Engelsen maakt het sowieso niet uit dat ze ontiegelijk lelijk voetbal spelen, de Engelsen eisen na 55 jaar sowieso een kampioenschap. Het land is in extase. Niet alleen de fans gaan los als ze straks kampioen worden, ook de Delta-variant. Moet iedereen straks verplicht in quarantaine ofzo? De druk van Wembley. Hoe nerveus zijn de Engelsen? Blijven de Italianen koel? In Italië beseft iedereen dat het een zware pot gaat worden. Maar de Squadra Azzurra is een jong en energiek team en men heeft veel vertrouwen in coach en grootheid Roberto Mancini. De Azzurri is het onverslaanbare team. Met de nadruk op team. Kan zomaar de doorslag geven. Al meer dan dertig wedstrijden hebben ze niet verloren!!! Uitroepteken, uitroepteken en nog een uitroepteken ja. Italianen hebben alleen de pech dat de finale wordt gespeeld in Engeland. Want ook die twaalfde man kan zomaar de doorslag geven. In het Londense Wembley-stadion worden vanavond ongeveer zestigduizend mensen verwacht, maar weinig van hen zullen Italianen zijn. En toch, toch zijn de azuurblauwen nog steeds licht favoriet in onze ogen. Maar ja, finale. Een wedstrijd op zich. Binnenkant paal, buitenkant paal. Onderkant lat, bovenkant lat. Wel of niet buitenspel. Gele kaart, rode kaart. Partij staat onder leiding van onze nationale trots scheidsrechter Björn Kuipers. De enige Nederlander die op dit EK wel goed wist te presteren. Wordt het football is coming home of football is coming to Rome? We gaan het zien. Onze voorspelling? Moeilijk. Na lang wikken en wegen denken wij toch Italië.

Laatste alinea
Laatste alinea alweer. Weet jij wat er te gebeuren staat. Zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie zeven toffe vrouwwezens hoe mooi wil je ze hebben en zie hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie luisterrijke muziekstukjes die je oorlelletjes doen kietelen van plezier. Om alvast in de stemming te komen. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten