zaterdag 3 juli 2021

Za 03 juli 2021

Toppert alert! Toppert alert! Wie gaat door naar de halve finale? EURO 20201 jeweetzelf. Op het programma vanavond twee wedstrijdjes. Allemaal te zien op voetbalzender NPO1.

18:00 uur: Tsjechië vs Denemarken (47)
Tsjechië speelt dus vanavond tegen Denemarken. Daar waar we allemaal dachten dat Oranje het zou opnemen tegen die legopoppen. Zucht. Ach, laat ook maar. Tsjechen staan verdiend in de kwartfinale. Het is een gedisciplineerde ploeg. Kun je van Oranje niet zeggen. Met de prestatie tegen Oranje op zak kunnen de Tsjechen het de Denen heel moeilijk maken. Na een ongelukkige start zitten de Denen nu in de winning mood. Dat hebben ze tegen Wales laten zien. Bij Denemarken zou je denken dat men opgelucht is dat niet Nederland, maar Tsjechië de tegenstander is in de kwartfinale. Niets blijkt minder waar. "We hadden veel liever tegen Nederland gespeeld want Tsjechië is belachelijk goed." Aldus de Deense bondscoach Kasper Hjulmand. Kortom Oranje was het lachertje van dit EK. Spelers om in de gaten te houden zijn de Tsjechische verdediger Tomáš Holeš (Slavia Praag) en de Deense spits Kasper Dolberg (OGC Nice). De partij zal in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe worden afgewerkt. Onze voorspelling? Uiteindelijk denken wij dat de Denen doorgaan.

21:00 uur: Oekraïne vs Engeland (48)
De slechtste beste nummer drie staat in de kwartfinale. Oekraïne. In de achtste finale werd Zweden (dat zich al had verzoend met een penaltyloterij) diep in de blessuretijd van de verlenging naar huis gestuurd. Oekraïne, het voetballand dat Oranje in de de groepsfase bijna een valse start bezorgde, mag het nu gaan opnemen tegen Engeland. En ze hebben een kans. Die Oostblokkers. Deze pot wordt namelijk niet gespeeld op de Engelse thuishaven Wembley maar de partij wordt op neutraal terrein in Rome afgewerkt. Echter ze moeten het wel stellen zonder Artem Besedin die na de horrortackle tegen Zweden is uitgevoetbald op dit EK. De mannen van Gareth Southgate maakten een einde aan 55 jaar pijn door afgelopen maandag Duitsland op het hakblok te leggen. Een einde aan een Duitse nachtmerrie werd zo gemaakt. Echter de grote vraag is nu hoe de Engelsen zich zullen tonen op onbekend gebied. Het thuisvoordeel is weg. Mochten ze vandaag winnen van de Oekraïners spelen ze de halve- en eventueel finale wederom op Wembley. Maar zover is het nog lang niet. Gaat nog een kluif worden hoor om die blauwgele defensie van die Krim-strijders te doen breken. Het is te hopen dat die Engelsen niet zo poepbang spelen als tegen die Duitsers. Toen speelden ze met een defensieve instelling waar geen ruimte is voor sierlijke spelers. Kijk dat Oekraïne poepbang met elf spelers achter de bal speelt dat kun je ze niet kwalijk nemen. Afijn, hoop doet leven niet waar? Wel waar! Wij gaan extra letten op de Oekraïense middenvelder Roeslan Malinovski (Atalanta Bergamo) en de Engelse publiekslieveling plus offensieve middenvelder Jack Grealish (Aston Villa) mocht laatstgenoemde in de basis staan. Afijn, onze voorspelling? En toch denken wij dat die eilandbewoners het gaan redden.

Laatste alinea
Laatste alinea alweer. Weet jij wat er te gebeuren staat. Zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie fantastische dames wel of niet gevaccineerd en zie hoor DAARRR, DAARR, en DAARR drie sprankelende muziekstukje die het smeer uit je oortjes doet trillen. Om alvast in de stemming te komen. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten