zondag 17 mei 2015

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Jawel. De strijd om plek drie zal op de laatste speeldag van de Eredivisie gaan losbarsten. Wie mag voorronde Europa League ballen doen? PEC Zwolle-Feyenoord, Excelsior-AZ en Vitesse-FC Utrecht zijn de potjes waar het om zal gaan vanmiddag. Met een stand die er als volgt uit ziet. Balpartijtjes zijn te zien op de verschillende FOX betaalkanaaltjes of je kiest voor het speciale schakelkanaal dat de zender zal gebruiken om de balpartijtjes al zappend te tonen. Heb je die FOX-bende echter niet dan kan deze stream wellicht uitkomst bieden. Of je luistert naar Langs de Lijn. Kan allemaal. Vanaf 14:30 uur. Gokken doe je weer daarrr. Gaan we het je nu even allemaal van je uitleggen doen. Voor diegene die het spoor een beetje bijster zijn. Want hoe staan de zaken er precies voor?

PEC Zwolle-Feyenoord
Weten de Rotterdammers vandaag te winnen van PEC Zwolle dan maakt het allemaal geen tiethaar meer uit wat Vitesse en AZ zullen doen. Bij winst zal Feyenoord gewoon de derde plek opeisen en rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor Europa League voetbal. Echter gezien hun staat van voetballen hedentendage kun je hier niet zomaar vanuit gaan. Plek vier of vijf, of te wel extra play-off potjes voor ballieballie doen in de Europa League, staat immers op de loer. Play-off potjes, hetgeen waar PEC Zwolle zich relax op kan gaan focussen. Grote vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar sluitpost Warner Hahn zal zijn. De doorgaans fantastische Zwolle keeper mag volgend seizoen weer op het bankie bij de havenpikkies plaatsnemen dus wie weet wat voor gladde handschoentjes meneertje vandaag aan heeft. En het kan zomaar het laatste potje van Fredje Rutten bij Feyenoord zijn. Deze partij. Hoe graag willen de spelertjes van hem af? Worden die Rotterdammers derde dan kan het handenschudden met Fredje gaan beginnen, eindigen die 010-gassies vierde of vijfde zit je toch nog mooi vier potjes aan die rare slisblaak vast. Of sodemieteren Van Geel en Gudde het slissenbekje er dan sowieso uit? Als Feyenoord geen derde weet te worden. Dat Van Brockhorst en Van Gastel alvast mogen gaan oefenen. Tijdens de play-off potjes. Je weet het niet. We gaan het meemaken.

Excelsior-AZ
Mocht Feyenoord punten morsen in Zwolle en AZ wint die pot tegen Excelsior dan zullen de Alkmaarders als derde eindigen en rechtstreeks Europa in mogen. Maar zo ver is het nog niet. Ten eerste zijn Brommetje en Bassie dus afhankelijk van het resultaat van de Rotterdammers uit Zuid en ten tweede mag het cluppie uit het Rotterdamse Kralingen niet worden onderschat. Dachten die kaaskoppen in 2007 mooi even die schaal mee naar Alkmaar te nemen, bleken die taaie Woudenstein-boys gewoon even roet in het eten te gooien zeg. Weg titel. Nu is het wel zo dat Excelsior op deze laatste speeldag voor zijn kat zijn kutje voetbalt, daar het ploegje al zeker is van een voortbestaan in de Eredivisie. Plus er dienen punten gescoord te worden voor de Fair Play cup. Lees geen gele- en rode kaarten ontvangen en wees verder maar poeslief voor je tegenstander. Echt. Hoe onnozel wil je het hebben? Excelsior staat namelijk poepie hoog op de ranglijst hieromtrent. En dus wellicht ook Europa League ballieballie voor de Kralingen-gassies. En ja, dan kun je er geheid op rekenen dat ze als wijven dat veld opgaan. Van de mafketel mesjogge Henkie dat ze wel niet zijn daar bij de UEFA (en KNVB). Om het liefste jongetje van de klas, ook al hebben ze aangetoond eigenlijk niet mee te kunnen met de grote jongens, zomaar gratis en voor niets een EL-ticket te gunnen. Hoe maf ben je dan? Maar ja, we gaan het zien. Er kan in ieder geval frank en vrij gevoetbald worden door de Rotterdammertjes. En AZ? AZ moet.

Vitesse-FC Utrecht
Stel Feyenoord morst punten. En stel, laten we voor de verandering eens gek doen, AZ morst ook punten. En die Arnhemmers winnen in een stampvol GelreDome (hihi) van FC Utrecht! Pff, wat een scenario zou dat zijn zeg. Komen die gassies van dat Hollywood aan de Rijn toch maar mooi op dat derde plekkie te staan. En waarom ook niet? Vitesse verkeert momenteel in bloedvorm. Een spetterende overwinning voor de Arnhemmers sluiten we daarom niet uit. Dus wie weet. Mochten Feyenoord en AZ een slechte dag hebben. Gna. De bal is rond. Zoals je weet. Evenals de kont van Kim Kardashian. Zoals je immers ook al weet. Dat laatste slaat nergens op, maar wat kan jou dat schelen. Dikke duhuh!

Genoeg geouwekeuveld. Tijd nu voor de vijf heerlijke dames die zich vandaag voor ons zullen presenteren. Zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR. Hoe lekker wil je het hebben? Knallen we er ook nog wat muziekpareltjes tegenaan. Eens kijken. Ja gevonden. Zie weer DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR. En nu maar wachten tot het 14:30 uur is. Gaan we fijn foebele kijken/luisteren doen en van die dingetjes. Onder het genot van een heerlijk koud biertje. En een vette hap. Laat de zon maar schijnen. Op deze laatste competitiedag. Wat een feest gaat dit weer worden! Kroeskuttie. Whoehoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten