zondag 17 mei 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: Gaan we nu eens fijn bellen met? Want? Voetbal. Analyse. En aan wie kunnen we dat beter vragen dan aan HansieHansie van de van Pikkenstijn. Dus.
HHKJ: Met HansieHansie.
KvdVH: Ha, daar zul je hem hebben. Laat ik voor de verandering eens gelijk met de deur in huis vallen. Eredivisie. Feyenoord verliest en wordt vierde.
HHKJ: En AZ wordt derde. En ze verdienen het ook. Die Alkmaarders. Hadden Feyenoord en Vitesse maar beter hun best moeten doen dit seizoen. Tja. Feyenoord dat met 3-0 van PEC Zwolle op den poeperd krijgt en daardoor play-offs moet ballen. Zo. Uh... trouwens geen intro dit keer? Normaal doe je altijd zo'n ellenlange intro. Om de boel wat op te hitsen. Hoezo vandaag niet?
KvdVH: Het kan niet altijd feest zijn. Toch?
HHKJ: Dat is waar. Laat ik verder gaan met waar ik mee bezig was. Waar was ik eigenlijk mee bezig?
KvdVH: De derde plek. AZ. En Feyenoord en Vitesse pissen naast de boot. Uh, wat zeg ik? Vissen. Ha, ik met mijn pissen. Zal wat zijn zeg als ze gaan pissen naast de boot. Wordt alleen maar een smerige bende in dat water, nietwaar? Naast de pot pissen. Ook zo vies. Of naast het net vissen. Kan allemaal. Feyenoord en Vitesse hebben dat gedaan. Vissen. Naast de boot. Of naast het net. AZ Retteketet.
HHKJ: Juist ja. Zeg. Wat mij gisteren overkomt. Ik liep over straat. Lopen er een manke en een stotteraar voor me. Zegt die stotteraar opeens tegen die manke: "Wee, wee, weet jij hoe hoe hoe jij van dat manke lo lo lopen af kan ko ko komen?" Die manke keek die storreraar raar aan en zei: "Vertel, hoe dan?" Waarop die stotteraar antwoordde: "Dan dan dan moet je met je ene been op op op de stoe stoe stoep gaan lo lo lopen en met je an an andere been op op op de strrr strrr strrraat." Die manke keek een beetje pissig naar die storreraar en zei: "En weet jij hoe je van dat stotteren kan afkomen?" "Nnnn nnn nnn nnnou?" stotterde de stotteraar hoopvol. Waarop die manke zei: "Je moet gewoon je bek dicht houwe." Ha, echt gebeurd. Gisteren. Op straat. Vlak voor me. Maar waren we? Feyenoord en Vitesse pissen naast de boot. Nee vissen. Jij met je pissen. Ik moet nodig pissen. Dat dan weer wel, dus laten we opschieten. Fredje Rutten kan aftaaien. Van je zwaai zwaai en tot nooit meer in Rotterdam. Bronckhorst en Van Gastel zullen de play-offs nu toch zeker wel doen? Gekkigheid. Feyenoord en Vitesse mogen het in eerste instantie gaan opnemen tegen Heerenveen en PEC Zwolle. Verder was alles al beslist. Dordrecht gedegradeerd. NAC en Go Ahead Eagles spelen nacompetitie. Groningen heeft de beker gewonnen. En PSV is kampioen. Klaar. Grote strik eromheen en inpakken maar dat Eredivisie seizoen 2014/2015. Wat jij?
KvdVH: Wat ik? Genoeg geleuterd pikkebaas. Tijd voor de muzikale afsluiter vind je niet?
HHKJ: Ja, vind ik ook. Het schuim druipt uit mijn bek van het gelul van zoƫven.
KvdVH: Komt-ie dan. Die steengeile muziekkneiter van een jewelste. Wel, was dit het dan. Het was me een genoegen je iedere week te spreken, pik. Dat gaan we volgend seizoen zeker voortzetten.
HHKJ: En de play-offs en nacompetitie dan? Je kan me bellen hoor?
KvdVH: Moeten we die ook bespreken dan?
HHKJ: Waarom niet?
KvdVH: Daar moet ik nog over na gaan denken hoor. We gaan het zien. In ieder geval tot volgend seizoen.
HHKJ: Volgend seizoen ben ik weer van de partij. Je kan me bellen wanneer je dat wilt. Je hebt mijn nummer.
KvdVH: Fijn om te weten. Wel. Tot ziens dan maar weer. De mazzel. En dat geldt voor iedereen die dit leest.
HHKJ: Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten