vrijdag 7 oktober 2016

Toppert alert!

Toppert alert! Toppert alert! WK-kwalificatiepotje tussen Nederland en Wit Rusland voor je ponem oh ja. Locatie de Rotterdamse Kuip dit keer. De balbende is vanaf 20:00 uur te volgen via NPO3, eerst wat voorafgelul en dan om 20:45 uur zal het snerpende geluid van het scheidsrechterfluitje klinken. Eventuele stream voor als je die nodig hebt is hierrr wel ergens tussen te vinden. Zo niet, vette pech.

Zojuist belde een vriend van me op en die vroeg: zeg Knulletje van de VoetbalHumor.com heb je misschien zin om te zuipen? Ik zei: ja ik heb wel zin om te zuipen, en dus drukte ik op het rode knopje van mijn mobiele, verbrak de verbinding en pakte een heerlijk koud biertje uit de koelkast en begon te zuipen. Belde die vriend wederom op. Hij zei: wat doe je nou man, zomaar de verbinding tussen ons twee verbreken? Ik zei: ja duhuh, ik ben aan het zuipen. Lekkere koude biertjes uit de koelkast enzo. En ik dan, gilde die vriend door de telefoon. Ik zei: ja weet ik veel. Ik zei: als je koude biertjes in de koelkast hebt liggen zou ik als ik jou was er ook maar een paar opentrekken om zo dat goudgele vocht lekker door die aderen van je te laten stromen. Oh zei-ie, oh. Ik zei: heb je nog meer want ik ben wel toe aan een volgend biertje. Hij zei: nou ik wilde je eigenlijk vra... Afijn dus ik verbrak die verbinding en pakte wederom een lekker koud biertje uit die koelkast. Gaat weer die verdomde telefoon. Waarom ik toch steeds die verbinding verbrak. Ik zei: nou ja uh, ik heb trek in een koud biertje en dan pak ik er eentje uit de koelkast waar al die biertjes van me liggen die ik van de week gekocht heb. Of ik niet een biertje uit de koelkast kan pakken met de telefoon aan mijn oor. Waarom zou ik dat doen? Trouwens bier drinken en praten tegelijk krijg je rotzooi van. Ja dat was ook wel weer zo. Hij zei: ga je vanavond misschien nog Nederland-Wit Rusland kijken ofzo? Misschien wel, antwoordde ik, maar dan wil ik mezelf wel eerst flink even indrinken want jeweetzelf. Ikweetzelf, zei hij. Ik verbrak de verbinding want het biertje in mijn handen was leeg en het was tijd voor een nieuwe. Ik opende de koelkast, pakte een nieuw koud biertje, opende het, bracht het naar mijn mond. Weer die kuttelefoon. Zou ik 'm laten rinkelen of wat? Eerst een slokje en nog maar een slokje en rinkelen dat het rinkelen deed ondertussen. Pff. Waar ik Nederland-Wit Rusland ging kijken zei hij, toen ik opnam. Nou gewoon thuis. En met wie dan, vroeg hij geinteresseerd. Met mijn vrienden, zei ik zuchtend. En ik dan, klonk het nogal sneu door die telefoon? Wat nou en jij dan? Ik ga ballieballie koekeloeren doen met mijn goudgele vriendjes en stuk voor stuk gieren we het uit. Ik ga het verdomme op een zuipen zetten zodat ik lam aan die wedstrijd ga beginnen ja. Wie weet of ik Jeffrey Bruma plots een wereldverdediger ga vinden, wie weet of ik zomaar spontaan in ga zien dat Quincy Promes een toffe linksbuiten is die iedereen en zijn moeder voorbij slalomt en van die puike voorzetten geeft, wie weet of ik Joel Veltman zomaar zijn mannetje zie dekken en wie weet wat ik allemaal van dit Oranje ga vinden sowieso. Dat Danny Blind bijvoorbeeld een wereldcoach is met zijn tactische ingevingen en technische praat van zus en zo en bla bla bla en ondertussen ik maar van die biertjes naar binnen keilen als een malle. Ik hoorde een toon in mijn oor die me deed vermoeden dat de verbinding was verbroken. Ik keek naar het lege flesje in mijn hand, borg het op in het krat dat op zijn statiegeld stond te wachten, opende de deur van de koelkast en greep nog maar eens naar zo'n fijne gele rakker. De tering mensen. Vanavond Fredje Grim op de bank naast Danny Blind. Je zal er zowaar alcoholist van gaan worden.

Tijd nu voor wat ontspanning zoals jullie gewend zijn in de laatste alinea van een toppert alertje. Goh, zijn we dan al bij de laatste alinea beland? Ja we zijn alweer bij de laatste alinea beland ja. De tijd gaat snel, hoor de wijzertjes eens tikken, voor je het weet zijn er zo weer dertig seconden voorbij. Welnu, vijf spannende hete hertjes voor je uitgezocht zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR. Vijf klinkende muziekpareltjes van dat YouTube kanaal weten te vissen zie weer DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR. Het kan niet op. Hup Holland hup. Laat de leeuw niet... ach flikker allemaal op. Het Knulletje van het fijne blogje liep naar zijn koelkast en...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten