zondag 19 februari 2017

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

Als ik verdriet heb of als ik ongelukkig ben. Dan wil ik het liefste verdwijnen in de nacht. In moeilijke tijden of als er niets meer valt te doen. Niet wetende dat er iets gebeuren zal. Onverwacht. Maar vandaag was er niets onverwachts. De mobiele lag op het tafeltje voor het grijpen en dus pakte het Knulletje van het fijne blogje zijn handige apparaatje en begon te swipen en te drukken als een bezetene totdat...

HHKJ: Met HandieHansie uw enige...
KvdVH: ... echte paardenlul die zegt verstand van voetbal te hebben. Jaja, nu weten we het wel.
HHKJ: Wil je dat ik gelijk weer die telefoon op de haak gooi ofzo? Stuk snot uit je schoonmoeders neus die je d'r bent.
KvdVH: Sorry Hansie, mijn welgemeende excuses. Ik ben een beetje opvliegerig vandaag.
HHKJ: Zeker met je verkeerde been uit bed gestapt?
KvdVH: Nu je het zegt, dat zal het zijn. Normaal stap ik altijd via die ene kant dat bed uit echter vanochtend deed ik dat via die andere kant. Vraag me niet waarom, ik zou het begot niet weten.
HHKJ: Waarom?
KvdVH: Zullen we het over de balpartijtjes gaan hebben, wijsneus.
HHKJ: Zo was er zaterdagavond de wedstrijd PSV-NEC.
KvdVH: Wie zegt of ik daarmee wil beginnen?
HHKJ: Ik. Chronologische volgorde. En ben je het er niet mee eens dan bel je Jan van Halst of Arno Vermeulen maar op.
KvdVH: Bij nader inzien ben ik voor chronologische volgorde. Je zal toch zo'n witte chinees aan de telefoon krijgen zeg.
HHKJ: Of zo'n kale biljartbal met de ziekte van Hedel.
KvdVH: Meer haar op je zak dan op je schedel.
HHKJ: Hahaha, precies. Nou, zal ik dan maar gewoon verder gaan?
KvdVH: PSV-NEC. Ik ben reuze benieuwd. Vertel.
HHKJ: De Eindhovenaren pakte de volle winst. Vraag niet hoe maar de drie punten zitten weer in de knip. NEC maakte het de boertjes nog knap lastig. Als PSV volgende week zo speelt tegen Feyenoord dan wacht ze een afstraffing in De Kuip. Echt. Worden ze onder de voet gelopen. Zou zomaar de 10-0 rekening van destijds kunnen worden rechtgezet.
KvdVH: Overdrijven is ook een kunst.
HHKJ: Bij wijze van spreken. 10-0 zal het niet zo snel worden. Maar let op. PSV speelt moeizaam zijn potjes, Feyenoord daarentegen.
KvdVH: Feyenoord komt straks aan bod. Eerst hadden we op zondag de klapperrrr van de week. Het potje Vitesse-Ajax.
HHKJ: Met aankoop David Neres op de tribune. Brak Klaassen de ban. Wie anders? De zoveelste keer dit seizoen. En die Amsterdamse supporters maar de hele tijd zeiken op die gast. Man, die gozer zorgt er voor dat je cluppie nog immer meedoet om het kampioenschap. Die moet je omarmen. Vertroetelen. Wat een klasbak zeg.
KvdVH: Nog meer?
HHKJ: Dat knotje van die Traore. Als je er een ei oplegt blijft-ie liggen. Echt. Zo sloom als hij speelde. Laat gewoon die Kluivert in de basis beginnen joh. Verder was Vitesse-Ajax een rukpartij. Het was wel spannend hoor, daar niet van, maar ik had er toch iets meer van verwacht.
KvdVH: Hoe zei je dat nou daarnet? PSV speelt moeizaam zijn potjes, Feyenoord daarentegen. Nou, Feyenoord en hekkensluiters. Remember Go Ahead uit. Man, man, man, dit moet een keer fout gaan hoor. ADO-Feyenoord. It's all yours.
HHKJ: Tja, en Gio kon Michiel Kramer ook niet inbrengen. Al zat hij ook deze keer weer op de bank. Echter dit keer met een pilsje en een zakkie chips in zijn klauwen. Maar ook al was het de zoveelste zaadpot van het slecht spelende Feyenoord, gewonnen werd er wel. King Karim was de naam. En Brad Jones. Laten we de ballenvangert niet vergeten. Heeft ook deze keer weer punten voor de Rotterdammers gewonnen.
KvdVH: En klaar is Kees. Ik bedoel natuurlijk Hansie. Hoe de rest van de potjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. En maandagavond ben je weer van de partij. Is het niet is het wel?
HHKJ: Je bedoelt dat ik weer gezellig tussen mijn vrienden van Voetbal Inside mag aanschuiven. Yes. Beetje over het favoriete spelletje ouwehoeren, maar vooral veel ordinair lullen over ditjes en datjes en kutjes en piemeltjes en meer van dat soort geile praat.
KvdVH: Het is net een voetbalkantine dat Voetbal Inside.
HHKJ: Van de van juistem. Potje bier erbij, balletje mayo, broodje kroket en verder een beetje lukraak uit je nek zwammen tot je een ons weegt. Ha. En deze week ook weer het nodige Champions League geweld op het beeldbuisje. Het kan niet op.
KvdVH: Daar waar de kampioen van de Eredivisie straks eerst voorronde potjes moet gaan voetballen om ├╝berhaupt mee te mogen doen.
HHKJ: Het wordt lastig, het wordt lastig. Maar uh, ook deze week weer toppert alerts op het blogje?
KvdVH: Deze keer sla ik over.
HHKJ: Hoezo dat?
KvdVH: Het zijn niet echt toppert alert waardige wedstrijdjes vind ik. Van die doordeweekse teletekstwedstrijden. Ik ga wel kijken hoor, daar niet van.
HHKJ: Jammer ik kijk er altijd naar uit, naar die toppert alertjes van jou.
KvdVH: Als ik jou was zou ik sowieso uitkijken. Eerst naar links, dan naar rechts en vervolgens nogmaals naar links. Volgende week Feyenoord-PSV. Kun je weer een genotsmakende toppert alert verwachten. Afgesproken?
HHKJ: Afgesproken.
KvdVH: Mooi. Wel, we gaan het weer meemaken met zijn allen.
HHKJ: Doe je nog iets aan carnaval?
KvdVH: Uh nee, ik ben van boven de rivieren dus dat carnavalsfeest gaat aan mij voorbij. Misschien dat ik er nog iets op het blogje meedoe, maar daar ben ik nog niet helemaal uit.
HHKJ: Desalnietemin wens ik je een fijne week.
KvdVH: Dank je wel. Voor jou hetzelfde. Trouwens, dat carnaval is toch pas volgende week?
HHKJ: Potverdomme nu je het zegt. Ga ik snel dat clownspak weer uitrekken. Mazzel.
KvdVH: Okee. Nou, dan houden we er nu maar mee op hier in huize Voetbalhumor.com. De groeten. Oeps. Bijna vergeten. Knal ik er nog even snel de heerlijke muziekkneiter van de week tegenaan. Van je hatsikidee. Ook weer gebeurd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten