zondag 30 april 2017

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Vette KNVB bekerfinale AZ-Vitesse voor je moeliemoelie vandaag. 18:00 uur aftrap, vanaf 17:00 uur begint de voorbeschouwing. Allemaal te zien op voetbalcampingzender SBS6. Of via betaalkanaaltje FOXSports (waar de voorbeschouwing al om 16:00 uur begint) als je een abbo hebt. Of via de illegale stream mocht je die nodig hebben. Of via radio 1 Langs de Lijn indien je radio spannender vindt. Blablabla. Of je zoekt het lekker uit.

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. De dag van de KNVB bekerfinale. De wedstrijd die over drie weken gespeeld had moeten worden. Want waarom in godsnaam een bekerfinale tijdens het lopende seizoen afhandelen? Doe net zoals in Engeland en wacht tot de competitie is afgelopen. Een stuk spannender. Om een waardige apotheose zodoende te verkrijgen. Maar dit terzijde. Afijn, AZ-Vitesse. De twee cupfighters die het vandaag gaan uitmaken. Een doodsaaie bekerfinale lonkt. Beide ploegjes willen namelijk maar al te graag die dennenappel omhooghouden, echter zijn te bang om gehuld in een sneue badjas richting catacomben af te druipen. Verliezen is gewoonweg geen optie. Met Mister Vitesse op de bank bij AZ. Hebben we het natuurlijk over trainertje John van den Brom. Wil zijn oude ploegje graag een hak zetten hoor. Met behoudend voetbal. En Vitesse dan? Een club met al 125 jaar geen prijs. Zolang ze verdomme bestaan. Het wordt nu wel eens tijd voor de Arnhemmers. Een prijs. Henkie Fraser doet de deur op slot. Van de verdediging. Geloof ons nou maar. Het is heus.

"Wel potverdomme redactie voetbalhumor.com," hoor ik jullie lezertjes nu denken, "die toppert alertjes van jullie zijn toch om de boel ietwat te enthousiasmeren? Waarom dan toch dat cynische gelul de hele tijd? Kop op, een beetje positiever graag. We willen met vol goede moed die pot ingaan. Hup, hup, even opnieuw graag beginnen met dit toppertje alertje van lik me vestje."

Hmm, daar hebben jullie lezertjes een punt. Dus. Even opnieuw. Zoals gevraagdeist. Dit toppert alertje. Zit je klaar? Gaat-ie dan. Spektakel mensen. De liederen zullen schallen in de Kuip. Van 'AZ, Retteketet' tot aan 'De Rijn, de fles, de hoeren, en Vites.' Zometeen. AZ-Vitesse op het programma. Bekerfinale om van te smullen zo lekker. Alkmaar vs Arnhem. AA. Echter dat slappe energiedrankje gaan we niet zuipen vandaag. Nope. Vandaag wordt alleen maar bier in ons keeltje gegoten. Redactie doet nu even handenwrijven. Dit jaar eens geen ploegje uit de traditionele top drie maar twee strijders van jewelste die het mogen gaan uitmaken. De huidige nummer vijf tegen de huidige nummer zes in de Eredivisie. Boe. Lekker belangrijk die stand. Het is vandaag ja of nee. Wie oh wie mag die dennenappel straks omhooghouden? Na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord betekent verlengen. Met aansluitend eventueel strafschoppen. Totdat het duel is beslist. Dat wordt de gehele zondagavond genieten. Weet Woutje Weghorst het net te vinden? Knalt Ricky van Wolfswinkel dat leer er in misschien? Zou Freddy Friday als invaller zomaar op een zorgloze zondag die ballen als kokosnoten de touwen in kunnen rammen? Verkeert smaakmaker Lewis Baker nog immer in een blakende vorm? Whoehoe! Vragen, vragen, waarop we straks een antwoord zullen krijgen. We gaan het zien. Deze wedstrijd. Dit schouwspel. Deze voorstelling.

Laatste alinea alweer. En dus? Zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf bloedmooie pareltjes die jazeker wel bekerfinale waardig zijn. Struinen we ook nog even dat YouTube kanaaltje voor je af om zie DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR vijf klinkende muziekdeuntjes voor je op te zoeken. Gevonden. Maar dat had je al door. Wij gaan dadelijk een vette pizza bestellen. Een pizza met artisjokken hartjes maar dan zonder de artisjokken hartjes. Het gaat om de smaak mensen. Dat je het weet. Heb een fijne voetbalavond. Wij gaan foebele koekeloeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten