zondag 15 juli 2018

Zo 15 juli 2018

Toppert alert! Toppert alert! Wie wordt de nieuwe wereldkampioen? De finale betreffende het WK 2018 toernooitje alweer. Heb je er ook zo'n zin in alhoewel Oranje niet mee mag doen omdat... ach je weet zelf.

17:00 uur: Frankrijk-Kroatië (#64)
Het grote Frankrijk en het piepkleine Kroatië strijden vandaag om de wereldbeker. Beide landen troffen elkaar twintig jaar geleden ook al op een wereldkampioenschap. In 1998 stonden beide teams tegenover elkaar in de halve finale. Frankrijk won, won uiteindelijk ook de wereldtitel en Kroatië moest het doen met brons omdat Oranje geen zin had in het nutteloze potje om plek drie en vier. Dat Les Blues als favoriet van start gaat mag geen verrassing heten, de Kockasti (de geblokten) beginnen als outsider. Want David tegen Goliath. Op het veld straks alleen maar sterren. Aan Franse zijde revelatie Mbappé, fenomeen Griezmann, de meesterlijke Pogba en het oermens Kanté versus stilist Modric, strateeg Rakitic, de magistrale Perišic en rouwdouwer Mandžukic aan Kroatische kant. Vergeten we gemakshalve om die andere veertien virtuozen te noemen. Wie schrijft vandaag voetbalgeschiedenis? Weten de Fransen voor de tweede maal de felbegeerde beker te pakken of grijpen de Balkanboys direct hun kans in hun eerste WK-finale? Och man. Deze pot. Het kwijl loopt al langs onze kinnetjes. Twinkelende oogjes zijn zichtbaar als we in de spiegel kijken. Tintelende teentjes en prikkelende vingertjes. Een kriebelende buik. Van die dingen. Jawel. Onze voorspelling: wij hopen stiekem op de Kroaten want hun spel oogt mooier dan hetgeen bondscoach Deschamps zijn Franse kereltjes opdraagt. Echter wij denken dat drie verlengingen iets teveel van het goede zal zijn, een dagje minder rust in het nadeel werkt, plus dat de wonderschone selectie van de Fransen het uiteindelijk gaan volbrengen met oerlelijk schijtbakkenvoetbal. Frankrijk wint de titel. Na Quatorze Juillet zal het ook op Quinze Juillet feest zijn in de Franse steden. Dat is onze prognose. Maar wie zijn wij? Voetbalhumor.com. Hebben wij er verstand van? Nee, zie onze ranking in de verschillende voetbalpoules. Afijn, genoeg geschreven, genoeg voorbeschouwd. Frankrijk-Kroatië. Wij gaan foebele koekeloeren mensen! Heb plezier.

Tot slot
Vijf heerlijke damesvarianten zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR en vijf oortintelende muziekpareltjes zie DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR. Om de dag mee door te komen. Omdat het kan. De ballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten