zondag 25 november 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Het begint me te dagen. Met de radio aan wacht ik op licht. Ik zie mezelf in de spiegel. En ik wil alles anders, een ander gezicht. Dit is toch geen leven. In wat een puinhoop leef ik hier. Er moet iets gebeuren. Schoonheid neem me weg van hier. Want er kan geen vuur zijn. Er kan geen vuur zijn zonder vonken. Kom me halen. Dan gaan we dansen in het don. Het Knulletje knipperde met zijn ogen. Maak verdomme je zinnen af als je een liedje zingt. Het Knulletje schudde met zijn hoofd. Wat een nare droom weer. Hij zag zijn iPhone X op tafel liggen en bedacht zich geen moment. Even het orakel van de Betuwe bellen. De wedstrijdjes in de Eredivisie waren immers gespeeld. Hij drukte op het groene knopje, hoorde aan de andere kant een telefoon overgaan, totdat...

HHKJ: Met de enige echte...
KvdVH: HansieHansie van de Kraayenkeutel Junior de allesweter betreffende het leukste balspelletje hier op aard van je blablabla.
HHKJ: Jij ook een van harte welkom. Zeg, zou ik eerst een klein mopje mogen vertellen voordat we losbarsten over al dat voetbalgeweld?
KvdVH: Ga je goddelijke gang.
HHKJ: Twee oude mensen doen aan orale seks. Zegt die man: "luister, ik hou het niet meer uit het stinkt zo erg!" Zegt die vrouw: "dat komt door mijn artrose." Hij zegt: "wat heeft artrose nou in hemelsnaam met je kut te maken."
KvdVH: Ja, ik snap 'm ook niet.
HHKJ: Zegt ze: "ik kan door de artrose mijn reet niet meer afvegen."
KvdVH: Oh, op die fiets. Gadver, wat een vies mopje Hansie. Doe even een slokje water om je mond te spoelen gaan we het nu verder hebben over de Eredivisie balwedstrijdjes die zijn gespeeld afgelopen weekend.
HHKJ: Lijkt me een goed plan. Eens kijken.
KvdVH: Eens kijken, ja. Op zaterdagavond hadden we NAC-Ajax. Laten we daar eens mee beginnen.
HHKJ: Het is jouw blogje. NAC-Ajax dus. Bij de Amsterdammers ontbrak Ziyech. Maar ja, Ten Hag en zijn jochies moesten uit bij NAC voetballen dus veel missen deden ze hem niet. De Amsterdammers vergalden ouderwets het avondje NAC. Na de wedstrijd vloeiden het bier in Breda overigens gewoon gulzig de keeltjes in. Winnen of verliezen, zelfs bij een gelijkspel laten die NAC Ratten zich niet kennen.
KvdVH: PSV-Heerenveen. Ook op Saturdaynight. Waarom ik plots Engels ga lullen, I really don't know.
HHKJ: Jouw probleem, niet de mijne. Ik zeg Luuk 'Ibrahimovic' de Jong. PSV was voor het potje nog zonder puntverlies en rarara na het potje tegen de Friezen nog immer zonder puntverlies. 39 uit 13. Echter vanaf volgende week gaat het lastig worden voor de Eindhovenaren.
KvdVH: Volgende week wachten de lampies het krakertje uit tegen Feyenoord, week erna moet Excelsior thuis een makkie zijn, week daarna mogen de slidings ingezet worden op het kunstgras van Heracles en het weekend voor kerst komen de kaaskoppies van AZ op bezoek.
HHKJ: Hmm, zal mij benieuwen of PSV het jaar afsluit met 51 uit 17.
KvdVH: Als dat gebeurt kan de vlag uit in Eindhoven en de platte kar alvast uit de schuur worden gehaald.
HHKJ: Wat jij zegt. Op zondag was het Feyenoord-Groningen.
KvdVH: Juist ja, laten we verder gaan. PSV en Ajax zijn besproken. Feyenoord. Hoe hebben de Rotterdammers het ervan afgebracht? Ik heb wroem wroem Max Verstappen gekeken.
HHKJ: Dan heb jij een goede keuze gemaakt want het was geen ene reet aan wat die Rotterdammers lieten zien. En dat Groningen hielp ook al niet mee, maar niemand die ze dat kwalijk neemt. Een lullige 1-0 winst voor de havenpikkies. Ach ja.
KvdVH: Ach ja. Genoeg. Houden we ermee op met dit nonogezwam. Hoe de andere ploegen hebben gespeeld bekijkt men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Heb je nog leuke plannen voor aanstaande week?
HHKJ: Ik hoef niet naar mijn vrienden van Veronica Inside dus ik kan me helemaal gaan concentreren op het Champions- en Europa League geweld wat ons aanstaande week te wachten staat. Op dinsdag mag Ajax de Sirtaki dansen in Athene en een dag later komt koning Messi op bezoek in Eindhoven. Dat wordt weer smullen.
KvdVH: De toppert alertjes zullen natuurlijk ook dit keer verschijnen.
HHKJ: Ik kan niet wachten. Je raakt er altijd zo van in de stemming van die ophitsige verhaaltjes op zo'n wedstrijddag.
KvdVH: Is het nu tijd voor de muzikale afsluiter van de dag. Wat te...
HHKJ: Is het babbeltje nu al voorbij?
KvdVH: Wat te denken van deze. Helaas Hansie, aan al het leuke komt een eind. Het was me weer een genoegen. Spreek je volgende week.
HHKJ: Het genoegen was wederzijds. Hoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten