donderdag 13 augustus 2020

Topper alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Kwartfinale Champions League tussen Leipzig en Atletico op teevee vanavond. Place to be Lisabon, het Estádio José Alvalade, thuishaven van Sporting Lissabon om precies te zijn. Balpartij is te zien op voetbalzendertje SBS6 Ziggo Sport inclusief voor- en nabeschouwingen. Vanaf halfnegen kan er worden ingeschakeld en pas laat tegen middernacht kan er op het rode knopje van de afstandsbediening worden gedrukt.

Tot nu toe speelt Leipzig een erg sterk toernooi. Het eindigde als nummer één in groep G, waarin het Olympique Lyon, Benfica en Zenit Sint-Petersburg achter zich liet. Na de groepsfase lootte de Duitse club een lastige tegenstander, namelijk Tottenham Hotspur. Ook dit bleek geen probleem voor de Oost-Duitsers, zowel uit als thuis werd de Spurs te kakken gezet. De kans is groot dat het tegen Atletico moeizamer gaat. De Madrilenen zijn een stugge ploeg en de Red Bulls van Leipzig zijn ook nog eens torhunter Timo Werner kwijt. Auf wiedersehen nach Chelsea. Atletico Madrid heeft in de laatste jaren vaker laten zien dat het ver kan komen in de Champions League. Dit jaar eindigde het op de tweede plaats in de groepsfase, want Juventus was de beste van groep D. De club uit Madrid was echter nooit in gevaar. Het eindigde ruim boven Bayer Leverkussen en Lokomotiv Moskou. In de achtste finale stond Atletico Madrid gelijk voor een moeilijke klus, want het moest aantreden tegen de Champions League-winnaar van vorig jaar. De verwachting was dat Liverpool door zou gaan, maar nee. Thuis wonnen de Madrilenen met 1-0 en in Engeland bleek het na 90 minuten voetbal 1-0 voor Liverpool, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In deze verlenging werd flink gescoord. Vooral door Atletico. En nu dus Leipzig vs Atletico. Winnaar speelt dinsdag tegen PSG. Bij Leipzig twee blessuregevallen (Poulsen en Konaté), bij Atletico twee coronagevallen (Correa en Vrsaljko) die momenteel in quarantaine zitten. Onze voorspelling? Een gelijkspelletje en uiteindelijk zal de Simeone-bende aan het langste eind trekken.

Laatste alinea alweer. Tijd gaat snel when you are having fun nietwaar? Afijn, wat is een toppert alert zonder lekkere wijven en heerlijke muziek? Precies, geen echte toppert alert. Dus zie HIERRR, HIERRR, HIERRR en DAARRR, DAARRR, DAARRR. Wat is Bill Clinton zonder sigaar? Een niet-roker wellicht. Wij gaan foebele koekeloeren mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten