woensdag 5 augustus 2020

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Veel Europe League uitgestelde coronapotjes jeweetzelf op teevee vanavond. Allemaal te zien op betaalzendertje FOX Sports en open kanaaltje RTL7 inclusief voor- en nabeschouwingen. Vanaf zes uur kan er worden ingeschakeld en pas laat tegen middernacht kan er op het rode knopje van de afstandsbediening worden gedrukt.

Pak de chips, bier en bitterballen uit de voorraad-, koel- en vrieskast want het gaat weer beginnen mensen. Potdomme. Na maanden van tureluurs wachten is het eindelijk zover. Europe League, Champions League, coronapandemie hele grote dikke vinger voor je. We bevinden ons in de achtste afvalronde. Het worden wel twee rare toernooien, want door de coronatijd zijn sommige ploegen juist moe door de late afronding van de competitie en liggen andere teams al veel te lang stil. Afijn, eerst wordt het twee avonden een beetje warmlopen met Europe League geneuzel alvorens op vrij- en zaterdagavond het echte werk lees Champions League miljoenenbal gekletter de zaak kan hervatten waar het gebleven was. Zonder sfeervol publiek (helaas) zal er in Duitsland (EL) en Portugal (CL) op WK-achtige wijze worden bepaald welke twee clubs de boeken in zullen gaan als de ware Corona League 2020 kampioenen. Finales zijn over ruim twee-en-halve week op vrijdag 21 augustus (EL) en zondag 23 augustus (CL). Vanavond op het programma drie uitgestelde EL-returns die gewoon in het land van het thuisspelende team worden gespeeld (want wel zo eerlijk hatjoe hatjoe) plus een one-of-tie match op neutraal terrein te weten Auf Schalke te Gelsenkirchen.

Shakhtar Donetsk - Wolfsburg (18:55 uur, FOX Sports 1)
Op 12 maart wist het Braziliaanse vreemdelingenlegioen van Shaktar verrassend met 2-1 te winnen van de Volkswagen Verein uit Wolfsburg. In Oekraïne wordt nog vrolijk elke week gevoetbald dus de mannen uit Donetsk verkeren in opperste conditie. De Bundesliga is al een tijdje afgelopen, benieuwd naar de huidige vorm van de Duitsers. Wolfsburg zal moeten aantreden zonder de onlangs positief op corona geteste Kevin Mbabu, Woutje Weghorst zal wel gewoon van de partij zijn. Weet onze Wout een gaatje te vinden in de verdediging van het altijd gedisciplineerde en creatieve Shaktar dat thuis maar lastig is te verslaan? Misschien wel, echter wij denken niet dat het Wolfsburg zal helpen om de volgende ronde te behalen. Onze voorspelling: wederom een spannende 2-1. Shaktar door.

Copenhagen - Istanbul Basaksehir (18:55 uur, FOX Sports 2)
De Turkies uit Istanboel dienen een 1-0 voorsprong te verdedigen. Weten de legopoppetjes uit Kopenhagen de Erdogankampioenen van de Süper Lig te elimineren of zullen ze zich als lamme schaapjes laten offeren? Of onze vriend Elia van de partij is bij de shoarmamannen vraagteken. Misschien wel, misschien niet. Wie het weet mag het zeggen. Onze voorspelling: moeilijk. Ach, doe maar 1-0 voor de Denen plus verlenging en pingels en zoek het dan lekker zelluf uit.

Manchester United - LASK (20:55 uur, FOX Sports 1)
Een potje voor de bühne. De heenwedstrijd in maart eindigde in 5-0 voor de Mancunians. In Linz. De Oostenrijkers werden destijds helemaal koekoekwous scheel gespeeld. Afijn, die nep-Duitsers kunnen hun borst nat maken. Wij voorspellen een saaie op routine uitgespeelde 2-0 overwinning voor The Red Devils.

Internazionale - Getafe (20:55 uur, RTL7)
De wedstrijd waar we naar uitkijken. Niets geen return, niets geen eerste uitslag, we beginnen gewoon met 0-0. Er wordt gespeeld op neutraal terrein (Gelsenkirchen). Het wordt een ouderwetse ja-of-nee wedstrijd. Inter vs Getafe. Wie gaat er door naar de kwartfinales van de Europe League 2019–2020? Inter, met beste verdediger van de Serie A Stefan de Vrij in het hart van de defensie, is favoriet. Getafe, dat Ajax in de vorige ronde uitschakelde, blijkt een taaie klant. De Italianen wisten keurig tweede te worden in de Serie A, de Spanjaarden kenden een zeer matig slot van La Liga. Twee verdedigende ploegen die toch echt dienen te scoren om in de volgende ronde te kunnen geraken. Onze voorspelling? Mocht Getafe op wat voor manier op voorsprong weten te komen, kan het een leuke wedstrijd worden. Komen de Italianen op voorsprong dan is het catenaccio gedaan met de Spanjaarden. Wij gokken 1-0 voor Inter.

Laatste alinea
Wat is een toppert alert zonder lekkere wijven en heerlijke muziek? Precies, geen echte toppert alert. Dus zie HIERRR, HIERRR, HIERRR en DAARRR, DAARRR, DAARRR. Kattenhaar. De muziekdocumentaire 'Depeche Mode: Spirits in the Forest' op NPO3 nemen we op. Wij gaan foebele koekeloeren mensen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten