zondag 17 april 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Samen zijn. Is samen lachen, samen huilen. Leven door dichtbij elkaar te zijn. Samen zijn. Is sterker dan de sterkste storm. Gekleurder dan 't grauwe om ons heen. Want samen zijn. Ja samen zijn. Dat wil toch iedereen. Het werd tijd om de voetbalanalist der voetbalanalisten te belllen. Het Knulletje van de VoetbalHumor.com pakte zijn mobiele en drukte tien cijfertjes in. Totdat...

HHKJ: Met HansieHansie uw voetbalanalist die er verdomme toedoet hier aan het andere kant van het lijntje.
KvdVH: Hansie, gast. Ouwe trekvogel die je d'r bent. Jij FOXSports-gigant. Voetbal. Daar wil ik het met je over hebben vandaag. Nog leuke potjes gezien het afgelopen weekend?
HHKJ: Man, ik heb genoten. Er gebeurde weer van alles op de groene velden. Zo zag ik Vincent Janssen vier keer...
KvdVH: Ho, even stil HansieHansie. Er landt net een hele grote wesp op mijn ballen. Het zweet staat op mijn voorhoofd moet je weten. Mijn okselhaartjes soppen in een transpiratiebeekje dat is ontstaan onder mijn armen. Mijn schaamhaar dartelt in mijn natte boxerhort. Ik sta nu voor één van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven. Even wachten hoor. Een, twee, drie. Aahhhhhhh. Zo, die is dood.
HHKJ: En de wesp vloog vrolijk verder?
KvdVH: Doe je ding HansieHansie, doe je ding. Laat mij even rustig bijkomen van de dingen die zojuist gebeurd zijn. Lul maar een eind weg. Ik heb momenteel andere zaken aan mijn hoofd.
HHKJ: Het voetbal. Beginnen we met de zaterdagavond wedstrijdjes. Feyenoord-FC Groningen. Wat een armoede troef was dat zeg. Van die Rotterdammers. In een regenachtige Kuip wist Groningen een puntje mee naar het hoge noorden te nemen. Afijn, de derde plaats is nog niet zeker voor de havenpikkies. Mocht Dirkie Kuyt ook weer een hele wedstrijd spelen, maar of iedereen daar blij mee was in Rotjeknor. Pff. Roda JC-PSV dan. Een lastige uitwedstrijd voor de lampies dacht iedereen. Nope, was niets van waar. De Eindhovenaren voetbalden die nep Duitsers helemaal naar de filistijnen. Stonden ze ook nog een kleine zestien uur bovenaan. Was daar opeens de zondag. Zo'n nacht gaat snel als je het gezellig hebt met je wijf. Kregen we Ajax-FC Utrecht voor onze muilpeer. Vooraf werd de vraag gesteld: In hoeverre zitten de Utrechters al met hun koppies bij de bekerfinale? Nou, daar zaten de Dom-boys nog helemaal niet bij, kan ik je zeggen. Dat wervelde, in dat slagschip dat Arena schijnt te heten, heel dat Ajax hor en dol. Maar wie hadden we daar? Ajacied Makkelie met zijn onterechte pingel in de laatste minuut. Zoiets verzin je toch niet? Afijn, nog drie wedstrijdjes te gaan. Wie het weet mag het zeggen. Wat een ontknoping. Wordt Ajax of wordt PSV kampioen? Ik zou het echt niet weten. Wie nu nog punten verspeeld, is eraan. Zo zeker is dat. Een hond is geen kat. Maar dat is appels met peren vergelijken. Slaat dus nergens op. Komen we automatisch bij ons Louistje terecht. Won met zijn United. Maar ach, dat moet hij weten. Leicester City daarentegen verspeelde in een krankzinnige pot voetbal punten tegen West Ham. Echter het gat is nog groot genoeg met de nummer twee. Wordt verdomme ook een ontknoping hoor. Daar in die Premier League. Pff. Maar ik stop ermee voor vandaag. Het is wel weer genoeg geweest, vind je niet? Dat geouwehoer de hele tijd. Wie zit daar op te wachten? Zo. Hèhè. En ben je al een beetje bijgekomen van de schrik?
KvdVH: Ja, het gaat wel weer. Alhoewel. Hmm. De schrik zit er nog goed in. Afijn, de rest van de balpartijtjes leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. De tering. Ik ga even in een bad met ijsklontjes zitten. Maar eerst knal ik er een fijne muziekkneiter tegenaan. Want dat hoort zo.
HHKJ: Nooit afwijken van je trouwe gewoontes.
KvdVH: Precies. Zeg, ik spreek je de volgende keer weer. Mazzel.
HHKJ: De ballen. Hahaha, hoor mij. Beterschap, pik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten