zondag 24 april 2016

Toppert alert!!!

Karamba. Gaat-ie dan. Finale KNVB-beker duel tussen Feyenoord en FC Utrecht voor je tralala. Vanaf 18:00 uur te zien op voetbalzenders SBS6 en FOXSports. De campingzender zal vanaf 17:00 uur gaan voorbeschouwen, het betaalzendertje pakt al vanaf 16:00 uur uit. Eventuele illegale stream is hierrr ergens tussen te vinden. En zo niet, vette pech.

Tradities zijn er om in stand te houden. En dus is Stadion Feijenoord namelijk al meer dan 25 jaar de vaste locatie voor de finale van de KNVB beker. Echt. Daarmee is De Kuip de gedroomde eindbestemming van de lange weg naar de finale. Een eindbestemming die dit keer door Feyenoord en FC Utrecht zijn behaald. Een waar volksfeest wordt verwacht, waarbij De Kuip verdeeld is in twee grote supportersgroepen van beide ploegjes. Op basis van fifty-fifty! Toch? Bussen vol Domstad-bewonertjes zijn inmiddels richting havenstad gegaan. De Rotterdammers zijn door het 'thuis'voordeel licht favoriet maar vlak die verdomde Utrechtenaren niet uit. Het betreft immers een wedstrijd op zich. Negentig minuten zinderende strijd met opgestropen mouwtjes plus eventueel meer bij een gelijke stand. Verlenging en pingels kunnen zomaar voor een lange rumoerige zondagavond zorgen. Afijn, Feyenoord-FC Utrecht voor je rampetamp. In één klap kan een miezerige seizoen worden omgetoverd tot een succesvolle editie. Zo simpel kan het zijn. Met veteraan Dirkie Kuijt, die naar Rotterdam kwam om prijzen te winnen, tegen zijn oude ploegje van weleer. En met FC Utrecht superspits Sébastien Haller die zijn werkgever een fijn afscheidscadeau kan schenken voordat hij zal verkassen naar een topclub die de gewenste miljoenen op tafel wil neerleggen. Zo. We hebben er zin in hoor. Een heus schouwspel wordt immers verwacht. De winnaar mag de felbegeerde Dennenappel omhoog hijsen en mag bovendien volgend seizoen gaan strijden in het Europa League toernooitje. Of te wel eurootjes cashen. Ja, ja, dat staat er allemaal op het spelletje. Dus hup hup, jij voetballiefhebber. Ga nu maar snel met je luie reet zitten op dat stoeltje van je en ga fijn koekeloeren doen naar het kastje dat dit heugelijke partijtje spektakelvoetbal zal gaan tonen. Heerlijk koud biertje erbij enzo. Ha, wat kan jou het schelen. Zo komen we lekker ontspannen die zondag wel door. Yep.

Maar voordat we gaan overschakelen naar De Kuip eerst vijf bloedmooie pareltjes van schoonheden voor je opgezocht. Zie HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR. Knallen we er ook nog wat muziekgekletter tegenaan zie weer DAARRR, DAARRR, DAARRR, DAARRR en DAARRR. Om alvast in de stemming te geraken! Voor iets anders doen we het niet. Wel, heb een fijne wedstrijd. Dat de beste moge winnen en zo niet dan feliciteren wij bij deze alvast het geniepige ploegje dat er met de buit vandoor gaat. Kroeskuttie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten