zondag 1 april 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Ei, ei, ei en we zijn zo blij. Want de paashaas die is jarig en dat vieren wij! Ei, ei! Potverdomme nog-an-toetje, plempte het knulletje van het fijne blogje zowaar een chocolade eitje tot bruin smeersel over zijn driezitter. Dat wordt zometeen schoonmaken, boenen, om die kolere bende van dat leer te verwijderen. Daar had hij nu echter geen tijd voor. Iets voor later. Eerst moest het orakel gebeld worden. Vlug pakte hij zijn iPhone 8S van de salontafel en begon te swipen, te drukken totdat...

HHKJ: Met HansieHansie van de Paashaas Junior aan de andere kant van het lijntje. Met wie heb ik het genoegen?
KvdVH: En HansieHansie Pikkemans Junior van de Kievitsei, hoeveel paaseieren heb jij vandaag gevonden, geschilderd en gegeten?
HHKJ: Als we daar het knulletje niet hebben. Hou op, ik kan geen ei meer zien. Eerst die dingen zoeken, vervolgens opvreten. Misselijk. Ik ben er gewoon misselijk van geworden. Chocolade, echte, ik heb ze allemaal op. En gescheten dat ik heb. Sofie is uit nood maar bij de buren gaan zitten pissen want die wc bij ons is de eerste drie weken niet meer begaanbaar, kan ik je vertellen. De tering wat een meur. En dat is dan nog mijn eigen geur hè? Kun je nagaan.
KvdVH: Dus die dolleduikavond kun je ook op je buik schrijven.
HHKJ: Sofie kijkt wel uit. Als ik een keer met de pielemuis goed druk zet, kan ik niet garanderen wat voor druk er uit mijn uitlaat zal komen. Een raket omhoog spuwt ook vuur uit zijn achterwerk, nietwaar? Nee, een dolle duikavond zit er even niet in. Gelukkig is er volgende week veel voetbal op tv.
KvdVH: Over voetbal gesproken. Nog Eredivisie wedstrijdjes gezien dit weekend?
HHKJ: Ik heb van alles gezien. Dat balletje bleef maar rollen op die teevee van mij. Pasen hier, pasen daar, pasen overal. Op zaterdagavond. PSV-NAC.
KvdVH: En hoe bracht de aanstaande kampioen het ervan af?
HHKJ: PSV ging als een wervelwindje. Pfff. Sorry, ik liet er even eentje glippen. Gelukkig babbelen wij via de telefoon. Die kuteieren ook. Man, man, man. PSV. Zag heel dat NAC niet staan. Een eitje. Dat was het. Voor Eindhoven. Boem, boem, hop, hop, hopsasa en veel plezier in de bus terug naar Breda. Het was een trainingspartijtje voor die lampies. Verder deed Roda goede zaken, Sparta niet en won AZ simpel in Den Haag.
KvdVH: Had de zondag nog iets te bieden?
HHKJ: Wat te denken van het degradatieduelletje tussen VVV en FC Twente. Zonder Gertjan. Die kan weer doen waar-ie wel goed in is. Huizen bouwen. Volgend jaar gaat FC Twente sowieso voor het kampioenschap. In de Jupiler League. Het wedstrijdje. 0-0 haar op je lul. Heb je verder weinig aan. VVV vond het wel oké, Twente kon niet beter. Nee, even serieus. Uiteindelijk denk ik dat FC Twente toch rechtstreekse degradatie ontloopt.
KvdVH: Denk je dat echt?
HHKJ: 1 April.
KvdVH: Ah, daar had je me. Laten we verder gaan. En Ajax moest tegen?
HHKJ: Uit tegen Groningen. Met Kutje Veltman weer terug in de basis. Hebben ze geweten hoor die Amsterdammertjes. De tering. Twee keer geel is rood. En och och och, wat waren ze slecht. Ajax. Maar wie was plots daar in de laatste minuut? The Hunter. Heeft niet voor niets zeven jaar Bundesliga gespeeld. Maar toch. PSV kampioen. Nu al. Onana ook nog pleitte aan het einde van het seizoen. De Ligt ook. Gaat richting Barcelona.
KvdVH: Met Corendon of Tui vliegreizen?
HHKJ: Kan zijn, maar let op mijn woorden. Knulletje De Ligt is volgend jaar te bewonderen in Camp Nou. Durf ik geld op te zetten.
KvdVH: Tenslotte...
HHKJ: Tenslotte werd het Rotterdams onderonsje tussen Feyenoord en Excelsior gewonnen door De Kuip bewoners. Ik heb er niet veel van gezien moet ik bekennen want ik zag op dat moment ene Niki Terpstra als eerste over de finish rijden. Vlaanderens mooiste. Die Terpstra.
KvdVH: Mooi. Weten we dat ook weer. Hoe de rest van de balpartijtjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Zoek het uit. Maandag zit je weer tussen de Talpa mannen?
HHKJ: Je bedoelt Wilfred, Johan en René? Voetbal Inside? Ja, ik mag weer gezellig aanschuiven. Beetje kwebbelen over het mooiste spelletje op deze aardkloot.
KvdVH: En dins- en woensdag Champions League voetbal. Een paar aardige potjes op papier.
HHKJ: Ik noem een Juve-Real, ik noem een Liverpool-Manchester City.
KvdVH: Ik noem een Sevilla-Bayern, ik noem een Barca-Roma. De toppert alertjes zijn al in de maak.
HHKJ: Ook dit keer zal ik ze weer lezen. Ik ben een fan van je toppert alertjes moet je weten. Zo'n kundige inhoudelijke voorbeschouwing op een toppartij lees je namelijk nergens. Alleen op voetbalhumor.com. Vooral die tactische zaken die worden besproken in de laatste alinea. Met de punt naar voren knoeperthard de diepte in. Oogstrelend vakwerk vind ik het. Mijn complimenten.
KvdVH: Dank je Hansie. Ik word er verlegen van. Zullen we maar snel het afsluitende muziekpareltje er tegenaan gooien? Hoeveel veren kunnen er in een mannenreet? Man, ik lijk verdomme wel een pauw.
HHKJ: Gekkie.
KvdVH: Ik zeg de mazzel HansieHansie. Tot de volgende keer.
HHKJ: De ballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten