zondag 22 april 2018

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Bekerfinale AZ-Feyenoord voor je retteketet. Op het openbare Veronica vanaf halfzes een voorbeschouwing, op betaalkanaaltje FOX Sports al vanaf vier uur loeren naar beelden om je lekker te maken. Wedstrijdje begint op beide zenders om zes uur. Is dat niet toevallig? Eventuele stream nodig? Wellicht zit hierrr iets tussen.

Eén ding is zeker, ??? wint de beker. Wie oh wie straalt straks in een rode- en wie oh wie loopt zo meteen voor lul in een witte badjas? Dat is de vraag waar heel voetbalbeminnend Nederland vandaag een antwoord op zal krijgen. Want bekerfinale. Gouden dennenappeltrofee zo gruwelijk lelijk maar oh zo fantastisch mooi om te winnen. AZ-Feyenoord. Deze honderdste editie van de KNVB-bekerfinale. In een bomvolle Kuip. Oh, dus die Rotterdammertjes spelen thuis? In praktijk wel, op papier niet. Het publiek is eerlijk verdeeld. Schijnt. Van de nummertjes drie en vier van de competitie. Kaasstad vs Maasstad. Beide ploegjes zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om de prijs uiteindelijk in ontvangst te mogen nemen. De Alkmaarders zullen zich willen wreken voor de verloren finale van vorig jaar, de Rotterdammers zullen zich willen revancheren voor een belabberd baggerseizoen. AZ dat oogstrelend voetbal speelt echter nooit weet te winnen van een traditionele topdrievier club. En Feyenoord in eigen huis is altijd heer en meester. Wie favoriet is? Die is er niet. Fiftyfifty shades of grey maar dan met een kleurtje. Deze partij. Gelijk opgaand. Op papier. Daarom zo leuk om naar te kijken. Met Jahanbakhsh vs Van Persie. De twee smaakmakers. Echter of die laatste vanaf het beginsignaal mee zal ballen weet alleen trainertje Gio. Onze voorspelling? Na 90 minuten staat het nog immer gelijk. En dan? Dan kan er van alles gebeuren. Kan Woutje Weghorst zomaar in de verlenging op het juiste moment tegen die leren knikker aanlopen of kan Toornstra tijdens de beslissende pingelreeks die bal vanaf de elfmeterstip de touwen in jensen. Kan allemaal. Zou ook zomaar in reguliere speeltijd beslist kunnen worden. Met een nulletje of veel. Wanneer die ballertjes het plots op hun heupen krijgen. Wie het weet mag het zeggen. Zakdoekje leggen.

Zijn we nu wel klaar met dat voorafgelul. Tijd voor HIERRR, HIERRR, HIERRR, HIERRR en HIERRR vijf stoten van deernes zo mjammie mjammie als ze wel niet zijn ja ja. Lazeren we er ook nog de van DEZEM, van DEZEM, van DEZEM, van DEZEM en van DEZEM tegenaan. Vijf pareltjes van muziekstukjes zo van dat YouTube voor je geplukt om zodoende alvast in een prettige stemming te geraken. Is wat allemaal. Waar zie je dit soort dingen anders dan op het fantastische voetbalblogje voetbalhumor.com? Nergens toch? Nou dan. Geniet er van. En van de pot die komen gaat. Yes! Bier en BBQ in de aanslag op deze zonnige zondag. Wij gaan foebele koekeloeren mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten