zondag 15 juli 2018

Conclusie WK 2018

Het WK 2018 voetbaltoernooi te Rusland zit er op. Bij deze onze conclusies op een rijtje gezet:

Wereldkampioen:
Frankrijk. De topfavoriet heeft het waargemaakt. Echter over een paar jaar zal er buiten Frankrijk niet veel van dit elftal blijven hangen. Met zo'n likkebaarden selectie zulk afbraakvoetbal spelen. Ordinair loeren op een counter. Oh zo zonde.

Smaakmaker:
België. Geen wereldkampioen, maar deze lichting Rode Duivels zal tot in lengte van dagen altijd herinnerd blijven. Welkom in het rijtje epische WK-teams ooit: Oranje 1974, Brazilië 1982, België 2018.

Slechtste ploeg:
Panama. Aan de ene kant snappen we de FIFA dat een wereldkampioenschap uit landen moet bestaan uit alle werelddelen. Maar kom op, dit Panama had nog van VV Spijkenisse 5 verloren. Had Panama nog een extra kwalificatiewedstrijdje tegen Italië laten voetballen ofzo.

Verrassing:
Rusland. Met of zonder doping, dat wordt wellicht over een paar maanden (jaren) duidelijk.

Tegenvaller:
Duitsland. Slechts presterende Mannschaft ooit op een WK. Voor het eerst in de geschiedenis werd de poulefase niet overleefd.

Beste speler:
Eden Hazard. De Messi van de Lage landen. Overigens vinden wij Luka Modric een goede tweede, is N’Golo Kanté een uitstekende derde, is Kylian Mbappé een prima vierde en is Kevin de Bruyne een keurige vijfde.

Beste keeper:
Thibaut Courtois (België). Zonder twijfel de beste keeper ter wereld op dit moment. Jordan Rickford (Engeland) en Hugo Lloris (Frankrijk) zijn een perfecte tweede en derde.

Topscorer
Harry Kane. Niet teveel aandacht aan schenken. Want had bijvoorbeeld Portugal in een groep met Panama gezeten, had Ronaldo het record van Just Fontaine (WK 1958, 13 doelpunten) ruim verpulverd.

Beste bondscoach
Roberto Martínez (bondscoach België). Maandenlang werd hij beschimpt, uiteindelijk bleek hij een tactisch genie.

Mooiste doelpunt:
Wij kunnen niet kiezen uit:
A. Ricardo (buitenkantje rechts) Quaresma (Iran-Portugal);
B. Toni (laatste minuut) Kroos (Duitsland-Zweden);
C. Nacer (counter uit het boekje) Chadli (België-Japan);
D. Benjamin (op de pantoffel) Pavard (Frankrijk-Argentinie);
E. Ahmed (wat een controle) Musa (Nigeria-IJsland).

Mooiste pass:
Wij kunnen niet kiezen uit:
A. Steekpassje van Kevin De Bruyne op Lukaku die vervolgens de 2-0 tegen Panama binnen kopt;
B. Uruguay op 1-0 voorsprong tegen Portugal (Edinson Cavani), maar wat een pass van Luis Suarez;
C: De wonderschone pass van James Rodriguez op Juan Cuadrado die de 0-3 tegen Polen scoort;
D: Die heerlijke pass van Ever Banega op Messi in de wedstrijd tegen Nigeria. Messi die de bal overigens prachtig afrond. Doelpunt had bovendien ook niet misstaan in het rijtje mooiste doelpunten;
E: Zie mooiste actie.

Mooiste actie:
Die crazy pass van Kylian Mbappé op Olivier Giroud (die er overigens geen ruk meedeed) in de halve finale tegen België. En ja, die actie van Romelu Lukaku die de 2-0 voor België tegen Brazilië inleidde (doelpunt Kevin De Bruyne) mocht er ook zijn.

Beste save:
Jordan Rickford in de laatste minuten van Colombia-Engeland. Had die pegel van Mateus Uribe van zo'n 32 meter erin gevlogen was dat zonder twijfel het mooiste doelpunt van het toernooi geweest.

Leukste wedstrijd:
Wij kunnen niet kiezen tussen Portugal-Spanje 3-3 en Brazilië-België 1-2.

Grootste aansteller
Heus, wij vinden Neymar werkelijk een fantastische voetballer. Na Messi en Ronaldo momenteel de beste die er op de velden rondloopt. Echter wij irriteren ons toch zo verschrikkelijk aan al dat stomme rollen.

Grootste schemiel
Adnan Januzaj zorgde er persoonlijk voor dat België groepswinnaar werd door Engeland te verslaan. Niet slim want de Rode Duivels wachtten zo de 'moeilijke' weg naar de finale.

Beste chant:
It's coming home.

Gewoon lekker:
Alle babes die hun schoonheid toonden tijdens dit toernooi.

Positief:
Slechts één keer eindigde een wedstrijd in 0-0 en nog een puntje dat genoemd moet worden: alhoewel sommige beslissingen discutabel waren blijkt de VAR weldegelijk een toevoeging want eerlijker voetbal.

Negatief:
De tendens van het hedendaagse voetbal: reactievoetbal. Met zijn allen achteroverleunen, de tegenstander het balbezit gunnen en hopen op een uitbraak. Schijtbakkenvoetbal zou Gertjan Verbeek het noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten