dinsdag 3 juli 2018

Di 03 juli 2018

Toppert alert! Toppert alert! De twee laatste achtste finales van het WK 2018 toernooitje alweer. Heb je er ook zo'n zin in alhoewel Oranje niet mee mag doen omdat... ach je weet zelf.

16:00 uur: Zweden-Zwitserland (#55)
Dus of Zweden of Zwitserland haalt de kwartfinale. Wie dat heeft voorspeld in zijn voetbalpoule doet goede zaken. Laatste keer dat beide teams elkaar troffen was zestien jaar geleden. Vriendschappelijk werd er 1-1 gevoetbald. Of te wel er is geen peil op trekken wie deze pot vandaag gaat winnen. Je kunt wellicht de FIFA ranglijst erbij halen. Staan die koeienbellen knap zesde en die IKEA-houthakkers vierentwintigste. Maar wat heb je aan een FIFA ranglijst als je veel vriendschappelijk tegen nono landen hebt gevoetbald. Want dat heeft Zwitserland namelijk gedaan. Afijn, dit potje. Wij gaan voor een gelijkspelletje. En wie na verlenging die pingels er beter inschiet zien we dan wel weer.

20:00 uur: Colombia-Engeland (#56)
Yes. Ga er maar eens goed voor zitten. Colombia-Engeland. Die Zuid Amerikanen zijn goed bezig hoor. Zijn moeilijk te verslaan. Want ijzersterke verdediging. Die eilandbewonertjes komen altijd met zo'n net niet elftal opdraven waarvan je denkt... tja. Tja? Ja tja ja. Leuk hoor dat Panama vet werd opgerold en leuk hoor dat Tunesiƫ werd weggezet, maar dat had pak 'm beet VV Spijkenisse 5 ook gedaan. Hoe goed zijn de Engelsen echt? That's the question. Kan Harry Kane die Colombiaanse huurmoordenaars aan? Wordt er door de Britten voorgoed afgerekend met het knock-outfasetrauma? Is aan Colombiaanse zijde James Rodriguez op tijd hersteld? Allemaal vragen. We gaan het zien, we gaan het meemaken. Onze voorspelling? Wij verwachten... nou vooruit... een gelijkspelletje. Maar verder denken we ook dat Colombia doorgaat.

Tot slot
Het plaatje en het muziekje van de dag. Omdat het kan. De ballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten