zondag 7 oktober 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Ik wil je nu wat vertellen. Yeh. Jij laat mijn hart echt versnellen. Yeh. Naar jou wil ik echt toe rennen. Yeh. Ik wil je zeggen. Ik wil je zeggen. Yeh. Ahoehoehoehoehoe. Ja jij. Oh je voelt zo goed. Ik voel me zo vrij. Ahoehoehoehoehoe. Ja jij. Raak me aan. Maak me gek. Ja jij, alleen jij. Het Knulletje van het leukste blogje op het ganse internet schrok zich een hoedje zonder dat hij verdomme een hoedje op had. Zo raar allemaal. Daar lag hij dan, languit op zijn driezitter. Verbouwereerd keek hij naar zijn salontafel, zag zijn iPhone X pronken, keek naar de klok 'zo laat alweer?' en bedacht zich geen moment. Vlug pakte hij het apparaat van tafel en begon te drukken, te swipen, te... totdat...

HHKJ: Met de enige echte HansieHansie van jeweetzelf de beste analyticus die er rondloopt op deze aardbol.
KvdVH: Hansie, ouwe pik, nog dolle duikavond achter de rug gisteren?
HHKJ: Nope, kleine Hansie stond gisteren de gehele dag op halfzes. Kleine Hansie had er weinig zin in. Dikke tierelier. Sofie heeft heerlijk kunnen doorslapen.
KvdVH: Ook wel eens fijn voor Sofie.
HHKJ: Precies, even energie bijtanken voor de keren dat kleine Hansie twaalf uur aanwijst en we hem grote Hansie mogen noemen.
KvdVH: Zo is dat. Nog een beetje voetbal gekeken dit weekend?
HHKJ: Wat dacht jij? Als ik roep dat ik de beste analyticus ben die er rondloopt op deze aardbol kan ik natuurlijk niet wegkomen met een lulpraatje zonder een potje te hebben gezien. Nee, deze jongen heeft zijn oogjes weer heerlijk op het teeveetje laten richten. En wat bleek?
KvdVH: Vertel.
HHKJ: Op het teeveetje verschenen alleen maar mannetjes in korte broeken die al dartelend op een grasveldje een bal probeerden een peer van jewelste te geven. Ha, en dat publiek tussendoor joelen als een malle. Ik heb een fijn weekend achter de rug kan ik je zeggen.
KvdVH: Ome Dickie heeft zijn eerste drie puntjes voor Utrecht binnen, NAC keldert richting Keuken Kampioen Divisie. PSV-VVV op de zaterdagavond. Was dat nog wat?
HHKJ: Kijk, afgelopen woensdag had PSV meer verdiend tegen Inter. Helaas pindakaas. Wederom nul punten in de Champions League. Echter de boys van Van Bommeltje zaten niet bij de pakken neer. In de vertrouwde opstelling werd VVV kansloos weggespeeld. Ook na dit weekend staat Eindhoven weer fier bovenaan. En dat zonder verliespunten! Wie gaat PSV stoppen?
KvdVH: Tot zover het voetbal op de zaterdagavond. Na het voetbal doken we met zijn allen de kroegen in tot diep in de nacht, zopen we ons helemaal naar de klote, liepen we blauwtje na blauwtje op, om uiteindelijk eenzaam en alleen teleurgesteld thuis te geraken. Echter de bedroevende stemming sloeg al snel over in een blijde want daar stond ons aller vroem vroem Max Verstappen zondagvroeg aan de start van de GP van Japan. Even tussendoor, dat UFC tokkiegevecht heb ik links laten liggen. Afijn, met scheve oogjes heb ik Maxi naar de derde plaats zien karren. Tafeltje van Kees heb ik dit keer overgeslagen, moest even een uiltje knappen want de oogjes vielen dicht, eenmaal wakker zeven espresso's mijn mik ingedonderd en deze jongen was er vervolgens weer helemaal klaar voor.
HHKJ: Dus jij zag ook dat Feyenoord het lastig had bij Willem 2 uit?
KvdVH: En of ik dat zag. Mijn oogbollen puilden zowat uit mijn kassen over de matigheid van voetbalintellect bij de Rotterdammers. Die oogjes van mij puilden er niet uit van de hoeveelheid espresso's die ik op had.
HHKJ: Met Van Persie gewoon in de basis bij de Rotterdammers, want dikke lul met je rood, werd mede dankzij de VAR een sneu puntje in Tilburg behaald. Een treurige zaadpartij was het, daar waar Feyenoord trainer Gio het presteerde om bij een 1-0 voorsprong een aanvaller te wisselen voor een verdediger. En toen was daar do-re-mi-Fran Sol. Pets op de deksel. De wedstrijd deed pijn aan mijn ogen. Uiteindelijk kunnen we concluderen dat Feyenoord goede zaken heeft gedaan in de strijd om plek drie. Een punt is immers een punt.
KvdVH: En drie punten zijn drie punten en nul punten zijn nul punten met je een punt is immers een punt. Dit slaat werkelijk als kut op Dirk en de slagfanfare, Hansie.
HHKJ: Echter wie maalt daarom? Ajax-AZ. Laten we het daar over hebben. Uit jouw bakkes hoor ik vandaag alleen maar onzin.
KvdVH: De topperrr van de week, van de week, van de week.
HHKJ: Juist ja. Met Van de Beek op het middenveld gingen de Amsterdammers ten strijde. En dat pakte goed uit. Na twee minuten was de wedstrijd gespeeld. Speeltuinvoetbal. Daar deed Ajax aan. Tweede helft liep Ajax uit. Ze smolten de kazen. AZ dat maar niet kan winnen van de traditionele top drie.
KvdVH: Ik dacht dat de batterijen van mijn gamecontroller op waren, bleek ik gewoon live naar Ajax-AZ op FOX Sports te kijken. Zo'n wedstrijd. De Amsterdammers waren oppermachtig.
HHKJ: Beter kan ik het niet verwoorden.
KvdVH: Dan laten we het qua Ajax-AZ hierbij. Eens kijken. Ja. Heracles weet ook weer hoe laat het is. Op bezoek bij Vitesse kregen de Almeloƫrs een veeg uit de pan. Echter plek vier achter de grote drie is geen moment in gevaar geweest. Groningen verder in de problemen. Conclusie: dit was wederom het weekend van de VAR.
HHKJ: Wat jij zegt.
KvdVH: Wat ik zeg ja. En dan houden we er nu mee op. Genoeg gebabbeld, genoeg geleuterd. Hoe de rest van de balpartijtjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Heb je nog leuke dingen in je agenda voor aanstaande week die je met ons wilt delen?
HHKJ: Nee, ik heb weinig op het programma. Volgend weekend geen Eredivisie maar UEFA Nation Cup tegen Mofrika. Ben benieuwd hoe de Bergwijntjes, de Dumfriesjes, de Rosario's en de Arnaut Danjuma Groeneveldjes zich gaan houden.
KvdVH: Wij zijn allemaal benieuwd Hansie. Wel, laat ik er eens een fijne muzikale afsluiter tegenaan gooien.
HHKJ: Die mag er zijn.
KvdVH: Ik ook Hansie, ik ook. Ik mag er ook zijn. Evenals jij en alle lezertjes van dit fijne blogje die dit stukje onzin tussen ons twee hebben uitgelezen. Iedereen mag er verdomme zijn. En zij vooral. Maar dit terzijde. Wens ik je verder het beste. Spreek je over twee weken.
HHKJ: Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten