zondag 22 december 2019

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Je zegt dat je me gaat verlaten, ik smeek je om te blijven. Maar schat, ik kan er toch niet doorheen komen, nee dat kan ik niet. En als ik 's morgens wakker word, ben je weg. Klein mooi ding, je weet dat ik helemaal alleen ben, je laat me huilen. Laat me alsjeblieft niet huilen. Omdat ik geen afscheid kan nemen. Laat me alsjeblieft niet huilen. En dat geldt ook voor HansieHansie, zo dacht het Knulletje van het fijne blogje. Vorige week had hij mij laten zitten, dat moest niet nogmaals gebeuren. Hij pakte zijn iPhone 11 van de salontafel en begon te drukken, te swipen, te te te teveel om op te noemen wat hij allemaal wel niet met dat apparaat deed totdat...

HHKJ: Met de enige echte...
KvdVH: Waarom nam je vorige week niet op? Zo hebben de lezertjes van dit fantastische blogje je visie op Feyenoord-PSV en AZ-Ajax moeten missen.
HHKJ: Vorige week zat ik op het schijthuis toen ik mijn telefoon over hoorde gaan. Na het poepen kwam ene Sofie op me af. Die zat vol met lentekriebels kan ik je vertellen. En dat in december! Afijn, dolle duikavond jeweetzelf. Vervolgens ben ik ons babbelonderonsje helemaal vergeten, anders had ik heus nog even teruggebeld.
KvdVH: Het is je vergeven, maar laat het niet nogmaals gebeuren.
HHKJ: Beloofd.
KvdVH: HansieHansie 60 jaren oud. Ik neem aan dat het groot feest is in huize Kraayenstijn.
HHKJ: Een vervroegde witte kerst zeg maar. Ik mocht Sofietje als cadeau uitpakken. Wederom dolle duikavond, middag, ochtend, nacht. Weet ik veel.
KvdVH: Je hebt het er maar druk mee. Maandag staat je wederom een groot feest te wachten bij de jongens van Veronica Inside.
HHKJ: Ik weet niet wat ze in petto hebben maar er staat iets te gebeuren.
KvdVH: Geile Gerard schijnt er ook te zijn.
HHKJ: Ik zal niet bukken die avond.
KvdVH: Rico versus Badr, nog gekeken?
HHKJ: Wat dacht jij. Was het drie jaar geleden een arm- is het nu een beenblessure. Hoe sneu? Het zat Badr wederom niet mee. Rico andermaal als winnaar uit de bus. Tja, rij je met schaatsen continue aan kop maar struikel je in de laatste bocht over zo’n kutblokje kom je ook niet als eerste over de streep. Met man en macht moest er 's nachts door de bouwers worden doorgewerkt om het GelreDome voor zondagmiddag klaar te krijgen voor het voetbalpotje tussen Vitesse en VVV.
KvdVH: Voetbal. We hebben het nog niet over voetbal gehad.
HHKJ: Zwolle kreeg billenkoek van PSV. Noem het het Fabereffect, alhoewel de Eindhovense fans Van Bommel nog niet waren vergeten. AZ ging lelijk onderuit bij Sparta. Kostbare punten werden op het Kasteel verspeeld. Jules had een fijne avond in het hiernamaals. Ajax leefde zich uit op ADO en Feyenoord was de gelukkige in en tegen Utrecht. Moet je nog meer weten?
KvdVH: En hoe de rest van de potjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Wat ik nog wil weten is: wie wordt kampioen en wie gaat er degraderen?
HHKJ: AZ kan de druk niet aan. Zoveel is wel gebleken. Ervaring. Dat is het magische woord. Ajax zal kampioen worden, vervolgens wordt het gehele elftal leeggekocht en vertrekt Ten Hag naar Bayern Munchen. Mochten de toppers van AZ volgend jaar nog immer bij AZ spelen dan zie ik AZ volgend seizoen een greep naar de titel doen. Qua degraderen zie ik het somber in voor RKC en ADO. Deze twee clubs donderen direct naar niveau KeukenKampioen divisie. VVV zal de strijd moeten aangaan met De Graafschap qua degradatie/promotie. Ik voorspel Cambuur als KeukenKampioen. Althans dat denk ik. Maar wie ben ik?
KvdVH: HansieHansie. De voetbalgigant die alles weet van het balspelletje en dus slaan we deze woorden op en komen we er omstreeks mei 2020 op terug. Iets anders. Memphis en Malen gaan waarschijnlijk niet naar het EK.
HHKJ: Zonder Memphis is Oranje geen topfavoriet meer. Oranje is gedegradeerd tot outsider, meer niet. Toch hoop ik dat Koeman het aandurft om met Boadu in de spits te spelen, zo'n Babel is het net niet. Hebben we ook nog het probleem Blind. Het is afwachten hoe hij zich hersteld van zijn ontstoken hartspier.
KvdVH: We gaan het zien. Ga je nog leuke dingen doen met kerst?
HHKJ: Dolle duikavonden witte kerst holladijee. Dat is het enige wat Sofie en ikke zei het gekkie gaan doen gedurende deze feestdagen. Ik val in herhaling. Plus een beetje TOP 2000 luisteren. Altijd gezellig. Open haard op standje knisperend vuurgekletter. Aan vuurwerk doe ik niet, aan champagne wel. Waarschijnlijk zal ik lam het nieuwe jaar ingaan. Dat blijft ieder jaar immers ook een traditie.
KvdVH: Zijn we nu klaar. Check hier mijn TOP 2000 lijstje dat ik begin december heb ingeleverd. Wens ik je fijne feestdagen en alvast een voorspoedig 2020 mijn vriend.
HHKJ: Eensgelijks, en dat geldt natuurlijk ook voor alle lezertjes van je prachtsite.
KvdVH: De ballen en tot horens in 2020.
HHKJ: Mazzel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten